Ti mit tennetek a helyemben ilyen kutyaval? Altassuk el vagy vigyuk vissza a menhelyre?
Lelövetni csak a tudatlan emberek szokták, akik nem tudják, hogy minden kutya érdemel egy második esélyt, és akik nem tudják, hogy nem mindenkinek kell kutya. Az állatorvos pont ezért nem fogja elaltatni.
Próbáljátok meg a tükörsulit! Ha az sem válik be, beszéljetek a menhellyel, hogy mit tegyetek.
Azt írtad menhelyről van a kutya, ezzel eldőlt a kérdés, mert örökbefogadott kutyát Nem altathatsz csak úgy!!!! Elolvastátok az örökbefogadási szerződést annak idején? Ha nem kell a kutya, ilyen-olyan indokkal a menhely visszaveszi, nem pedig megöljük. Beszéljetek a menhellyel, ahonnan van, meséljétek el mi a helyzet, mit tetetek eddig a kutya érdekében és segítenek megoldani. A problémát egyébként én abban látom, hogy kölyökként valami félresiklott a nevelésében, szocializációjában, ami további problémákhoz vezetett, aztán egy idő után feladtátok és nem a problémát akartátok/akarjátok megoldani, hanem "sarokba szorítani" próbáljátok a kutyát. A kutya hatalmas mozgásigényű, amit ti nem elégítettek ki (jogosan vagy nem mindegy ebből a szempontból) bezárjátok egy ketrecbe, amitől még rosszabb lesz, szenved, ő ez ellen küzd, ti azt látjátok még rosszabb a helyzet, ezért még jobban akarjátok korlátozni, és ez így meg tovább és tovább....Jó kérdés, hogy ki kezdte a megszorítás, megtorlás versenyt ti vagy a kutya, de ez így nem mehet tovább, ebben igazad van. Ebből baleset lesz, a kutyátok meg szenved és bedilizik, te meg aggódsz terhesen, ez senkinek sem jó. Ez a kutya messze túlnőtt rajtatok, nem az a megoldás, hogy megölitek, beszéljetek a menhellyel.
Tessék levonni a következtetést, és ne azt, hogy "áldozatok vagyunk, genetikailag bolond volt a kutya", hanem azt, hogy "következő kutyánál észnél leszek, felmérem a képességeimet, és nem választok erős akaratú, domináns, nagy mozgásigényű fajtát/egyedet, mert képtelen vagyok kezelni".
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a "kar vastagságú" fém láncot, hogy tépi szét a kutya a séta alkalmával....
Szegeny kutya, erte valami kiskoraban, megerdemel meg egy eselyt...
Ja, akkor minek a borton? szegeny rab, trauma erte kiskoraban megerdemel meg egy eselyt. Szegeny pszichopata.
Elfogult ostobak vagytok a 7-es kivetelvel. Ha a kerdezo nem szabadul meg tole, nem sirankozzon ha tragedia tortenik. Penzt kolteni egy gonosz allatra, ti hibbantak vagytok....
Az a tréner valami kamugép lehetett. Még arról sem bírta leszoktatni a kutyát, hogy felugráljon?... Ha a figyelmen kívül hagyás nem működik, simán rá lehet készülni, koszolós ruhában kimenni a kutyához (nyilván, ha babát vársz, akkor most nem neked, hanem mondjuk a férjednek), és ha egyszer felugrik, megfogni a két lábát, és addig várni, míg már nagyon-nagyon szarul érzi magát, hogy nem engedik el. (Lehet, hogy ez sok perc után fog bekövetkezni.) Párszor megcsinálod, és garantált, hogy nem fog többet ugrálni. De ha ez nem tetszik, akkor az is működik, hogy a felugrás pillanatában rákiáltasz egy nagy, csattanósat, és adsz neki egy akkora sallert, hogy a fal adja a másikat.
Viszont ez csak egy probléma, és azt gondolom, az életeteket csak egy jó kutyasuli könnyíthetné meg. Szerintem ha felhívsz egyet, hogy szívesen vinnéd el a kutyát, de a kocsiba sem tudod betenni, meg abban utaztatni, biztosan segítenek megoldani először ezt a problémát, lehet, hogy egy oktató ki is tud jönni segíteni. Én biztos vagyok benne, hogy van számotokra is elérhető megoldás.
Tény, hogy ez áldozatokkal jár. Ha úgy érzitek, ezeket nem tudjátok meghozni, inkább keressetek neki egy új gazdit. (Nem kell eltitkolni, hogy nem egy egyszerű kutya, de szerintem így is lesz, aki beleszeret.)
Amúgy ez a nyakörves sztori nálam is kicsit sántít. Hozzám került már csupa izom 50 kilós kutya úgy, hogy nem, hogy húzott a pórázon az elején, hanem konkrétan őrjöngött, vettem neki egy 5-6 centi vastag minőségi bőr nyakörvet, sosem tépte el, sőt, kb. 2 hét alatt megtanult csodaszépen pórázon sétálni.
16-os, olyan nem létezik, hogy "gonosz állat". Onnantól kezdve, hogy "állat", nem lesz sem "jószívű", sem "gonosz", mert azt teszi, amit a belső motivációi diktálnak. Ha soha nem volt rendes gazdája, azt fogja tenni, amit az ösztönei mondanak, ha van egy vezetője, aki képes kontrollálni, csak akkor fog utat engedni az ösztöneinek, ha arra a gazdája utasítja.
Leírod, hogyan foglalkoztatok vele? A kezdetektől?
Hátha így kiderül valami...
Viszont ha félsz tőle, akkor valóban jobb lenne új gazdit keresni neki, ami nem lesz egyszerű. Kérd a menhely segítségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!