Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutya, de hogyan?

Kiskutya, de hogyan?

Figyelt kérdés
Két nap múlva megyek a kiskutyámért és igazándiból semmit nem tudok erről rengetek mindent olvastam utána a dolgok, de igazándiból sok dolog nem világos, hazahozom onnantól kezdve mire figyeljek? mit hozzak magam mit vegyek neki, mire számítsak az első éjszakán? Illetve lenne egy gondom, hogy 8 órára majd magára kell hagynom hétfőtől ez hogyan kivitelezhető?
2014. okt. 1. 20:53
1 2 3 4
 11/32 MBS ***** válasza:
100%
Ha jól tudom a Pumi nagyon élénk kutya, sok mozgásra lesz szüksége, ha mindig bent lesz akkor le kell vinned sűrűn sétálni, le kell fárasztanod, mozgatnod.
2014. okt. 1. 21:12
 12/32 MBS ***** válasza:
100%
Nincs mit! :)
2014. okt. 1. 21:12
 13/32 A kérdező kommentje:
Hát azzal nem lesz gond, meg igazándiból társasházba lakok szóval lesz neki helye bőven, tudunk majd hol játszani..:) Azt mennyire hamar kell megmutatnom, hogy ki a falkavezér? vagy az a helyes viselkedéssel és tanítással tudni fogja?
2014. okt. 1. 21:15
 14/32 MBS ***** válasza:
100%
Hát van aki azt mondja, hogy ez a falkavezéresdi hülyeség, megoszlanak a vélemények, szerintem nem hülyeség, bár nem pont olyan mint az állatok közötti. Kutyustól is függ, hogy mennyire engedelmeskedik és fogad el. Olyan is van amikor az alap viselkedésed, határozottságod elég ahhoz, hogy téged tekintsen annak. Elvileg az is segít ha úgy csinálsz mintha ennél a táljából mielőtt ő eszik. Persze ezeket van aki elhiszi és bevált van aki nem ezt te döntöd el. Igazából szerintem érdemes megnézni, hogy alakul. Először szerintem az alap szocializációt tanulja meg, hogy mi a rend otthon, mit szabad mit nem, a behívást, a nevét, szokja meg az új helyét, ilyesmi legalábbis szerintem.
2014. okt. 1. 21:26
 15/32 A kérdező kommentje:
jaja néztem neki kutya ovit meg kutya sulit későbbre szóval az is segít majd biztos, ettől az egyedül itthon hagyástól félek azért kicsikét.:(
2014. okt. 1. 21:35
 16/32 A kérdező kommentje:
napi hányszor kell majd kivinnem? Illetve a későbbiekben ha nem lesz rendszeresség a kutyasétáltatásban tehát valamikor több valamikor kevesebb (persze kellően kifárasztva), illetve mondjuk 4 órakor másnap meg 7 órakor viszem ki a nagy sétára az számít valamit?:)
2014. okt. 1. 21:37
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Bajban leszel a szobatisztasággal, mert nappal 8 óra hosszat legalább 3x fog pisilni, kakilni. ha magában van, azt megteszi ott, ahol éppen eszébe jut. Hiába lesz ágyikója. Nem fog benne nyugisan heverészni 8 órán keresztül. Simán fel fogja deríteni a lakás elérhető részeit. Rágni fog, amit elér. ha te hazamész, utólag hiba is mutogatod, meg mondod majd, hogy ejnye, mit csináltál? Ezt nem szabad, azt nem szabad.

Amíg felügyelet nélkül van, valami elkerítést találj ki neki. Ott legyen víz, játék bőven. Az aljára akár sok réteg újságpapír, mert oda fog piszkolni.

Nem tudom, hogyan fogod megoldani az etetést? 8 hetes kiskutyának napi 4 kaja jár. De napi 3 sem fog menni, ha nappal egyedül van. ha pedig napi kettő adagot kap, a mennyiséget oda kell adni neki. Így egy étkezésre többet kellene ennie. Nem fér a pici pocakjába. Ha bele is fér, lesz egy hordó formájú kutyád, mert a gyomra kitágul és a bordái abban az állapotban fognak megcsontosodni.

2014. okt. 1. 21:40
 18/32 MBS ***** válasza:
100%
Nincs mit! Légy kitartó és türelmes vele, nem kell rágörcsölni, ha továbbra is így ahogy most kérdezel, és utánaolvasol nem lehet nagy gond. Ha megteheted vidd kutyasuliba, kutyaoviba. Csak gondolj bele, egy kevés pénzt és időt belefektetsz (hiszen hosszú évek távlatában ez semmi mert egy pumi 12-13 évet is él) és utána egy engedelmes, jól kezelhető kutyád lesz, sokkal egyszerűbb így. Meg össze is szoktok, szokja a többi kutyát és egyre könnyebben fog tanulni. Ha megtetszik egy csomó mindent megtaníthatsz majd neki, és gondolj bele milyen jó érzés mikor a többi kutya össze vissza rohangál meg fegyelmezetlen a te kutyád pedig engedelmes, jól nevelt, és még tudd pár pofás trükköt is kivitelezni. Persze tudom nem olcsó de a többi dologhoz képest nem vészes, megéri.
2014. okt. 1. 21:40
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem akarlak megsérteni de tényleg elég bajban vagy. 8 órát nem fog kibírni otthon egyedül egy ekkora kiskutya, ha pedig elkezd bekakilni, bepisilni, akkor utána elég nehéz lesz kiszoktatni. Ilyenkor az ember kivesz egy-két hét szabadságot, amennyire lehetősége van.

Emellett, egy normális ember a kiskutyát 2 oltással, chippel adja oda! Utóbbi törvényileg elő van írva! Nagyon nem nézted meg honnan veszed. Így hogy fogod kivinni ha semmi védettsége nincs?

2014. okt. 1. 21:53
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Jó ugatós kutya és eleven.Tudod,mit választottál egyáltalán?
2014. okt. 1. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!