Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan gyozzem meg errol a...

Hogyan gyozzem meg errol a szuleimet?

Figyelt kérdés

Tombhazban lakom 15 eves lany vagyok, es szeretnek egy torpe spiccet...persze a szulim nem akarnak tombhazba kutyat tartani.Mar volt cicam de meghalt 5 ev utan, tengerimalacom is volt de elkellett ajandekoznom...

Nem tudom hogyan gyozzem meg oket hogy kell nekem egy kutya, mert hianyzik az hogy legyen mirol gondoskodjak es az is hogy ha gondoskodom rola akkor az az allat valahogy viszonozza is, gondolok is arra hogy bujik hozzam meg nah szeret...

2014. nov. 16. 20:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
A tízes válaszoló gyönyörűen leírt mindent, amit eddig nem fogtál fel.
2014. nov. 17. 21:42
 12/28 A kérdező kommentje:

Koszonom a hosszas valaszt...most nem akarok belemenni abba hogy a lovaglas sport...nem hobbibol lovagolok hanem mert szeretem es ezzel akarok foglalkozni...azt sem akarom vitatni hogy szerited miert is vagyok felelotlen hol ott nem is ismersz...15 vagyok gimis...suli utan szabad..persze suli idoben heti 1 lovaglas...és nem hinnem azt sem h egy ol eb egy 30 cm kutya szetragna a porazat meg egyeb ilyen dolgokat tovabba panelba nem harci kutyara lenne szuksegem ezert nem latom ertelmet a kutyasulinak...és ugy gondolom hogy nem eszik sokat egy kiskutya legalabbis biztos nem annyit mint a tied...5 evig volt cicam sajnos megmergeztek a szomszedok..egy kutya nem hinnem hogy tobbet szorozne mint egy cica.

Nem vagyok az a tipusnaki cserben hagyna egy kutyat mert ha nem torodik vele a gazdija az cserben hagyas...hamarebb tudom rendbe az allatot mint sajat magamat...elso allat, es a lovaglas jobban nevezheto elet stilusnak mint a kutyazas mivel aki komolyabban csinalja es van sok lehetosege annak nagy valoszinu hogy nem nagy csaladi elete van...

a kutya(k) mellett nyugodtan lehet csaladja az embernek

2014. nov. 18. 22:35
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

"15 vagyok gimis...suli utan szabad.."

Vannak távlati terveid? Gimi után valószínűleg egyetemre mész. A jelenlegi lakhelyeden szeretnél, másik városban, vagy nem is gondolkoztál ezen? Mert ha másik városba mész,a szüleid nyakán marad a kutya.

".és nem hinnem azt sem h egy ol eb egy 30 cm kutya szetragna a porazat meg egyeb ilyen dolgokat tovabba panelba nem harci kutyara lenne szuksegem ezert nem latom ertelmet a kutyasulinak..."

A kistestűek is szét tudják rágni a pórázt, harci kutya nem létezik. Ezt a megnevezést azokra a fajtákra használják, akiket harcoltatnak, de ez nem egy külön fajta. Kutyasuliba mindenféle méretű kutyát lehet vinni, nem csak nagytestűeket. Sőt, a legtöbb szobacirkálóra ráférne...

"a kutya(k) mellett nyugodtan lehet csaladja az embernek"

Csak olyan helyre mehetsz kirándulni, ahova kutyát is beengednek, és mindent a kutya igényeihez kell igazítani, már ha valóban szereted. Berakhatod panzióba persze, amiért fizetni kell, és nem biztos, hogy a kutyának is akkora muri, mint neked.

Gondold át azokat, amiket leírtunk. A kutya nem pár évre, hanem akár 15 évre is szól.

2014. nov. 19. 08:23
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Oké, akkor nézzük a választ az eredeti kérdésedre: hogyan győzd meg őket?

Tanulj jól. Mindenben segíts nekik, ne vitatkozz. Járj el rendszeresen kutyamenhelyre segíteni, ehhez kérd szüleid engedélyét.

Minden áldott reggel, délután és este menj ki sétálni úgy, mintha már meglenne a kutyád, addig is csatlakozz a többi kutyasétáltatóhoz. Akkor is, ha esik, ha hideg van, ha álmos vagy, ha nincs kedved, ha beteg vagy stb. Hétvégén is kelj fel reggel 6-kor, és menj sétálni. Ne hagyj ki egy napot sem.

Hátha ezekből látják, hogy elég elszánt vagy és tényleg érett vagy a kutyatartásra.

2014. nov. 19. 11:17
 15/28 A kérdező kommentje:
Vegre egy ertelmes valasz koszonom
2014. nov. 19. 14:25
 16/28 A kérdező kommentje:
De meg mindig nem ertem mi szuksege van egy olebnek a kutya iskolara? A harci kutya alatt az ertettem hogy nem kell megriogasson senkit nem kell hazatorizzen...
2014. nov. 19. 14:27
 17/28 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod magad megnevelni a kutyát, akkor kell kutyasuli, vagy kiképző.
2014. nov. 19. 14:27
 18/28 anonim ***** válasza:

Kutyaiskolára azért lehet szükség, mert ott megtanulja az alapengedelmességet, például, hogy egy helyen maradjon, ha azt mondod neki, vagy hogy bármikor behívható legyen. Ez fontos, például hogy vissza tudd hívni, amikor kell. Valamint szocializálódik, más embereket és kutyákat megismer.

Mindez persze megoldható iskola nélkül is, ha jól értesz a kutyaneveléshez, következetes, határozott és higgadt vagy, van tekintélyed a kutya előtt. De a suliban nem csak a kutya, hanem te is megtanulsz egy csomó hasznos dolgot a kutyanevelésről, hogy aztán normális, szófogadó kutyát tudj nevelni belőle.

Ez nem mérettől és fajtától függ, minden kutyánál jó, ha szófogadó.

Plusz egy tipp: olvass sokat a kutyatartásról, kutyanevelésről, sőt akár ellátogathatsz egy kutyasuliba is, hogy megnézd, mi folyik ott. :)

2014. nov. 19. 15:02
 19/28 anonim ***** válasza:

A kutyaiskola azért kell, hogy megtanuld kezelni a kutyádat, és ne egy idegbeteg, antiszociális visító görcs legyen.

Erre pedig a 30 centis kutyának is legalább annyi szüksége van, mint egy dán dognak.

A kutyának is jót tesz, mert kutyák között lesz, szellemileg is fárad, fizikailag is igénybe veszi.

A heti egy lovaglás meg inkább hobbi, mint komolyan vett sport. Aki komolyan veszi a lovaglást, az gyakrabban jár.

2014. nov. 19. 15:15
 20/28 anonim ***** válasza:

Bocsánat, nem úgy értettem (: A lovaglás maximálisan sportnak gondolom, tényleg, szerintem egy baromi jó kis sport :)

Bizony egy kiskutya is éppen akkora károkat tud okozni mint egy nagy... sőt :"D Nem egyszer hallani, hogy valaki vett egy kis termetű kutyát, aztán pár hét múlva tiszta ideg lett, mert kikapott egy olyan kölyköt, aki valamiért nagyon, nagyon pörög és makacs :I És ez bizony bárkivel megtörténhet. Néha becsúszik egy-két pupper, aki még az öreg rókákon is kifog és nem tudhatod, hogy hozzád mi kerül. Évekkel ezelőtt lehoztunk egy almot a kutyánkkal(Mielőtt belém lenne kötve: Szűrt, tk-s, kiállításos ebzet volt). Jött egy pár, akik családi kutyának szerették volna a kiskutyát. Megtalálták a legkisebb, legcsöndesebb kutyust és mondták, hogy nekik ez kell, ez könnyű eset. Mire elvitték ez a kis szuka lett a lehető legdominánsabb az alomból : D Úgy morgott, mint egy varrógép, kapkodott, szemétkedett folyamatosan.

Nyilván a kicsi nem eszik annyit, de ha rendes kaját akarsz neki adni, nem pedig a tescoban vett Chappit, meg Pedigree-t, meg ilyen remekeket, akkor bizony nem olcsó a dolog :/

Nekem sincs magánéletem a kutya miatt :"D Szaladok haza a suliból minden nap, az avató bulimra sem mentem el, mondván, hogy: "Áh, holnap korán kelek a kutyasuli miatt."

Apropó, kutyaiskola: Ez nem csak a kutya nevelése, hanem a tied is (: Sok-sok dologban segítenek, bármit megmagyaráznak és nyugodtan kérhetsz segítséget a nevelésben és, ez a legfontosabb: A kutyák imádják a sulit. Tudom, tudom, kicsi kutya, nem árthat senkinek, de nagyon rossz szájízzel viszed emberek közé, ha a kutya nem tud viselkedni és szerintem érdemes belekóstolni (: Olyan képességeit mutatja meg az eb, amikről nem is tudtál addig.

Ugyanannyira szőröznek amúgy. Van macskám is, velem alszik, minden, de összehasonlítás alapján ugyanúgy szőröz (:

Nem azt mondom, hogy soha ne legyen kutyád és felejts el és fújj, hanem, hogy ne hozz elhamarkodott döntéseket (: Szerintem várj legalább 1,5 évet, addig találsz valami jó fajtát, tanulhatsz, tervezgethetsz és kinézhetsz egy szimpatikus menhelyet/sintértelepet, vagy egy jó kennelt C:

2014. nov. 19. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!