Husky kiskutyanevelésben segítség?
Megfogod a nyakánál a bőrt, és megrángatod. Azt neked kell kitapasztalni hogy mennyire, azon is múlik, mennyire veszi a lelkére.
És szerintem ezt jobb csak a nagyobb bűnök esetében alkalmazni, mert aztán a végén már magára sem veszi, ha minden nap többször megrángatod.
Nincs tapasztalatom husky-val, de szerintem ha erélyesen, mérgesen rászólsz, akkor is érti, és szégyelli magát. Bár ez is azon múlik, mennyire érzékeny.
Ha jól értem amit csinálsz, akkor jól csinálod. :)
Az enyém az elején nyüszögött néha érte, de az csak a hiszti volt, semmi komoly fájdalom.
A morgás is lehet sértődés, úgy érzi legyőzted. De te ismered a kutyát, neked kell érezni abból, hogy milyen a nyüszögés vagy a morgás, hogy mi vele a szándéka.
De tényleg nem jó túlzásba vinni. Én olyankor szoktam, amikor tényleg nagyon rossz dolgot csinál (első héten felugrott az asztalra és belezabált az otthagyott kakaóscsigába...), vagy a biztonsága múlik rajta, hogy ne csinálja máskor.
Minden másra ott van a tiltószó. Ami legyen nagyon határozott és kemény, hogy abból érezze hogy komolyan tiltod, nem csak egy ajánlat, hogy akár abba is hagyhatná...
https://www.youtube.com/watch?v=mTF7AaHoxr0
Talán segít :)
Kölykök amúgy is rágnak, legyen előtte olyan, amit rághat is, ne csak tiltsd a cipőkről. :)
Mi egyébként elpakoltunk minden cipőt, amíg meg nem bizonyosodtunk róla, hogy 100%ban megbízható a cipő-kérdésben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!