Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit tennetek a helyemben...

Ti mit tennetek a helyemben ilyen kutyaval? Altassuk el vagy vigyuk vissza a menhelyre?

Figyelt kérdés
A tortenetem kicsit hosszu lesz. Szoval 4 evvel ezelott sajnos el kellet altatni a malmutunkat mert mar oreg is volt meg a majjaval volt gond es mar nem lehetett rajta segiteni pedig mindent megtettunk. Imadtuk azt a kutyat sokat foglalkoztunk vele. Az egesz csalad imadja a kutyakat ezert ugy dontottunk ra egy evre hogy vegyunk egy kutyust es akkor milyen jo lesz mert a kisfiammal egyutt nohetnek fel. Nezegettuk az interneten hogy honnan, milyen fajtat szeretnenk( fajta tisztat szerettunk volna en begalt a ferjem huskyt). Megakadt a szemunk az egyik menhely hirdetesen ahol kolyokkutyakat mutattak es nagyon megsajnaltunk egy kis keverek kutyust, nagyon meghato volt a tortenetuk. Ugy dontottunk elhozzuk ezt a kutyust,megmentjuk a menhelyrol( nagyon szep jo kiallasu kutyanak tunt a kepen valoszinu valamilyen terrier es nemetjuhasz kevereke lehetett). Szoval felhivtuk a menhelyet hogy elhoznank a kutyust masnap mentunk erte mar be is oltottak nekunk meg becsippeltek. Olyan nyugodt es helyes volt a kutyus egybol megszerettuk. Haza vittuk masnap mar egyaltalan nem volt nyugodt kutya mint aki megkergult nem lehetett megsimogatni amit ert ragodt,tepett stb. Ezt betuttuk annak hogy kolyok majd fog valtozni tanitjuk,okosodik. De sajnos nem igy lett ma mar 2,5 eves a kutya de sz szerint egy istencsapasa en mar teljesen tanacstalan vagyok hogy mit lehetne ilyen kutyaval kezdeni. Elmondom most milyen. Nagyon sokat tanitottuk minden egyes nap foglalkoztunk vele jart hozza kutya traner( messze van a kutyaiskola). Semmiben nem fogad szot nem lehet megsimogatni mert vagy a kezem utan kap vagy ugral folyamatosan. Szinte egesz nap ugat, ha az utcaba megmozdul valaki mar megorul. Setaltatni sose lehetett mert nincs az a nyakorv amit o ne szakitana el es ez komoly mar 8-at vettem meg a lancosat is eltepi. Csak ugy tudunk kimenni az udvarra hogy a ferjem elotte bezarja a kenelebe mert tamado jelleggel megy neki a 6 eves fiamnak meg neha nekem is. Ha vendegek jonnek akkor is be kell csukni mert vicsorog mindenkire. Mar teljesen ketsegbe vagyok esve mert most babat varok es hogyan fogom elaltatni a kutyaugatastol. Mar egyebkent a szomszedokkal is ez miatt osszevesztunk. Minden ismeros azt mondja hogy miert nem altatjuk el hogy ez igy nem allapot de en sajnalom mert megis csak egy allatrol beszelunk, de en mar tenyleg nem tudom mit tehetnenk. Ti mit tennetek a helyemben? Mar az idegeink kezdik feladni

2014. nov. 23. 07:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
26%
Elektromos nyakorv?
2014. nov. 23. 12:35
 22/28 anonim ***** válasza:
69%

Legalabb szanjatok ra egy napot, es figyeljetek a viselkedeset.

Reggel kb 3 oran at csak vele foglalkozzatok, farasszatok le. Ferjednek Jatszos ruha, vastagon alaoltozve, nehogy megsertse, aztan ugralas, labdadobalas, foci, vagy csak kergetozes, de lihegjen a kutya, latszodjon rajta, hogy faradt.

Utana mondjuk kimegy egy masik csaladtag. Ha ugrik ra a kutya, ferjed raordit, vagy hozzavag egy ures flakont, amibe tettetek par kis kavicsot zorogni.

Figyeljetek, mit csinal.

Legyen nalatok valami kaja a kutyanak a zsebetekben.

Ha elsomfordal felugralas helyett, odahivod, kap egy kis falatkat.

Aztan megegyszer. Ha odahivjatok magatokhoz, kap egy kis falatkat es megsimogatod.

Olyan nincs, hogy nem hagyja magat.

1.lefarasztjatok

2.odahivjatok

Ha ugral, flakon es szidas. Verni nem szabad, igy is labilis az idegrendszere.

Ha jol viselkedik, jutalomfalatka es simogatas.

Kiskoratol hogy neveltetek?

Beszeljetek a menhellyel,ha mar vegkepp nem birtok vele, de az altatas meg sem forduljon a fejetekben, aki ezt mondja,azzal ne foglalkozzatok, primitiv nepseg:(

Sajnos ezert tartunk meg mindig alul a kutyatartasi kulturaban, meg mondjuk a hajlektalan, raszorulo emberek segiteseben is, mert csak a sajat onzo erdekeket nezik az emberek, draga Magyarorszag...

2014. nov. 23. 13:55
 23/28 anonim ***** válasza:
62%

én elhiszem, hogy az itt válaszolók jót akarnak, de konkrét agressziót "falakával" megoldani nem lehet.

Amikor már az van, hogy NAPI SZINTEN megharapja őket, akkor ott nagy baj van.

Én visszaadnám a menhelynek. Kötelességük visszavenni!!

Nekem is van kutyám, mindig is volt, de a gyerekem mellett agresszív kutyát nem hagynék.

2014. nov. 23. 18:33
 24/28 anonim ***** válasza:
69%

Vagy a menhelynek adod vissza vagy olyan szervezetnek, akik agresszív kutyák rehabilitálásával is tudnak foglalkozni...Vagy meghirdeted az interneten, minden problémáját részletesen leírva.

Egy jól megtermett, erős, határozott, HOZZÁ ÉRTŐ gazdánál kihozhatnák belőle a legjobbat.

2014. nov. 23. 20:27
 25/28 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem, Gabica miért lett lepontozva, nekem 100%-ot adtatok, miközben teljesen egyetértek vele.

Ez a helyzet már messze sokkal jobban elfajult, minthogy otthon kezdjenek el próbálkozni a megoldásával, és esetleg még tovább rontsanak rajta. Egy ilyen kutyánál már sajnos tényleg közel van, hogy egy helyzet hibás lerendezése után súlyosabb sebesülést okozzon, és szerintem senki sem szeretné őket látni legközelebb a híradóban "kutyatámadás" címen.

Itt tényleg csak két út van: vagy (valódi) szakértő folyamatos ellenőrzése alatt a kutyaiskolában nekikezdeni a kutya rehabilitációjának, vagy (valamilyen úton) keresni neki egy olyan gazdit, akinek a körülményei és hozzáállása jobban megengedi, hogy - akár szintén szakértő segítségével - korrigálja a kutya viselkedését.

2014. nov. 23. 20:37
 26/28 anonim ***** válasza:
73%

Tudod, előző, a legtöbb itteni válaszoló el sem tudja képzelni a kanapéjából, a mellette lihegő sicu vagy pincsi mellett, hogy vannak ilyen kutyák is. Amikor panelban tartják a kutyát, az sokkal sokkal jobban szocializált állat lesz, mint egy kerti.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kerti kutya nem lehet szocializált. Lehet. Az enyém is az.

DE: sok olyan kutya van, amivel a gazdája már nem tud mit kezdeni. Munkatársam is mesélte, hogy nem viszi el a kutyáját sétáltatni, mert ha megpróbálná elengedni a láncról, a kutya megharapná, vagy megölné őt.

Szerinted az itt válaszolók közül hány látott már ilyen kutyát közelről??

Mert én már láttam. Mikor már napi szinten támadott, lelövették.

Az itteni válaszolók nagy többsége max olyan kutyát lát, amelyik leszabadul 10 percre a panelból, és rámorog 2 kutyára. Nekik az az agresszív. És azért ajánlgatnak módszereket, mert arra a problémára még bejöhet. De erre már nem. Ez már az a szint,amikor Cesar Milan is örökre elveszi a kutyát a gazdiktól......

2014. nov. 24. 19:38
 27/28 anonim ***** válasza:
a kutyák a szűk helyektől szoktak megőrülni.Valószínű hogy a menhelyen megkergült.Szerintem csak ha nem beteg akkor nem altatják el...Vagy csak akkor altatják el ha valakit megharap (maradandó sérüléssel).De amint írtad ilyen szerencsére nem történt. Menhelyre meg visszavinni olyan gonosz dolog...Nevelés kérdése..
2014. nov. 25. 19:06
 28/28 anonim ***** válasza:
Mikor még ideigleneseztem,hozzánk is került ilyen kutya. Én nem félek tőlük, de a közelébe sem tudtam menni, egyedül a párom boldogult vele. Napi 4-5 óra intenzív mozgatás kellett neki, ami bizony néha átment szabadfogású bírkózásba. Nagyon nehéz volt, egyszer átharapta az alkarját, és többször oda is kapott. A pórázon nemhogy húzott, de métereseket ugrott, és visított. Cirka 4 hónapba került, de már én is tudtam etetni, sétáltatni. Kaját már csak engedélyre fogadott el, stb. Szóval nem hiszem,hogy menthetetlen a kutya, de az biztos, hogy nem hozzáértő kezekben halálos is lehet.
2014. dec. 21. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!