1,5 éves Havanese szuka kutyusom egy tündér, de ha egyedül marad a lakásban megállás nélkül sír, ugat. A szomszédok már mérgelődnek, mit tegyek?
"A bejárati ajtó előtt várok és ha ugat bejövök leszidni"
én ezt tartom a legjobb módszernek, fokozatosan növelve az időt. Először csak pár perc, visszamész, ha nyogodt volt akkor megdicséred. Ha ez az idő már stabilan megy, akkor növelheted az időtartamot, mindig csak kicsivel. Mondjuk elsőre 2-3 perc, aztán 5, aztán 7-8, majd 10, így tovább. Amikor már hosszabb időnél tartotok akkor kiülhetsz a lépcsőházba tanulni is. :)
Ezzel a módszerrel hamar megtanulja. ;)
Tudom, hogy sokan (főleg a kiskutyások) drasztikusnak tartják, de ha nincs más megoldás, akkor elektromos nyakörv.
Ha választanom kéne, hogy megválok a kutyámtól (és hosszú távon egy szomszédtól se várható el, hogy napi szinten több órán keresztül hallgassa a kutya vonyítást) vagy kicsit drasztikusabb lépésekre szánom rá magam, én azt választanám.
És ezt "problémás" kutya gazdiként mondom. Az enyém nem ordít, "csak" brutálisan rombol (munkakutya) és inkább választottam, hogy szoba kennelben tartom, de meg nem válnék tőle, mert ezt leszámítva nagyon jó kutya.
6-os, egyetértek azzal amit mondassz, és az elektromos nyakörvet nagyon végső esetben használnám. Tény, hogy egy ideig tolerálni "kell" ezt a szomszédoknak is, de ha ez már 3 hónapja megy érthető, ha elfogy a türelmük.
A szoba kennel tök jó egy rombolós kutyánál, de nem biztos, hogy az ugatásra is bejön.
Viszont ha az ugatást nem szünteti meg a gazdi azt csak a kutya szívja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!