Mit lehet csinálni egy kaja féltős kutyával? Esélytelen leszoktatni róla?
Egy menhelyi nagy testű keverék kutyáról van szó.
A kölyökkori nevelése nyilván teljesen el lett cseszve(ha egyáltalán foglalkoztak vele..
Egyébként semmilyen más téren nincs vele probléma ha hívjuk odajön, leül..vendégeket sem akarja megenni ha bemutattuk neki őket.
Az ételét is csak akkor eszi meg ha elé tolom neki de miután megkapta már védi és ha valaki közelít felé akkor morog és oda is kap..na most ez nekem nem probléma viszont ilyenkor aggódunk mivel a kisgyermekek nem értik meg igazán hogy ilyen ne menjenek oda a kutyához..de ha így is lenne sem merem őket ilyenkor együtt hagyni a kutyával.
Sok féle dologgal próbálkoztunk dominánsan rászólni(úgy értem komolyan nem csak viccből) vagy rákoppintani az orrára(de úgy gondolom ennél több erőszakkal nem igazán mennénk sokra mivel egyre agresszívabbá válik ilyenkor ezért ha van valami gondolom más megoldásnak kell lennie.) De egyikkel sem jutottunk előrébb, úgy tűnik ez a dolog már ilyen marad, de ha itt esetleg ért a kutyákhoz gondoltam még azért megkérdezem.
Háát,Akumi,igazad lehet,de nem egyszerű elmagyarázni pár sorban és elég fanatikus tudok lenni ha a kutyák érdekéről van szó... :D
A lényeg az amit a második válaszban leírtam,akkor működik ha szóval irányítható a kutya és teljes a figyelme is.
Hajlamos vok elfelejteni,h sokféleképpen neveljük a bolhazsákjaink...:-) Szóval,kedves kérdező,ha részletesebben érdekel,akkor írj és leírom privátban.
"Ha viszont mindenképpen akarsz ezzel kezdeni valamit, akkor ne dominanciával próbáld megoldani. "
EZ A KULCSMONDAT :)
Tényleg járkálj vagy üldögélj abban a helységben, ahol eszik, szemkontaktus nélkül. Megcsinálhatod, hogy több tálból eteted. Leteszel egymástól 1 méter távolságra tálakat. A kutya adagja mondjuk 200gramm kaja. Az első 50 grammot beleteszed az első tálkába, hagyod enni. Mikor épp az utolsó falatokat nyammogja, odamész és beleszórod a második tálkába a következő 50 grammot, kicsit turkálsz benne, majd hagyod enni. Mikor már a végénél jár, mész a harmadik tálkához, újabb 50 grammot szórsz bele majd hagyod enni. Végül mikor azt is már elnyammogta, mész vissza az első tálkához és a maradékot beleszórod.
Ha befejezi az evést, elmész a tálka mellett, csak úgy lazán, szemkontaktus nélkül és beledobsz még pár szemet (esetleg más kaját, kolbászt pl.).
Az is egy megoldás, hogy kézből adod neki a kaját VAGY tálban a kaja, lerakod a kutya elé, de nem engeded a tálból enni, hanem te nyúlsz a tálba és úgy adogatod neki a kaját.
A cél az, hogy a kutya megnyugodjon és ne arra gondoljon, ha valaki megjelenik a tál körül, hogy "jajj, el akarják venni a kajámat" hanem arra, hogy "itt a gazdi,megint finomságot kapok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!