Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti elítélitek a keverékeket?

Ti elítélitek a keverékeket?

Figyelt kérdés
Egyszerű kérdés. Nem kell 10 oldalas magyarázatokat írni, csak egy egyszerű választ.
2014. aug. 5. 07:24
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
34%

"Azt meg, amit pár nagyon intelligens 20-30 százalékban hasznos válaszoló leírt, hagyjuk, mert több ebből vérzik."

Az általam leírt esetek valósak, ráadásul ha kicsit is értenél a témához, tudhatnád, hogy egyes kutyafajtákon több évtized alatt csak rontottak a tenyésztők azzal, hogy nem a jó géneket, hanem a számukra tökéletes külső megjelenést támogatták. És nem csak a tenyésztők, hanem a szaporítók is hozzájárultak a kutyafajták tönkretételéhez, példának ott a francia bulldog. A tenyésztők a külsőségekre mennek, a szaporítók pedig a mennyiségre, mindkettő káros.

Ki lehet fogni lelkiismeretes tenyésztőket, ez tény, de túl sok pénzt kell fizetni egy fajtatiszta kutyáért, hiszen zsákbamacska. A tenyésztőnek pedig hiába visszük vissza a felnőtt kutyát, hogy mindenféle egészségügyi problémái vannak a rossz gének miatt, nem adja vissza a pénzünket, az állatorvosi ellátás költségéről inkább ne is beszéljünk!

2014. aug. 5. 13:39
 32/50 A kérdező kommentje:

Igen, de azért mit ér a külső, ha belül egy nyáfic alak a kutya?

Pl. ott van a Bullterrier-ek, ők sem egy modell alkatok, de nagyon kedvesek, és belőlük sok keveréket ismerek (és fajtatisztát is) de mind nagyon barátságosak, és kedvesek.

2014. aug. 5. 13:49
 33/50 anonim válasza:
100%
NEM!
2014. aug. 5. 14:51
 34/50 anonim ***** válasza:
23%

31 nek. És a többi magadfajTA hulladéknak!!!

Ti keveritek szezont a fazonnal!

Igaz ezen nem is csodálkozom szerintem ti nem vagytok FAJtiszták! Csak tudnám milyen FAJ keveredett a génjeitekbe! Azonnal kiírtanám!

De hogy ne haljatok meg hülyén, elmondom, hogy a tenyésztő nem ad akárkinek el kölyköt, persze ezért ugye nektek savanyú a szőlő! XD

Minden tenyésztő szerződéssel ad kölyköt, és bár ritkán de ha genetikai betegség előfordul akkor igenis visszafizetik a vételárat!

De ti ilyennel SOHA nem fogtok találkozni, mert a tenyésztők a ti FAJOTOKNAK SOHA NEM ad kutyát!

2014. aug. 5. 16:17
 35/50 A kérdező kommentje:
34, nem igaz! nem adja vissza.
2014. aug. 5. 16:42
 36/50 anonim ***** válasza:
62%

34 vagyok.

A tenyésztő a szerződés szerint jár el. Ba mégse, akkor szerződés szegésért súlyos pert akasztanak a nyakába, plusz csorbul a hírneve. Ez semmi képpen nem jó neki. Aki nem ír szerződést az NEM tenyésztő!

2014. aug. 5. 22:21
 37/50 anonim ***** válasza:
75%
ez így van, ahogy az utolsó mondja, az én rotim, igaz, 200ezer pénz volt a kutyakölyök, de a tenyésztő, akitől vásároltam, kb 1 órás kikérdezést tartott tőlem, miután meggyőződött róla, hogy eladhat nekem egy kis kan rotit utána szerződést írtunk, aminek van olyan pontja, miszerint, genetikai, vagy bizonyítottan örökletes betegsége lesz a kutyámnak, akkor ő köteles a vételárat kifizetni, vagy ha ez bizonyos meghatározott időn belül derül ki, az orvosi számlát fizetni... az már más kérdés, hogy nem élnék ezzel a lehetőséggel, hiszen a kutyám családtag, nem pedig egy árucikk... aki nem ír szerződést, és olx-en stb-n kell magát hirdetnie, az nem tenyésztő, hanem egy kutyagyáros, és tény, hogy megbízhatatlanok, de ne az ő általuk festett kép alapján ítéljünk meg egy igazi kutyatenyésztőt, akinek nem, hogy nem kell hirdetnie magát, de VÁRÓLISTÁJA van...
2014. aug. 5. 23:30
 38/50 anonim válasza:
Utolsó, ez lenne a követendő példa minden tenyésztőnél. De csak egy töredékük jár el hasonlóan, hogy felelősséget vállalnak a kutyáikért. És most nem a szaporítókra, és az aukciós oldalakra felpakolt kutyákra gondolok (az még rosszabb is). Szerződés nélkül adnak sok helyen fajtiszta kutyát, törzskönyvvel, sokukat az se érdekli, hogy hova kerül az állat, meg a gazdi mennyire ért egyáltalán a fajtához.
2014. aug. 6. 08:38
 39/50 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy már más válaszok vannak, mint amit kérdeztem -.-

Én azt kérdeztem, hogy elítélitek-e, és ti kezdtek a tenyésztőkről beszélni.

És azt cseppet sem számít, hogy engem mennyire érdekelnek a tenyésztők?!?!

2014. aug. 6. 08:45
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

Amikor elkezdtem kennelt keresni, nem egy nem két tenyésztővel vettem fel a kapcsolatot az ország minden pontjáról, és egyiknél sem volt opcionális a szerződés, sőt még át is küldtek belőle nekem egy mintát, hogy átolvashassam még mielőtt bármit döntenék. Akik itt a túltenyésztésről, meg a méregdrága rossz genetikájú kutyákról szóló rémtörténeteket terjesztik, még életükben nem láttak valóban jó helyről származó kutyát. Viszont ez már valóban inkább a tenyésztő vs szaporító kérdéskörbe csúszik bele.

Tehát visszatérve, hogy ne csak offoljak, a válaszom nem, nekem is volt több keverékem is.

2014. aug. 6. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!