Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutya, de hogyan?

Kiskutya, de hogyan?

Figyelt kérdés
Két nap múlva megyek a kiskutyámért és igazándiból semmit nem tudok erről rengetek mindent olvastam utána a dolgok, de igazándiból sok dolog nem világos, hazahozom onnantól kezdve mire figyeljek? mit hozzak magam mit vegyek neki, mire számítsak az első éjszakán? Illetve lenne egy gondom, hogy 8 órára majd magára kell hagynom hétfőtől ez hogyan kivitelezhető?
2014. okt. 1. 20:53
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Igazándiból tényleg nagyon kezdő vagyok, bent tartásra veszem és 8 hetes lesz szóval igazándiból eléggé nagy bajba vagyok... minden tapasztalatra kíváncsi lennék, vagy ötletre mire figyeljek mit hogyan csináljak?
2014. okt. 1. 20:54
 2/32 MBS ***** válasza:
69%

Hello!

Olvass minél többet amit ajánlok:

Ceaser Millan könyvei

Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyv

Mennyi idősen hozod el? 8 hetes kora alatt ne hozd el semmiképp, nem ajánlott. Ilyenkor még sok gondoskodásra van szüksége a legjobb lenne ha nem hagyod egyedül, de ki fogja bírni, attól függ hova rakod. Előtte próbálj meg sokat foglalkozni vele. Ha tudsz kérj egy rongyot onnan ahonnan elhozod amin rajta van a szülei és a testvére szaga, sokat segít. Mindig legyen vize bár ez alap, és próbálj valami jobb minőségű kaját venni, ilyenkor nagyon fontos a megfelelő táplálás. Érdemes kijelölni valami kis kosarat vagy ilyesmit ahol feküdhet. Ha konkrétumot is kérdezel lehet, hogy könnyebb segíteni.

2014. okt. 1. 20:57
 3/32 MBS ***** válasza:
61%
A sorozatot is érdemes nézni. Azért egyik könyvet se vedd túl komolyan, mármint nem minden technikát kell alkalmaznod, némelyik csak akkor szükséges ha rossz a gazdi-kutya kapcsolat. Érdemes rászoktatni, hogy eltűrje, hogy ott vagy ha eszik, piszkáld néha meg simogasd meg ilyesmi, nyúlj bele a kajájába, esetleg vedd el, hogy megszokja és akkor ha nagy lesz akkor nem lesz az, hogy nem tudsz odamenni ha eszik.
2014. okt. 1. 20:59
 4/32 MBS ***** válasza:
75%
Ne hagyj elől semmi olyat amit szétrághat (és nem akarod, hogy szétrágja) vagy ami veszélyes lehet rá. A nevén is elkezdhetsz gondolkodni előre ha van időd. A 8. héten esedékes oltást meg fogja kapni vagy majd neked kell vinned? Vagy volt egyáltalán oltva, féreghajtva? Ha jól tudom eddig egy parvót kellett kapnia. Egyébként milyen fajta?
2014. okt. 1. 21:01
 5/32 A kérdező kommentje:
vettem neki egy kosarat, de kint lesz a nappaliba (bőven nagy a nappali, konyhával egybekötött), a szobákba nem jöhet be mert az a "falkavezér" területe, jobb ha megszokja az elején, csak a kosárból ugye nincsen elkerítve, ilyen picin csinál valami kárt vajon , pl ülőgarnitúra... vagy érdemes körbe keríteni?
2014. okt. 1. 21:03
 6/32 MBS ***** válasza:
100%
Minden információt írj le róla és akkor könnyebben tudunk segíteni.
2014. okt. 1. 21:03
 7/32 A kérdező kommentje:
féreghajtva volt csak 2x az oltásokat én intézem, kb 1 percre van az állatorvosi rendelő..:)
2014. okt. 1. 21:04
 8/32 A kérdező kommentje:
pumi kölyök, vettem neki junior kaját a boltba ajánlották, meg úgy tervezem beteszek majd belé pár plüssőt, hogy melegítse ha szeretné meg biztonságérzetet adjon neki:)
2014. okt. 1. 21:06
 9/32 MBS ***** válasza:
100%
Nem akarlak riogatni de hajlamosak rágni, kaparászni ilyesmi, tehát ha félted a bútorokat nem tudom mi lenne a legjobb megoldás főleg, hogy 8 órát unatkozni fog. Bár a kutyától is függ, hogy hogyan viseli. Meg ügye nem szobatiszta még. Bántani nem érdemes a kutyát és figyelj arra, hogy ha leszidod akkor mindig abban a pillanatban ha rosszat csinál. Tehát ha mondjuk hazamész és valami tönkre van téve akkor hiába szidod le, kb. azt fogja felfogni belőle, hogy azért veszekszel mert hazajöttél. Ha tetten éred akkor érdemes mert akkor tudja miért kapja. De sokáig ne büntesd, szidd le vagy egy határozott "pfúj" vagy "nem szabad" de aztán egy kis idő múlva légy vele újra kedves, "oldd fel". Azért várd meg más miket ír.
2014. okt. 1. 21:07
 10/32 A kérdező kommentje:
köszi rendes vagy nagyon! Mentek a pluszok! :)
2014. okt. 1. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!