Hogyan vehetnem ra a szuleimet hogy kaphassak egy mopsz kiskutyat? Nagyon vigyaznek ra, szeretnem.
Egy kutyát nem néhány hétre vállal az ember, tíz, tizenöt évig, vagy még tovább is ott van neked. Ez jó, ha valóban tudod ennyi ideig gondozni, de elég kevés ember tudja ezt ennyi időre garantálni, hisz 10-15 év alatt sok minden történhet. Főleg, ha fiatal vagy, majd elvégzed az iskolát, esetleg munkát vállalsz több műszakban, vagy továbbtanulsz egy másik városban és kollégiumba költözöl, összeházasodsz valakivel, aki másik városban lakik és nem vihetsz hozzá kutyát, szóval nagyon sok minden történhet, amivel most talán nem számolsz. És ilyenkor bizony a szüleidre maradna a kutya, akit ők nem akartak.
A másik dolog, hogy egy kutyát nem csak megvenni kell, hanem etetni (lehetőleg nem moslékkal), rendszeresen oltatni, ivartalaníttatni, kezeltetni ha beteg stb. Ez bizony anyagilag is jelentős teher. Nem írtad, mennyi idős vagy, de úgy sejtem, még iskolába jársz, tehát nincs rendszeres jövedelmed. Rendben, összegyűjtöd a pénzt a kutyusra, de ha egyszer csak beteg lesz, és azonnal el kell vinni állatorvoshoz, arra is lesz bármikor akár több tízezer forintod? Valószínűleg ez is a szüleidre hárulna.
Ha elfogadod a tanácsomat, gondold végig, hogy nem csak az lehet fontos, amit te szeretnél, de a szüleidnek is meg lehetnek a maguk szempontjai, mi több, a kutyusnak is. Ha másra nem gondolsz, legalább azt vedd tekintetbe, a kutyának sem lenne jó, ha bármelyik helyzet a fentiek közül előadódna, és olyan embereknek kellene gondoskodniuk róla, akik nem is akarták. Legalább a kutyus érdekében várj egy kicsit ezzel a dologgal, amíg felnősz, és nem leszel kutyástul a szüleidre utalva.
12 éves vagy... 16 évesen elkezdesz randizgatni, eljárogatni otthonról, csak a haverok számítanak, 18 évesen nekiállsz pasizni (elmész esetleg kollégiumba stb.), 20 évesen elköltözöl otthonról. A kutya meg 4 éves korától marad a szüleidre.
Érthető, hogy az övék a döntés, ők NEM akarnak kutyát!
Figyelj, én elhiszem, hogy nagyon szeretnél egy kutyust, gondoznád, etetnéd stb, de nem tartana sokáig ez a lelkesedés. Higyj nekem. Én ugyanezt mondtam a szüleimnek, és kaptam is egy kutyust, de a szüleimnek kell fizetni a majdnem 60€-s tápot, mivel nekem már végképp nincs pénzem!! Nagyon drága dolog ez a kutya! Gondold át jól
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!