Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős volt a babátok...

Mennyi idős volt a babátok amikor leszoktattátok a cumiról? És milyen módszerrel sikerült?

Figyelt kérdés
2011. márc. 3. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom egy éves volt kb. amikor eltettem a cumit, nem látta nem is kereste. Igaz az én lányom csak akkor cumizott, ha látta, amúgy nem nagyon kereste. Persze biztosan van ennél nehezebb eset is, aki ordít érte.
2011. márc. 3. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:

szia,

kisfiunk 14 hónapos volt, amikor egyik napról a másikra elvettem Tőle a cumit. iszonyat cumis volt, reggel, este, folyton!! egyik nap eljátszotta valahová és akkor azt mondtam, hogy nincs többet, ennyi volt!! és így is lett, kibírtam!! két hétig volt sírás elalvásnál, meg nap közben egy kis nyavajgás, de rosszabbra számítottam. ezt is túléltük :) sajnos tudom, hogy máshogy nem ment volna csak ennyire radikálisan, ilyen a természete a fiatal embernek :) kitartást!!

Ági

2011. márc. 3. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
17 hónapos a kisfiam, kedden volt egy hete h elvettem tőle napközben,csak alváshoz kapja meg. Ő még nem igazán akar elkezdeni beszélni és ha a cumi a szájában van/volt még halandzsázni sem akart. semmi trükköt nem vetettem be úgy igazán, elraktam és kész. Ha kérte - van rá "jele" - akkor úgy csináltam mintha nem érteném és gyorsan eltereltem vmivel a figyelmét. egyeltalán nem volt érte sírás, sőt azóta sokkal nyugodtabb, nem hisztizik annyit, sokkal jobban el is játszik. meglepő, de tényleg így van, én sem gondoltam volna. Még várok pár napot és a nappali alváshoz is elveszem. Az este kicsit húzósabb lesz.Szerintem azt nem szabad megvárni, h 2,5-3 évesen is még a szájában legyen, ismerősöméknél láttam, h ott aztán volt ám cirkusz rendesen.
2011. márc. 3. 13:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Így van utolsó, nem szabad megvárni míg 2-3 éves lesz a gyerek. Amíg kisebb, könnyebben "dolgozza fel" ezt a dolgot.
2011. márc. 3. 13:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 17 hónapos, odáig már rég eljutottunk, hogy csak alváshoz kapja meg. De nem is kell neki máskor, pedig elöl van hagyva. Néha megtalálja, bekapja, de fél perc múlva már nincs a szájába. Én nyáron tervezem teljesen leszoktatni, mikor egész nap kint leszünk, és aludni is csak "beájulva" tudom majd behozni. Mondjuk már most is olyan, ha kimegyünk az udvarra, akkor csak hatalmas hiszti mellett tudom behozni, de még várok...
2011. márc. 3. 17:53
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A kisfiam most 8 hónapos, és ő is csak alváshoz használja a cumit. Igazából pont ezért kérdeztem, hogy ki hogyan oldja meg a dolgot, mert én sem szeretném, hogy 3 évesen még lógjon a cumi a szájából. (elég kiábrándítónak találom...)
2011. márc. 3. 19:00
 7/7 anonim ***** válasza:
13:54 vagyok. 10 hónapos koráig nálunk is csak alváshoz kellett. Akkor elindultak a fogai, iszonyat nyűgös lett és sokszor ezért kapta meg, bármit csinálhattam vele, csak a cumi nyugtatta meg. de mostmár egész jól bírja napközben a fogzást, úgyh azért döntöttem úgy h most kell észen lennünk, mert így meg a beszéde nem fog megindulni, ha állandóan a szájában van a cumi. Én nagyon nem bántam meg, h elvettem tőle, de szerencsére ehhez Ő is kell, nagyon jól viseli.
2011. márc. 4. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!