Mennyi idő alatt szokik meg minket?
Külön volt az emberektől.... Szegény.. Akkor legyetek vele kitartóak, nem szabad túl kedveskedni vele az első időben, hagyni kell, ha szokjon meg titeket, legyetek türelmes, és mintha ott se lenne...
pl kezdjetek el játszani, gurítsatok a padlón egy labdát, és látványosan (nem hangosan) élvezzétek a játékot. Kívánsi lesz. De nem kell vele foglalkozni, had szokja meg. Ha odamegy és probál "beszállni" akkor is nagyon visszafogottan próbáljatok játszani. Ezt így nehéz elmondani, meg szeritnem itt kevés ember van, akinek ilyen kutyuskája lett volna...
Én ilyeneket olvatam.. Nagyon nagyon lassan fog nyitni... Mindig hagyni kell neki menekülőutat, legyetek visszafogottak vele. MAjd meg fog szokni titeket, és nyitni is fog, de nagyon óvatosan.
Én felvenném a kapcsolatot egy ilyen területen dolgozó kiképzővel, trénerrel. Ők sokkal szakszerűbben tudnak segíteni.
na nem mondod, 5ös? biztos jo vastag boritokot adtal, mellesleg ne hasonlitgass a gyerekeidhez... miböl gondolod, h egyik is különb nalam? ja meglehet h magyarul nem tudnak, abban akkor lehet, h van különbseg
beszelgess szepen a kutyaval biztos megszokik majd teged :D
Légy vele türelmes. Előbb-utóbb meg fog szokni benneteket, de a saját tempójában.
Én egy két és fél hónapos kutyust vettem magamhoz pár éve, az utváról szedték fel. Bánthatták, mert a farkán volt egy nagy seb, mintha le akarták volna vágni szegénynek. Annyira félt eleinte, hogy ott maradt a sarokban, ahová letettem. csak akkor mozdult ki onnan, amikor nem voltam ott, vagy nem néztem oda. Enni se mert. Gyakran simogattam beszéltem hozzá, de nem erőltettem, nem siettettem. Kivártam, amíg magától megnyílik.
Kb két hétbe telt, mire először kidugta az orrát a sarokból a szemem láttára, és kb egy hónapba, mire önszántából odajött hozzám, a lábamhoz. Azóta az a kedvenc helye. :-) Megnyertem a bizalmát a türelmemmel, és kifizetődött. Azóta tökéletesen bízik bennem, bármit megtehetek vele, és imád.
Kedves Kérdező! Kettővel előttem tökéletesen leírta a válaszoló, hogy mit kell tenni! Légy türelmes, kiszámítható, tartózkodj minden hirtelen mozdulattól, hangoskodástól, de próbáld minél többször magadra vonni a figyelmét, felkelteni a kíváncsiságát (játékkal, finom falatokkal). Nagyon nehéz dolgotok lesz, de ha egyszer sikerül elnyerni a kutyus bizalmát, 100 x jobban fog hozzád ragaszkodni, mint bármilyen "normál" sorsú kutya.
Nekünk menhelyi kutyánk van, 8 évesen hoztuk haza, már két éve, de még mindig előfordul, hogy egy-egy hirtelen modulatunktól megriad, pedig sosem bántottuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!