Kölyök tacskó, nehezen szokik és retteg. Mi lehet a baja, vagy csak várni kell vele?
Épp ez az, hogy tilos babusgatni! A kutya ettől nem nyugszik meg, nem ember gyerek az, hogy megnyugtatja ha babusgatják. Attól csak ugyanúgy félős marad.
Legyél természetes. Akkor simogasd és dajkáld, amikor a kis kutya és igényli. Ne erőltess semmit.
Szerintem is várj ki, hagyd, hogy ő közeledjen. Vannak olyan trükkök, hogy leguggolsz, oldaladat mutatod neki (minél kisebb testfelület) nyitott tenyeredben virsli kockát tartasz, ha oda mer menni, elveszi, megjutalmazod érte. Szépen lassan ha ez már nem gond neki, térj át arra, hogy magad elé teszed a virslit, így nagyobb testfelületet mutatva, de még mindig guggolva. Szépen fokozatosan haladj előre, állva is először az oldaladat mutasd, aztán szemből. Fokozatosan, lassan.
De teljes joggal gyanús, egy hét után egy kölyöknek ki kellett volna már oldódnia. Nem ijesztettetek rá valamivel?
Nem akartátok nagyon ráerőltetni a szereteteket?
nagyon nagyon sok szeretetet adj neki, beszélj hozzá, becézgesd, babusgasd.
mint egy kisbabát...hiszen ő is az:)
Tenyésztő nem ad ingyen kutyát! egy kölyökkutya 8 hetes koráig nagon sokba kerül. Táp, oltások,chipezés, féregtelenítés, fajtatiszta kutyánál törzskönyv!
ettől függetlenül még lehet édes persze:)
de valószínüleg a felelőtlen szaporítás kövtkezményeként ideggyenge állat:(
Babusgatni nem szabad ahogy azt előttem egyik válaszoló is írta. mégpedig azért mert a simogatással épp ezt erősíted meg benne, hogy félni, harapni jó dolog.
békén kell hagyni, néha jutalomfalattal magadhoz hívni és akkor nagyon megdicsérni!mindennap egy kicsit többet probálkozz! illetve szerintem el kell kezdeni most a falkavezérség kialakitását és amint lehet kutyaoviba vinni.
és legközelebb rendes tenyésztőtől venni kutyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!