Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit tennetek a helyemben...

Ti mit tennetek a helyemben ilyen kutyaval? Altassuk el vagy vigyuk vissza a menhelyre?

Figyelt kérdés
A tortenetem kicsit hosszu lesz. Szoval 4 evvel ezelott sajnos el kellet altatni a malmutunkat mert mar oreg is volt meg a majjaval volt gond es mar nem lehetett rajta segiteni pedig mindent megtettunk. Imadtuk azt a kutyat sokat foglalkoztunk vele. Az egesz csalad imadja a kutyakat ezert ugy dontottunk ra egy evre hogy vegyunk egy kutyust es akkor milyen jo lesz mert a kisfiammal egyutt nohetnek fel. Nezegettuk az interneten hogy honnan, milyen fajtat szeretnenk( fajta tisztat szerettunk volna en begalt a ferjem huskyt). Megakadt a szemunk az egyik menhely hirdetesen ahol kolyokkutyakat mutattak es nagyon megsajnaltunk egy kis keverek kutyust, nagyon meghato volt a tortenetuk. Ugy dontottunk elhozzuk ezt a kutyust,megmentjuk a menhelyrol( nagyon szep jo kiallasu kutyanak tunt a kepen valoszinu valamilyen terrier es nemetjuhasz kevereke lehetett). Szoval felhivtuk a menhelyet hogy elhoznank a kutyust masnap mentunk erte mar be is oltottak nekunk meg becsippeltek. Olyan nyugodt es helyes volt a kutyus egybol megszerettuk. Haza vittuk masnap mar egyaltalan nem volt nyugodt kutya mint aki megkergult nem lehetett megsimogatni amit ert ragodt,tepett stb. Ezt betuttuk annak hogy kolyok majd fog valtozni tanitjuk,okosodik. De sajnos nem igy lett ma mar 2,5 eves a kutya de sz szerint egy istencsapasa en mar teljesen tanacstalan vagyok hogy mit lehetne ilyen kutyaval kezdeni. Elmondom most milyen. Nagyon sokat tanitottuk minden egyes nap foglalkoztunk vele jart hozza kutya traner( messze van a kutyaiskola). Semmiben nem fogad szot nem lehet megsimogatni mert vagy a kezem utan kap vagy ugral folyamatosan. Szinte egesz nap ugat, ha az utcaba megmozdul valaki mar megorul. Setaltatni sose lehetett mert nincs az a nyakorv amit o ne szakitana el es ez komoly mar 8-at vettem meg a lancosat is eltepi. Csak ugy tudunk kimenni az udvarra hogy a ferjem elotte bezarja a kenelebe mert tamado jelleggel megy neki a 6 eves fiamnak meg neha nekem is. Ha vendegek jonnek akkor is be kell csukni mert vicsorog mindenkire. Mar teljesen ketsegbe vagyok esve mert most babat varok es hogyan fogom elaltatni a kutyaugatastol. Mar egyebkent a szomszedokkal is ez miatt osszevesztunk. Minden ismeros azt mondja hogy miert nem altatjuk el hogy ez igy nem allapot de en sajnalom mert megis csak egy allatrol beszelunk, de en mar tenyleg nem tudom mit tehetnenk. Ti mit tennetek a helyemben? Mar az idegeink kezdik feladni

2014. nov. 23. 07:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%

Lelövetni csak a tudatlan emberek szokták, akik nem tudják, hogy minden kutya érdemel egy második esélyt, és akik nem tudják, hogy nem mindenkinek kell kutya. Az állatorvos pont ezért nem fogja elaltatni.

Próbáljátok meg a tükörsulit! Ha az sem válik be, beszéljetek a menhellyel, hogy mit tegyetek.

2014. nov. 23. 09:15
 12/28 A kérdező kommentje:
Pont azt irtam en is hogy megoletni nem akarom mert sajnalnam. A traner 2 honapon keresztul jart hozza heti 2x azt mondta o ilyen kutyat meg nem latott aki ennyire kezelhetetlen pedig tobb szaz kutyaval foglalkozott mar koztuk jo par nehez esettel o szerinte lehet gyerekkoraba erte valami kitudja mielott a menhelyesek megtalaltak mi tortent vele mert a kutyak nem felejtenek olyan mintha minden embert ellensegnek tekintene. Hidjetek el hogy rengeteget foglalkoztunk vele minden egyes nap munka elott munka utan az eredmeny csak annyi volt o nem faradt le mi meg tele voltunk harapas,karmolas nyomokkal meg kek-zold foltokkal. Meg pl.sose sikerult ugy megsimogatnom a 2,5 ev alatt mint egy normalis kutyat vagy megkapta a kezemet vagy ramugralt. Mar eljutottam arra a pontra hogy en felek tole meg a kisfiam is. Egyebkent olyan nemetjuhasz meretu a kutya
2014. nov. 23. 09:24
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

Azt írtad menhelyről van a kutya, ezzel eldőlt a kérdés, mert örökbefogadott kutyát Nem altathatsz csak úgy!!!! Elolvastátok az örökbefogadási szerződést annak idején? Ha nem kell a kutya, ilyen-olyan indokkal a menhely visszaveszi, nem pedig megöljük. Beszéljetek a menhellyel, ahonnan van, meséljétek el mi a helyzet, mit tetetek eddig a kutya érdekében és segítenek megoldani. A problémát egyébként én abban látom, hogy kölyökként valami félresiklott a nevelésében, szocializációjában, ami további problémákhoz vezetett, aztán egy idő után feladtátok és nem a problémát akartátok/akarjátok megoldani, hanem "sarokba szorítani" próbáljátok a kutyát. A kutya hatalmas mozgásigényű, amit ti nem elégítettek ki (jogosan vagy nem mindegy ebből a szempontból) bezárjátok egy ketrecbe, amitől még rosszabb lesz, szenved, ő ez ellen küzd, ti azt látjátok még rosszabb a helyzet, ezért még jobban akarjátok korlátozni, és ez így meg tovább és tovább....Jó kérdés, hogy ki kezdte a megszorítás, megtorlás versenyt ti vagy a kutya, de ez így nem mehet tovább, ebben igazad van. Ebből baleset lesz, a kutyátok meg szenved és bedilizik, te meg aggódsz terhesen, ez senkinek sem jó. Ez a kutya messze túlnőtt rajtatok, nem az a megoldás, hogy megölitek, beszéljetek a menhellyel.

Tessék levonni a következtetést, és ne azt, hogy "áldozatok vagyunk, genetikailag bolond volt a kutya", hanem azt, hogy "következő kutyánál észnél leszek, felmérem a képességeimet, és nem választok erős akaratú, domináns, nagy mozgásigényű fajtát/egyedet, mert képtelen vagyok kezelni".

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a "kar vastagságú" fém láncot, hogy tépi szét a kutya a séta alkalmával....

2014. nov. 23. 09:25
 14/28 anonim ***** válasza:
88%
Lehet,csak annyi a baj,hogy egy nyugis kutyãra vágytatok és helyette kaptatok egy eleven terrier keveréket,amik alapból izgágák,rosszcsontok és napi fizikai,szellemi lemozgatás igényelnek.Ha ez nincs,jön a rombolás,ugatás,kezelhetetlenség.vsz.már az elején nem kapta meg a megfelelő nevelést,lemozgatást,ennek eredménye a mostani frusztrált,idegbeteg kutya.Altatás helyett,vigyétek vissza a menhelyre,ha fogadják,illetve kereshettek új gazdát.Ami pedig a házhoz járó trénereket illeti,elég vegyes a minőség,amit nyújtanak.
2014. nov. 23. 09:29
 15/28 anonim ***** válasza:
70%
Vizes palack tele kővel. Ha rossz indulattal megy oda rázd meg majd vagd hozza
2014. nov. 23. 10:18
 16/28 anonim ***** válasza:
14%

Szegeny kutya, erte valami kiskoraban, megerdemel meg egy eselyt...

Ja, akkor minek a borton? szegeny rab, trauma erte kiskoraban megerdemel meg egy eselyt. Szegeny pszichopata.

Elfogult ostobak vagytok a 7-es kivetelvel. Ha a kerdezo nem szabadul meg tole, nem sirankozzon ha tragedia tortenik. Penzt kolteni egy gonosz allatra, ti hibbantak vagytok....

2014. nov. 23. 10:42
 17/28 anonim ***** válasza:
73%

Az a tréner valami kamugép lehetett. Még arról sem bírta leszoktatni a kutyát, hogy felugráljon?... Ha a figyelmen kívül hagyás nem működik, simán rá lehet készülni, koszolós ruhában kimenni a kutyához (nyilván, ha babát vársz, akkor most nem neked, hanem mondjuk a férjednek), és ha egyszer felugrik, megfogni a két lábát, és addig várni, míg már nagyon-nagyon szarul érzi magát, hogy nem engedik el. (Lehet, hogy ez sok perc után fog bekövetkezni.) Párszor megcsinálod, és garantált, hogy nem fog többet ugrálni. De ha ez nem tetszik, akkor az is működik, hogy a felugrás pillanatában rákiáltasz egy nagy, csattanósat, és adsz neki egy akkora sallert, hogy a fal adja a másikat.

Viszont ez csak egy probléma, és azt gondolom, az életeteket csak egy jó kutyasuli könnyíthetné meg. Szerintem ha felhívsz egyet, hogy szívesen vinnéd el a kutyát, de a kocsiba sem tudod betenni, meg abban utaztatni, biztosan segítenek megoldani először ezt a problémát, lehet, hogy egy oktató ki is tud jönni segíteni. Én biztos vagyok benne, hogy van számotokra is elérhető megoldás.

Tény, hogy ez áldozatokkal jár. Ha úgy érzitek, ezeket nem tudjátok meghozni, inkább keressetek neki egy új gazdit. (Nem kell eltitkolni, hogy nem egy egyszerű kutya, de szerintem így is lesz, aki beleszeret.)

2014. nov. 23. 10:58
 18/28 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy ez a nyakörves sztori nálam is kicsit sántít. Hozzám került már csupa izom 50 kilós kutya úgy, hogy nem, hogy húzott a pórázon az elején, hanem konkrétan őrjöngött, vettem neki egy 5-6 centi vastag minőségi bőr nyakörvet, sosem tépte el, sőt, kb. 2 hét alatt megtanult csodaszépen pórázon sétálni.

16-os, olyan nem létezik, hogy "gonosz állat". Onnantól kezdve, hogy "állat", nem lesz sem "jószívű", sem "gonosz", mert azt teszi, amit a belső motivációi diktálnak. Ha soha nem volt rendes gazdája, azt fogja tenni, amit az ösztönei mondanak, ha van egy vezetője, aki képes kontrollálni, csak akkor fog utat engedni az ösztöneinek, ha arra a gazdája utasítja.

2014. nov. 23. 11:06
 19/28 anonim ***** válasza:
52%

Leírod, hogyan foglalkoztatok vele? A kezdetektől?

Hátha így kiderül valami...

Viszont ha félsz tőle, akkor valóban jobb lenne új gazdit keresni neki, ami nem lesz egyszerű. Kérd a menhely segítségét.

2014. nov. 23. 11:34
 20/28 anonim ***** válasza:
83%
#16-os: olyan nincs, hogy gonosz állat. Egy állat soha nem gonosz. Az az ember. Olyan állat van, akit az ember tönkretett.
2014. nov. 23. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!