Miert van az, hogy ha veszek egy telefont 100 ezerert, mindenki egyetert, hogy jo vasart csinaltam, de ha kutyat veszek ennyiert, hulyenek neznek?

Szerintem ez a kérdés inkább azokra vonatkozhatna, akik mindennel villogni akarnak. Megveszik az iPhone-t, megveszik a Louis Vuitton táskát, a Swarovski köves kutyanyakörvet, az extracuki kutyaágyat, MAJD keresnek maguknak egy "extra mini" yorkie-t 20 ezerért, mert kiállításra úgyse viszi, akkor minek neki törzskönyv?
Sajnos a hiba a magyar felfogásban van, hiszen szinte mindenkiben az él, hogy a menhelyen korcsok vannak, a keverékek buták és amúgy sem olyan szépek/cukik, törzskönyv meg csak akkor kell, ha kiállításra akarod cipelni a kutyát.

Nem hiszem, hogy sznobság, ha valaki azért szeretne egy bizonyos fajta kutyát tartani, mert beleszeretett abba a fajtába. Azt sem hiszem, hogy sznobság törzskönyvvel, odafigyelő tenyésztőtől venni, aki rendesen szocializálja, táplálja és elvégeztet minden fontos egészségi szűrést.
Az előző kutyám lebénult genetikai okokból. Akkor még nem volt arra a betegségre szűrés, amit örökölt, azóta van, ezért nekem nagyon fontos volt, hogy a következő kutyám szűretett legyen utána, mert nem szeretném ezt újra átélni és egy kutyának sem kívánnám. De nem tartom méltóságon alulinak befogadni egy állatott, a cicánk például ilyen. Talán egyszer befogadott kutyánk is lesz, ha elég erős leszek újra vállalni az ismeretlen származással járó egészségi kockázatokat. Most még nem vagyok elég erős hozzá.

13 as vagyok.
4 es a kérdéseimre úgy látom nem sikerült választ adnod! Innen is látszik mennyire sötét vagy!
Még mindig nem értem miért kell lenézni a fajtatiszta kutyákat vagy éppen fordítva?
Elmondom neked én a sintértelepről hoztam el anno egy tk. yorkit , beteg is volt öreg is volt , 2 szép évet élt még nálunk. A keverék mix is egy háztól lett elkunyerálva, ahol fél méteres láncon élt és még háza se volt. A tk. kutyáimat pedig kimondottan munkára vettem, és remekül teljesítenek. Különbséget mégse tudok köztük tenni csupán annyi hogy bizonyos célra felelnek meg. Mindegyiket szeretjük ugyanúgy! Nem sznobságból vannak nálunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!