Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fontos-e Neked a törzskönyv?...

Fontos-e Neked a törzskönyv? Miért?

Figyelt kérdés
Nem csak tenyésztési célra vett kutyánál!
2010. jan. 14. 18:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
Ti hány olyan tenyésztőt ismertek, aki nem ad tkv-t a kutyáihoz, de megvan az összes szűrésük, karaktertesztjük, munka eredméyük a szülőknek? Mert én egyet se.
2010. jan. 17. 13:30
 32/39 A kérdező kommentje:
Én olyat ismerek, aki törzskönyvet ad ugyan, de nem minden alomnak szűrtek a szülei. Ami a legfelháborítóbb, hogy szerződés nélkül adja a kutyákat, mondván, ha gond van, nehézkes a bizonyítás, a perlekedés pedig évekig eltart, s mire annak vége, már senkit nem érdekel az egész ügy... És a legdurvább az egészben, hogy ez az illető ún. sztártenyésztő, sztárkennellel, ráadásul a kutyás közélet egyik meghatározó és legbefolyásosabb személyisége... Sajnálatos, hogy pont egy ilyen személy is hozzájárul ahhoz, hogy a törzskönyvre sokan úgy tekintenek, ahogyan...
2010. jan. 17. 17:16
 33/39 anonim ***** válasza:
52%

Én meg olyat ismerek nem egyet,akik halott kutyák törzskönyvével állítanak ki és elletnek eredetileg tk nélküli kutyákat,talált kutyát letörzskönyveznek saját tenyésztésűnek stb.

És ezek mind elismert tenyésztők.A fajtának ártanak az ilyen,ismeretlen származású kutyák tenyésztésbe vételéhez.

Az utódokat meg árulják jó drágán,törzskönyvvel.

Majd akkor kell törzskönyves kutya,ha genetikai vizsgálathoz kötik bármely származási okmány kiadását,ezáltal a vett kutya tényleg az,akinek a tk mondja.

Mivel ez még nagy tenyésztőknél is divat évtizedek óta akár,jó sok gazdi meglepődne a kutyája genetikai vizsgálatakor,mert kevés kutyánál stimmelnének a dolgok.

Én ezt nem vagyok hajlandó támogatni.

Egy példa:a legutóbbi kiállításon a MEOE egyik górája,többszörös mestertenyésztő,kiállított növendék osztályban egy szukát,ugyanazon a kiállításon ugyanennek a szukának egy kölykét kölyök osztályban.

Itt vagy a tk kamu és más az anyakutya,vagy nagyon korán leellette a kedves "gazdi"a szukát,ami enyhén szólva etikátlan.

"Tenyészt"vagy 5 fajtát,horribilis összegért adja a kölyköket.

Eddig mindkét fajtatiszta kutyám tk nélküli,az elsővel szépen elversenyezgettem munkakutyaversenyeken.

2010. jan. 23. 14:36
 34/39 anonim ***** válasza:
73%
Persze hogy fontos!!!!!!!!Ez olyan a kutyáknál mint nálunk a személyigazolvány.!!Tk nélkül nem szabad kutyát vásárolni.........
2010. jan. 23. 15:45
 35/39 anonim ***** válasza:
65%

EZT MINDENKI OLVASSA EL ÉS GONDOLKOZZON EL RAJTA!

[link]

2010. jan. 23. 16:10
 36/39 anonim ***** válasza:
Igaz lenne,amit az utolsó két válaszoló írt,ha nem lenne annyi hamis tk.
2010. jan. 23. 16:59
 37/39 anonim válasza:
48%

Akkor tartanám fontosnak a törzskönyvet ha versenyeznék vagy kiállításra járnék a kutyámmal.Én se pénzért vettem a kutyám és nem is törzskönyves.Eredetileg keverésként hoztam amikor az állatorvosunk felvilágosított hogy ö 1 fajtatiszta németjuhász.

[link]

Ezen a linken meg lehet öt nézni

2010. jan. 23. 17:30
 38/39 anonim ***** válasza:
15%
Én inkább a törzskönyv nélkülire szavazok. Az én kutyámnak sincs, ettől függetlenül gyönyörű, fajtatiszta kutya. Ez pedig baromság, hogy ideggyenge meg hogy beteg lesz, ezt is hát inkább nem mondom kik találták ki. Sokkal nagyobb a baj ezekkel a hamis tenyésztőkkel és a túltenyésztett kutyákkal.
2010. jan. 23. 18:01
 39/39 anonim ***** válasza:
66%

A törzskönyv azért jó mert akkor megtudod kitől származik a kutya. Személy szerint egyik kutyámnak sincsen törzskönyve, mindketten fajtatiszták. ( egyik labrador, másik amstaff)

A labradort négy éve kaptuk ajándékba, egy idős nénitől.

Biztos hogy fajtatiszta mert az állatorvos is megmondta.

Az amstaffot meg fél éve kaptuk. Egy fedeztetés során az utolsó legkisebb kölyök volt. Mi megkaptuk, nehogy elaltassák. Nincsen törzskönyve, csak ilyen házi versenyekre, szépségversenyekre vinnénk majd.

Tehát nincsen törzskönyve egyiknek sem. Én megbízk akitől hoztuk,hogy biztos nem csapna be engem sem. nameg a kutyuját sem rontja elk vki.

2010. jan. 24. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!