Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miert van az, hogy ha veszek...

Miert van az, hogy ha veszek egy telefont 100 ezerert, mindenki egyetert, hogy jo vasart csinaltam, de ha kutyat veszek ennyiert, hulyenek neznek?

Figyelt kérdés
Pedig a telefon csak 3-4 evig lesz velem, a kutya meg 10-15 evig. Telefonra megsem mondjak, hogy 30-ert pont ugyanilyen jo kinai masolatot kapsz, vagy miert nem veszek hasznaltan ahelyett, hogy ujat vennek.
2014. aug. 28. 07:13
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
De pl olvass el egy csucskategorias telefon tesztje ala irt kommeneteket egy fajtabemutato cikk ala irtakkal. Senki nem konyorog, hogy adjanak neki iphone-t ingyen vagy olcson es persze utazni ne kelljen erte. Itt a gyakorin pedig volt, aki bergamoi juhaszkutyat(!) keresett 20-ert
2014. aug. 28. 08:42
 12/26 A kérdező kommentje:
*hasonlits ossze olvass el helyett
2014. aug. 28. 08:51
 13/26 anonim ***** válasza:
96%

,,Sznob dolognak tartom, hogy egyesek ennyiért vesznek fajkutyákat''

Miért lenne sznobság fajTAtiszta kutyát vásárolni? Miért szobság, hogy a befektetett pénzedért garanciát kapsz? Miért sznobság ha valaki valamilyen célra szeretné használni a kutyát ( munka, sport terápia stb. ) akkor egy arra kitenyésztett fajTÁT vesz?

Én teljesen biztos vagyok abban hogy Mo. az embereknek kizárólag fajkutyájuk van. Nekünk is van 3 abból egy keverék, kettő pedig fajTAtiszta és dolgoznak. Sznobnak mégse tartom magam, nem villogásból vettem őket, hanem céljaim voltak velük amit el is értem!

2014. aug. 28. 08:55
 14/26 anonim ***** válasza:
76%

Azért mert megtehetem, hogy veszek magamnak 2 törzskönyves kutyát ami egy ritka fajta példányai és kiállításra járok velük mert imádom és jó móka még nem sznobság. Ugyan úgy támogatom a menhelyeket és volt már mentett kutyám is. Aki szerint sznobság meg hülyeség az valahol legmélyen irigy, hogy neki nem adatott meg az olyan.

Erre élő példa a testvérem aki a párjával él kb 100 km-re. Ők vettek 36 000 Ft-ért bernáthegyit aki alig hasonlít bernáthegyire inkább egy baromi nagy barna-fehér keverékre. Tudom, hogy milyen a nővérem imád villogni és imádja a díjakat. Piszkálja a csőrét, hogy nem mehet kiállításra mert nincs TK a kutyának. Bármikor amikor ránéz a kupáimra látom a szemén a csalódottságot és a szomorúságot. ( elment ringtitkárnak csakhogy hozzon haza e gy zöld szalagot ...) Ha pedig mondom neki, hogy ha meghal a bernáthegyi akkor majd vesz egy TK-s kutyát. Erre rávágja, hogy neki nem kell TK ő a Bernáthegyit mindennél jobban szereti ...

2014. aug. 28. 08:55
 15/26 anonim ***** válasza:
5%

Attól függ, kinek mi a fontos. Pl. egy akármilyen kiskutya az első 1-2 hónapban több ráfordítást igényel mint 100 ezer. Nekem mindkét kutyám "szaporítótól" van (a szomszéd Juli nénitől, akinek 2 pulija van), mindenkinek szívejoga onnan kutyát venni, ahonnan akar. Ha te törzskönyvest szeretnél, hát legyen, senkinek nincs köze hozzá, ne foglalkozz mások véleményével!

(Azt csak nagyon halkan és zárójelben jegyzem meg, hogy a fajták sok-sok évvel korábban léteznek, mint aogy törzskönyvezték ket. Azért nem lett rosszabb egy kutya, mert Béla bácsi 1762-ben, amikor x fajtát bejegyezték, nem is hallott ilyesmiről, így az ő hosszú évek óta adott célra szelektált kutyái nem kerültek nyilvántartásba.)

Egyébként anno gyerekkoromban egy nagyon jó hírű tenyésztőtől vettünk asszem akkori áron olyan 90 ezerért egy törzskönyves foxit, csak sajnos a kicsi apukája (mint később kiderült) a tenyésztő fiának kiskedvenc jagdterrierje volt... Erről ennyit.

2014. aug. 28. 08:58
 16/26 A kérdező kommentje:
Torzskonyv ugyan nem volt, mivel sokan irni se tudtak, de a szarmazast mar akkor is nyilvantartottak, mivel anelkul nem letezik tervszeru tenyesztes.
2014. aug. 28. 09:02
 17/26 A kérdező kommentje:
Es ha normalisan utanajarsz annak, akitol veszed, nem fog kiderulni, hogy a meregdragan vett kutya nem is fajtatiszta.
2014. aug. 28. 09:20
 18/26 anonim ***** válasza:
5%

Pl Árpád vezér azzal foglalkozott, hogy mondjuk a komodorjai milyen felmenőkkel rendelkeznek? Nem inkább azzal, hogy hogyan őrzik a birkát? Az a kölyök, amelyik nem volt életképes, az elpusztult, az amelyik nem tudott lépést tartani a nyájjal, mert vmilyen rendellenessége volt, azt fejbekólintották. Ugyanígy a németjuhász stb. Vagy a malamutok, huskyk? Az a kutya, amelyik nem volt elég erős, és kitartó, az így vagy úgy, de elpusztult. Az más kérdés, hogy amikor elkezdték más célokra is használni a kutyákat, mások lettek a szelektálás módszerei is.

És itt jön még az, hogy a fajták gyakorlatilag rögzült keverékek.

Ne érts félre, mindennél jobban becsülöm a tenyésztőket, akik hosszú, fáradalmas munkával hoznak létre egyre jobb, előnyösebb tulajdonságú kutyákat, és tisztában vagyok vele, hogy ez nem olcsó mulatság, így a kölykök árát is jogosnak tartom. Azonban a döntés szabadságát is ugyanennyire tisztelem, ha valaki nem tudja, vagy nem akarja megfizetni ezeket az árakat, ám legyen!

2014. aug. 28. 09:22
 19/26 anonim ***** válasza:
24%

#4/5-ös vagyok:

*Fajtatiszta, fajta valóban. Gyakori hibám elírni ezeket, de igyekszem azért figyelni erre... Hát most nem jött be.

Egyébként pedig a legkisebb mértékben nem vagyok irigy arra, aki ennyiért vesz kutyát. Szíve joga eldönteni, mire áldoz. És a kutyájára sem vagyok irigy, ugyanis elképzelni sem tudnék tökéletesebb kutyákat, mint a 2 menhelyi drágaságomat.

Arra pedig, hogy, ha majd meghal a mostani kutya, majd vesz egy törzskönyvest, csak annyit tudok mondani, hogy ilyet sohasem mondanék, ugyanis nekem a kutya a fontos, én a KUTYÁT szeretem, nem pedig a papírját... És egy kiállítási trófea sem ér annyit, mint egy ilyen csodás élőlény társasága.

2014. aug. 28. 09:31
 20/26 A kérdező kommentje:
Arpad vezer idejeben nem voltak meg allatvedok, akik nem engedik fehbekolintani. Manapsag a rosszul vagy sehogy nem dolgozo kutya megmarad kedvencnek, a beteg kutyat kikezelik stb. Tehat az ilyen szelekcio megszunt. Helyette lenne a tenyeszto, aki azt mondja, hogy a Rexi jol dolgozik, jo termeszetu, egeszseges, tenyesztek vele, a Bodri viszont ideggyenge, ot ivartalanitom. Mellesleg, mint irtam, regen is szamon tartottak a kutyak szarmazasat, csak nem hivatalos papiron. De pl a beduinok fejbol tudjak az agaraik szarmazasat. Leirni nem tudjak, de kozszajon forog, hogy melyik kutya honnan szarmazik.
2014. aug. 28. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!