Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtájú kutyát vegyünk...

Milyen fajtájú kutyát vegyünk majd a gyereknek?

Figyelt kérdés
Hamarosan kertes házba költözünk, szeretnénk majd kutyát a gyerkőcnek, aki jövő nyáron lesz 2 éves. Milyen fajtájú kutyust ajánlanátok? Várom a tapasztalatokat, tanácsokat is! Köszi előre is!

2014. nov. 3. 20:21
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
Menjetek el egy állatmenhelyre és ktt nem zsákbakutyát fogtok választani :) ott nem csak azt fogják elmondani, hogy a kutya fajtájára jellemző-e hogy szereti a gyerekeket hanem konkrétan megtudják mondani voltak e már incidensek vagy teljesen gyerekkompatibilis! És még egy állatot is megmentetek! A legjobb választás!
2014. nov. 4. 10:59
 22/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a reggel óta érkezett válaszokat is. Jó sok mindent írtatok, fajtákat, pro-kontra érveket, tapasztalatokat. Talán az lesz a legjobb, ha valóban jegeljük még a kutyavásárlást egy-két évig. Egyenlőre még nekem is szoknom kell majd a kertes házi életel járó "gondokat".
2014. nov. 4. 12:15
 23/27 anonim ***** válasza:

19.!

Én ajánlottam goldit, labit, hovawartot.

Ehhez képest nekem cane corsóm és amstaffom van.

Nem mindenki a saját kedvencét ajánlgatja. Sosem javasolnám a kérdezőnek a pitet, amstaffot, sem a corsót.

2014. nov. 4. 13:37
 24/27 anonim ***** válasza:
Nem olvastam az eddigi válaszokat, lehet írták már, de alapszabály: Ha gyerek mellé kutyát választunk, vagy a kutya vagy a gyerek legyen 3 évnél idősebb.
2014. nov. 4. 14:45
 25/27 anonim ***** válasza:
Ha kistestűt szeretnél, már az elejétől kezdve nagyon-nagyon rajta kell legyél azon, hogy a pici lány megtanuljon vele finoman bánni. Sokszor az a helyzet, hogy a nagytestűek jobban, türelmesebben állnak hozzá egy kisgyerek még koordinálatlan, nem túl kimért játékmódjához. Ezért a kiskutyát is türelmességre kell nevelni, és a picinél is megtanítani a kutyabarát játékot. Ugyan nincs még gyerekem, ezért nem tudom, mikortól tudod megértetni velük, hogy vannak erős dolgok (nagytesó, anya, plüssjáték) és törékenyek (kiskutya, papagáj, egyéb), de amint lehet, én ezeket próbálnám neki elmagyarázni. Kutyust pedig eleve valami türelmesebb fajtát választanék, a bichonokról pl azt mondják, hogy bár rájuk is nagyon kell vigyázni, és nem szabad a gyerekkel őrületbe kergettetni, de ők gyerekbarátabbak, megértőbbek. Szóval mindkét félt egymásra kell puhítani, és nem lesz gond:)
2014. nov. 4. 15:42
 26/27 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy le lettem pontozva, pedig nagyon is normális, hasznos választ adtam...na mindegy. Én legalább tapasztalatból írtam, és nem ajánlgatok hasraütve kutyafajtákat...
2014. nov. 5. 18:05
 27/27 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért lettél lepontozva, véleményt szerintem nem szabadna, hiszen az nem helyes és helytelen, hanem magánvélemény... Na mindegy, nem én voltam:) Amúgy én is egy német juhásszal nőttem föl, és imádtam, birkatürelmű, toleráns, intelligens kutya volt. Én csak azért nem mondom, hogy a kérdező is vegyen nj-t, mert az enyém szerintem átlagon felülien "jó kutya" volt, és belőle nem lehet kiindulni, nem biztos hogy mindegyik olyan mint ő volt.
2014. nov. 5. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!