Most komolyan miért nyugtatgatjátok magatokat hogy panelban jó sorsa van egy közép vagy nagy testű kutyának?
Így van, nagyon okos vagy, jól csinálod, vállon veregetheted magad.
EZ a te véleményed. Másnak meg más.
Ne gondold, hogy a kutyának szenvedés az, ha a jó nagy sétái után (és lakásban is lehet agyat fárasztani) ledöglik a gazdi lábához.
Hát figyelj. Én egy olyan társasházban lakom, ami 4 lakásos. A szomszédok beleegyezésével elhoztam a menhelyről egy német juhász kutyust, nyilván fajta jellegű keverék, mivel TK nincs. Viszont erre rá kb. 1 évre az egyik szomszéd, megvette a hátsó lakást is, majd eladta mindkettőt, elköltözött. Ez egyik lakásba egy (két) kisgyerekes család költözött, akik, noha tudták, hogy kutya van, kb. ki nem állhatják az állatokat. A másik (kisebb) lakásba pedig egy pár jött, akik hoztak magukkal egy golden retrievert. Ki lett tehát hisztizve, hogy alapvetően mind a két kutya bent legyen a lakásokban, mert ugye a gyerekek. (Azóta a kutyák megszokták egymást, az elején még marakodtak.)
Így tehát az a helyzet adódott, hogy a német juhász "bekényszerült" a tetőteres lakás alsó szintjére. Mivel nagymamám itthon van egész nap, a kutya nincs egyedül, napközben többször mehet az udvarra, és éjszaka kint van. Na ehhez képest, a goldi gazdája egy orvos, a párja áplónő. A lakás egy szobából és egy konyhából áll (plusz fürdő), a nagyjából 7-8 éves kutya egész nap bent van.
Ez az én történetem, gondoltam megosztom veled. Én nem "nyugtatgatom magam", úgy vélem, még mindig jobb sorsa van a kutyámnak, mint a menhelyen volt. Hogy a szomszédunk mivel nyugtatja magát, azt nem tudom.
"Egy kutyának például egy német juhásznak nagy szenvedés ha 8:00 tól 17:00 ig egyedül van egy lakásban 50négyzetméteren."
Mert egy kertben 150 négyzetméteren teljesen mást csinál ám.
"Ráadásul nagyon hiányolja a gazdáját is ez a fajta különösen."
De szigorúan CSAK akkor, ha lakásban van.
"Egy ilyen kutyának a napi két séta nem elég."
Nyilván egy lakásban tartott kutya nem is kétszer sétál egy nap.
"Valamint feladata is van pl védeni a territóriumát. Ez egy szerencsétlen lukba bezárt kutyának nem adatik meg."
Ezt miből gondolod? Köszönik szépen, nálam mindketten "házat őriznek", amikor kell.
"Én azt mondom hogy állatkínzás panelba kutyát tartani hiába nyugtatgatják itt sokan magukat."
Én meg azt mondom, hogy murvára nem látsz bele a másik ember életébe, hogy ő miről mond le, vagy mennyit tesz meg azért, hogy a kutyája boldog legyen, viszont az alatt az X perc alatt, amíg ezt a totál értelmetlen kérdést kiírtad - nyilván unalomból -, mondjuk elindulhattál volna sétálni a kutyával, ugyanis a kutya szempontjából a lakás és a kert között szigorúan véve annyi a különbség, hogy a kertben tud hugyozni. Nem nagy cucc.
Az én skót juhászom is baromira szenved a lakásban. Miután minden hajnalban több órát játszok vele, rohangál, egész nap meg sem moccan a lábam mellől - igen a harmadik emeleten....
Mikor a szüleimnél volt "nyaralni" a kertes házban is az emberek lábánál fetrenget. Baromira nem érdekelte a kert....
Az volt a jó, ahol a gazdik vannak.
Hát nézd...a panelos kutyák biztos sétálnak napi kétszer, a kerti kutyák közül sokan egész életükben kétszer mennek kerítésen kívülre.
A panelkutya annyit van a gazdival, amennyit a gazdi otthon van, a kerti kutya annyit, amennyit a gazdi kimegy hozzá.
Napozni itt is tud, kifekszik az erkélyre.
A területvédést spec a mienk pont lesz.arja, de a lakást is lehet ám védeni, itt is vannak idegenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!