Ti elítélitek a keverékeket?
Abból a történelem során csak baj volt, ha bizottságok írták elő, hogy melyik fajtatulajdonságok a kívánatosak.
Egy keverék (korcs) genetikailag sokkal értékesebb, mert a kiállítási fajtákat külalakra tenyésztik, ezért minden más (szerintem fontosabb) tulajdonságukat elvesztik.
Két szép, jó természetű keverékem van, akiket a menhelyről hoztunk. Csak azokat ítélem el, akik miatt utcára kerültek.
Tudom nem kértél litániát, de azért leírom, hogy kimondottan szeretem a keverékeket, sok esetben nagyon szépek tudnak lenni, főleg, hogy egyediek, nem hasonlítanak semmire :-) Az egyik kutyám pl. egy vizsla keverék, hosszabb és finomabb szőre van, mint a fajtiszta vizsláknak, annyira puha, mint a nyuszinak, és olyan fényes, hogy a napfényben aranylóan ragyog. Fehérek a lábvégei és a hasa. Mindenki megcsodálja :-)
"A keverék állatot nem, a szaporítót igen. Felháborítónak tartom, hogy egyesek fittyet hánynak a tenyésztők évszázados fajnemesítő munkájára, hogy megtömjék a zsebüket."
100%-ban egyet értek. És soha nem tudnék elítélni egy állatot sem
Dehogy ítélem el őket! Létezik egyáltalán olyan kutyabarát, aki igen? O_o
(A fajtaszerelmesek se utálják vagy ítélik el a keverékeket, csak egy bizonyos fajtát jobban szeretnek, mint más fajtákat vagy a mixeket)
A keverék állatok semmivel nem rosszabbak, mint fajtatiszta társaik.
DE!!!! azokat az ostoba, szűk látókörű sejthalmazokat, akik sorra gyártják a menhelytöltelék keverékeket, akik nem kellenek senkinek, mert "csak egy keverék", azokat megpróbálnám meggyőzni, hogy tévednek. Mondjuk széklábbal.
Nem, életem eddigi legjobb kutyája keverék volt, egyébként is csupa jófej mixet ismerek :)
Igaz, most a következő kutyám fajtatiszta lesz, de csak azért, mert réges-régi szerelem :)
# 13 Nekem Terrier keverékem :) De a farka olyan mint az Akitai Inu-é
# 16 Én sokat ismerek :(
# 17 Én sok vitát küzdöttem értük, de mindig, DE MINDIG lepontoztak miatta
Egyik se elítélendő a fajtája miatt. Nekem van fajTAtiszta is meg keverékem és függetlenül attól hogy mix e vagy nem , ugyanúgy szeretnek, ugyanúgy meg tudnak betegedni, és ugyanúgy ápolni kell őket.
Viszont az olyan genetikai hulladékokat igen is elítélem, és le is nézem, akik azt mondják a mix ellenállóbb mint a fajTAtiszta kutya, így dokihoz se viszik, hiszen keverék , jobban bírja. Na ezek a hulladékok nem tudják mi a különbség, faj és fajta között, és ezek a hulladékok szokták gyártani a senkinek nem kellő kölyköket.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!