Nincs szüksége valakinek egy gyönyörű bichhon havanese kutyára? Nagy gondban vagyok kitől kaphatok segítséget?
A válasz ott van a kérdésedben: dominanciaharc. Ezt NEKED kell megoldani, mivel egyedül erre képtelen vagy, segítség kell. Kutyaiskola vagy házhoz járó kiképző, minél előbb.
Nem te vagy a falkavezér, ahogy előttem is írták, ilyenkor nevelés kell, és a kutya elajándékozása csak a legvégső esetben!
Havanesem és egy Bichon Frise-m van.
Megdöbbenve olvastam amiket írtál.
Könnyen kezelhető kutyákat nem bírsz megnevelni ehhez tehetség kell,csak tudnám ha nem értesz a kutyákhoz minek kellett kettő?
Na az meg,hogy kint vannak tartva,vagy csak az egyik..ez számomra érthetetlen..
Ha kinti kutyát akartál akkor rengeteg fajta közül lehetett volna választani. A bichon abszolút benti kutya,egy a szőrük nem alkalmas kinti tartásra,kettő társasági kutyák!!!
A gyereknek meg semmi baja nem lesz!! Megedződik legalább az immunrendszere. Ha a kutyáitok rendszeresen oltva,féreghajtva vannak na meg a szőrük sincs elhanyagolva,akkor olyan bacit nem kaphat el a gyerek ami komoly lenne..Na meg gondolom,úgy is rendszeresen takarítasz...
Egyik unokatesóm is beteges volt nagyon,aztán amikor 4-5 éves volt,vettek egy yorkit. Amióta kutya a lakásban van a gyerek nem beteg!! Pedig ő sem mos kezet mindig,hiába van rászólva. Orvos szerint is megedződhetett az immunrendszere..
Nevelni kellett volna már őket kölyök koruk óta.
De érdekes,hogy amikor nálam a Havanese a fiatalabb dominancia harcot akart lerendezni az idősebbel.Én engedtem,hogy az idős ledominálja.Viszont hogy a fiatal tegye azt nem, tiltottam! Végül fél évig szigorúan mindent az idősebb csinált elsőnek,végig kellett néznie a fiatalnak ahogy eszik,ahogy vele foglalkozunk,ahogy az ajtón ki-be menetelnél is ő volt a legutolsó.Nem is volt próbléma. Pár nap alatt vissza vett a fiatal.
Utána sem volt gondunk és azóta sincs.
Fiatal 3, az idős 12 éves.
Nevelésen múlik minden!
Ha lenne pénzem,időm még egy kutyára akkor elhoznám tőled,de sajnos nem tudok egy 3. kutyát bevállalni..
Azt javaslom vidd el őket kutyasuliba!
Azért nem kötődik annyira,mert vannak kutyák akik sokkal bújósabbak és vannak akik kevésbé.Ez egyedfüggő. Na meg érezheti rajtatok még ha nem is gondolnád,hogy nem annyira szereted,vagyis van benned egy kis tüske.A kutyák egyből megérzik ezt hidd. Anyum barátnője szokott jönni hozzánk,de az idősebbet nem annyira kedveli. Ő meg sose megy oda,nem alkalmatlankodik. A kutyák érzik ezt.
Na meg ahogy a leírtakból következik a beteg kutyussal többet törődtök.
Nem tudom,hogy írtad-e.De vinni kéne őket sétálni minden nap,alaposan lemozgatni főleg a "morgóssabbat"
A Dominancia harcot pedig tiltsad!!
Cesar Milan műsorát ajánlom!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!