Milyen fajtájú kutyát vegyünk majd a gyereknek?
Persze. Az ember jó esetben min. 10 évre választ kutyát.
Kérdezz nyugodtan.
Bullterrierünk van, a szájából ki lehet venni a kaját, akkor sincs egy szava se.
Elég öntörvényű, de a gyereket soha nem kell félteni mellette, a mienk csak álmában ugat.
Imádja, ha nyúzza a gyerek, volt már, hogy beöltöztette, akkoris csak a farkát csóválta.
Nem egy házőrző típus, viszont a kinézete miatt félnek tőle.
A 15. írta a közép snacit. Vigyázzatok vele, nagyon nézzétek meg, hogy honnan veszitek (talán a válaszoló megmondja, honnan van az övék), mert sajnos rengeteg az ideggyenge sz.r köztük.
A goldik, labik is halálra vannak "tenyésztve" (szaporítva), pont azért, mert szuper családi kutya.
És ha megvan, hogy milyet akartok, akkor készüljetek fel arra, hogy akár hónapokat kell várni egy IGAZÁN FAJTATISZTA kutyára. Ha nem szerelmesedtek bele egy fajtába, akkor nagyobb az esély. :)
Még a hovawartot is ajánlanám. Nagyon jó kutya, jó házőrző (tanítani sem kell rá), de ő elég nagy és k drága. (Tavasszal utánajártam, mert majdnem azt vettünk az amstaff helyett, hááát, 200 e felett van az ára.
Nem tudom, mennyire számít az ár, de leírom: a magyar fajták olcsóbbak.
Azért a hovawart sem kifejezett "családi" kutya...
Itt mindenki azt a kutyát ajánlja, amivel saját magának is van tapasztalata, de ettől még nem biztos, hogy a kérdezőnek is ugyanaz lenne jó.
Ha ennyire nincs elképzelésetek, tényleg ideális lenne örökbe fogadnotok egy kölyköt.
szia!
2 éves gyereknek nem vehetsz kutyát. Maximum a gyerek mellé, hiszen ő nem fogja tudni gondozni. De ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, akkor valamilyen erős testalkatú, végtelenül nyugodt kutyát javaslok. Kistestű ne legyen, mert egyrészt azok türelmetlenebbek, másrészt a gyerek kárt tehet bennük.
Én egy német juhász keverék mellet tanultam meg járni konkrétan :) Nagyon türelmes kutya volt.
kb 10 éves kortól már gondolkodhatsz a gyereknek venni kutyát.
Nekem egy fekete cocker spániel kanom volt gyermekkoromban, 12 évesen kaptam.
Nekem nagyon "bejött" a kutya, és én választhattam fajtát!! Hozzáteszem akkor már évek óta bújtam a Kutya magazint és társait.
Ideális kutya gyerekeknek szerintem, és nem nevelhető nehezen minden ellenkező vélemény ellenére sem!
Én egyedül foglalkoztam vele, mindig hallgatott rám. Mindig. Póráz nélkül jött mellettem az utcán, helyére ment, stb stb. És egy gyerek tanította végül is.
Arra számíts, hogy kutyát 10-15 évre veszel! A spánielem 27 éves koromban pusztult el végelgyengülésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!