Marcsi54 kérdése:
Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat a felugrálásról? Próbáltam már a hátsó lábára egy kicsit rálépni, de olyan ügyesen ugrál, hogy csak ritkán sikerül.
Figyelt kérdés
2014. nov. 12. 21:26
1/8 anonim válasza:
Ha kellően magasra tud ugrani, emeld ki a térdedet felé. Ha picike, akkor a lábadat nyújtsd ki kissé.
2/8 anonim válasza:
ha a kutya ismeri/tudja a NEM-et, akkor csak határozottság kell.
második verzió: ugrik, NEM, és repül a pofon. hamar észbe kap hidd el.
3/8 anonim válasza:
Az állatvédőrségnél volt azt hiszem olyan video, ahol egy szakértő beszélt arról, hogy el kell fordulni, nem szabad vele foglalkozni.
4/8 Anonymus kérdező válasza:
Az én kutyám is ezt csinálta, de én erre csak a téremet felhúztam, igy arrol visszapattanva előbb-utóbb megszokta, hogy nem szabad ugrálni, de ha ez nem jön be, akkor egy el kell kapni a két mellső lábát, és egy kicsit az orrára koppintani.
5/8 anonim válasza:
ÜL! paranccsal.
Az ugrálás ösztönös, örül, és üdvözöl, csakhogy ennek kellemetlen következményei vannak, meg kell tanítani neki, hogy az üdvözlés menet az lesz, ha odafut hozzád, leül, és te megsimogatod.
6/8 anonim válasza:
Az ül parancs jó, de nekem az egyik kutyám túl sok mindenre ül és kicsit így már mesterkéltnek érzem a viselkedését. Ha beküldöm a szobába leül, ha kaját adok a másik kutyának leül, ha éhes úgy szól hogy leül mellém és kalimpál a kezével. Amikor az utcán meglát egy másik kutyát, sokszor úgy üdvözli, hogy leül elé és elkezd pacsizni neki. Pedig ezt nem mondtam neki, csak ő tudja hogy én szeretem amikor pacsit ad, és azt hiszi hogy akkor más kutyáknak is örömöt okoz ezzel. Viszont ez a szokása így már nagyon természetellenes. Az is érdekes, amit meg tegnap csinált, hogy itthon elkezdte megtanítani a másik kutyát is pacsizni. A másikat nem tanítottam, de így pacsiztak egymásnak. Ez náluk ragályos. Eltanulnak egymástól mindent.
7/8 anonim válasza:
6-os: szerintem örülj neki, hogy ilyen barátságos kiskutyád van. :) Szerintem aranyos a viselkedése így leírás alapján.
Gondolj bele ha morogna, vicsorogna rád, mikor nem adsz neki enni. Ugye ez a másik véglet. Ennek fényében milyen jó az, hogy csak simán pacsizna. :)
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, ki fogom próbálni.
2014. nov. 13. 18:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!