Mit tennétek olyankor ( elméleti), hogyha egy ország
tenyésztőit nem kedvelnétek a fajtáról alkotott
véleményük miatt és oda akarnának tőletek
tenyésztésre vinni kölyköt?
Tenyésztőként az ember megválogathatja, sőt, meg is kell válogatnia, kinek ad kutyát. Alapvető, hogy olyannak nem ad kutyát, aki nem szimpatikus, vagy akit alapból nem kedvel.
2014. szept. 27. 09:03
Mondjuk felnőnék. Isemred azokat az embereket? Nem. Akkor mire fel alkotsz órluk véleményt. Ez az unintelligencia legékesebb példája és óriási szégyen.
2014. szept. 27. 09:04
3/15 anonim válasza:
Sziasztok. Ne az határozza meg, hogy neked ki szimpatikus. A kutya életét kellene szem előtt tartani. Pl. Viadalok, allatkinzas kizárása, szeretet mellet értsen is valamennyit a kutyáik.
2014. szept. 27. 09:09
4/15 A kérdező kommentje:
Ismerem őket. 2 kutyát tőlük vettem kiálításra, mind a kétszer átvágtak a palánkon és eladtak olyan kutyát ami az idősebb kanom: DP-s már kölyök korában ( csaltak a DP tesztel az anya D-től rosszabb), nem jött ki 3 darab P1-es foga. A másik kan: koromfoltos mert a szülőkből kiállításkor és amikor megy a leendő gazdi kivágják és/ vagy befehérítik... Ezért vettem egy szukát más országból és ott már minden rendben volt. Ezenkívül mivel mind a két kan rossz és az egész fajta társadalom tudja, elkezdték híresztelni az a bizonyos ország lakói rólam, hogy verem és rugdosom a kutyáimat + éheztetem. Nem csak az a 2 tenyésztő akitől selejtet vettem 1200 euro-ért hanem a többiek is akiknek semmi közük hozzám vagy akik vesztettek a szukám ellen kiállításon.
2-es, az a szégyen, ha egy tenyésztő olyannak ad kutyát, aki nem szimpatikus neki (értsd: úgy érzi, gáz van vele, furának érzi... tenyésztőként nem szimpatikus neki), pláne olyannak adni, akivel kifejezetten ellenséges a viszony... Tenyésztőként az ember a kutya egész életére felelősséggel tartozik érte, az a minimum, hogy olyan gazdáknak adja oda, akik minden szempontból megnyugtatónak tűnnek. És még így is be lehet fürödni.
2014. szept. 27. 09:23
Időpont ma 09:09
Mit jelent nálad, hogy a kan "rossz"?
Ha tenyésztésre vettél kutyát, miért nem érvényesítetted a szerződésben leírtakat?
Pl. tenyésztésre vásárolt egyednél bizonyos hibákra garanciát vállalnak.
Azért elég hihetetlen, hogy egy országban az összes tenyésztője a fajtának neked esett.
2014. szept. 27. 10:30
Ez miért kérdés?Nem adnék el nekik és ennyi.Semmi nem bonyolult ebben.
2014. szept. 27. 10:30
Nem egyértelmű h azok akarnak kutyát akiktől te is vettél vagy csak ugyanolyan nációjúak? Ha előbbi akkor természetesen nem adnék, ha utóbbi akkor az már egy más story.
2014. szept. 27. 10:36
9/15 A kérdező kommentje:
A szerződésben csak az van benne, hogy 8 napig a váráslás után tartoznak felelősséggel érte. Még nincs kölyköm és nem is tervezem, csak egymás között nekik megyen a mocskolódás olyan személyektől is akik előtte barátaim voltak, de utána ezek után meg ellenségek lettünk. Mert ez a két kan őket járassa le, a nagy és híres több generációs tenyésztőket...
Más országokban pl itthon, SK-ban, Lengyelben a tenyésztők megírják nekem, hogy mik mennek a hátam mögött rólam és, hogy ők azt nem hiszik el...
10/15 A kérdező kommentje:
Jah, nem azok akarnak tőlem kutyát akiktől én vettem. Velük össze vesztem abba a pillanatba amikor kijelentették rólam ,hogy állatkínzó vagyok. Hanem egyéb más személyek... A fajta tenyésztése abban az országban nagyon rossz kritériumok között zajlik. Olyan dolgokat szeretnék ők a fajtába ami a fajta romlását idézi elő pl: görbe lábak, pöttyös hát, hibás fej maszk, hibás szín ( amit befestenek feketére ...)
Kapcsolódó kérdések: