Mi a véleményetek/tapasztalatotok a Pulival és a Huskyval kapcsolatban?
Mindent :D
Igazából akinek volt már az megírhatná a tapasztalatokat, mert a többit elolvasom a neten.
Szerintem annyira nem tűz és víz a két fajta, olyan szempontból legalábbis, hogy mind a kettő önállóan dolgozó munkakutya, egyik sem szolgalelkű, általában megvan a magukhoz való eszük és szeretik is használni.
Én mondjuk egyiket sem választanám. Pulink volt, elég volt, a husky küllemre tetszik, a fajta jellemébe azonban nem szerettem bele, de ez csak az én véleményem.
Azért nem minden husky szökik. Meglehet őket is nevelni.
De pl. az enyémek sem mennek sehova:
https://www.youtube.com/watch?v=QOsaTwPkygE&list=UUXOOwooBrG..
De persze általánosságban ink. szökős, vagyis kell türelem meg idő, foglalkozás és akkor nem lesz az. Fontos az is, hogy jó kapcsolatod legyen a kutyával, nekem nem kellett sokat tanitanom őket, sose mennének el tőlem, nem mennének ki nélkülem a kapun sem, akár nyitva is lehet.
Elég makacs fajta, következetesen kell nevelni, én imádom a jellemüket, már a 3. kutyust tervezem. Mozgásigény nagy, ezért is jó, ha megtanitod a behivásra, mert a pórázos sima sétával nem igazán fárasztod le. Gyorsan tanul, a fiatalabb kutyám tud több trükköt is. Én a pórázos sétákkal még mindig ,,szenvedek,, mert húznak olykor, főleg ha együtt viszem a kettőt. És rengeteg szőrt vedlik! El sem tudom hinni még most sem, hogy honnan jön annyi szőr belőlük.:D Ilyenkor naponta fésülöm, mikor nincs vedlés, akkor elég heti 1x.
Puliról nem tudok nyilatkozni, pedig van a faluban több is, de eggyel sincs foglalkozva rendesen... De tapasztalatom szerint a pásztorkutyák és a husky között elég sok különbség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!