Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyök tacskó, nehezen szokik...

Kölyök tacskó, nehezen szokik és retteg. Mi lehet a baja, vagy csak várni kell vele?

Figyelt kérdés
Egy hete hoztuk el, akkor (állítólag) 8 hetes volt. Mindig a sarokba bújik, és folyamatosan reszket és morog ránk, néha a simogatásra is úgy tűnik mintha harapni akarna, mintha terrorban lenne. Ezelőtt kb. 12 évvel kellett kiskutyát venni, rég volt, de én nem emlékszem ekkora félénkségre. Fajtiszta, tenyésztőtől való, és számomra nagyon gyanús, hogy ennek ellenére ingyen adták.
2010. aug. 17. 16:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Csak várj egy kicsit sztem meg fogja szokni!!!
2010. aug. 17. 16:09
 2/15 anonim ***** válasza:
Simogasd meg sokszor!
2010. aug. 17. 16:10
 3/15 anonim ***** válasza:
Beszélj hozzá kedvessen,simogasd és ne tégy hirtelen,gyors mozdulatokat,mert attól is megijedhet!Csak idő kérdése és kezesbárány lesz.,;)
2010. aug. 17. 16:16
 4/15 anonim ***** válasza:
Szia. Mivel új neki a környék és nincs vele az anya meg a tesója ezért fél. Játsz vele simogazsd babuszgazsd majd idövel megszokja az új hekyet. MInden kis kutya ezt csinálja ha elszakitják a szüleitöl.
2010. aug. 17. 16:16
 5/15 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd egy kicsit nyugton, had szokja a környezetet, és várd meg, míg ő lesz kíváncsi rád, és kezdeményez feléd. Nem sok időbe fog telni.
2010. aug. 17. 16:21
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Épp ez az, hogy tilos babusgatni! A kutya ettől nem nyugszik meg, nem ember gyerek az, hogy megnyugtatja ha babusgatják. Attól csak ugyanúgy félős marad.

Legyél természetes. Akkor simogasd és dajkáld, amikor a kis kutya és igényli. Ne erőltess semmit.

2010. aug. 17. 16:23
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is várj ki, hagyd, hogy ő közeledjen. Vannak olyan trükkök, hogy leguggolsz, oldaladat mutatod neki (minél kisebb testfelület) nyitott tenyeredben virsli kockát tartasz, ha oda mer menni, elveszi, megjutalmazod érte. Szépen lassan ha ez már nem gond neki, térj át arra, hogy magad elé teszed a virslit, így nagyobb testfelületet mutatva, de még mindig guggolva. Szépen fokozatosan haladj előre, állva is először az oldaladat mutasd, aztán szemből. Fokozatosan, lassan.

De teljes joggal gyanús, egy hét után egy kölyöknek ki kellett volna már oldódnia. Nem ijesztettetek rá valamivel?

Nem akartátok nagyon ráerőltetni a szereteteket?

2010. aug. 17. 16:29
 8/15 anonim ***** válasza:

nagyon nagyon sok szeretetet adj neki, beszélj hozzá, becézgesd, babusgasd.

mint egy kisbabát...hiszen ő is az:)

2010. aug. 18. 15:34
 9/15 A kérdező kommentje:
Kizártnak tartom, hogy a sok babusgatás lenne a baja, ilyen, mióta meghoztuk. Bár most már szokik, teljesen megbízhatatlan: egyik pillanatban kegyesen engedi, hogy simogasd, élvezi is a törődést, aztán ha egy pillanatra elengeded utána már lehet, hogy kap a kezed után. Láttam már kutyakölyköket, de ilyet még nem.
2010. aug. 20. 11:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Tenyésztő nem ad ingyen kutyát! egy kölyökkutya 8 hetes koráig nagon sokba kerül. Táp, oltások,chipezés, féregtelenítés, fajtatiszta kutyánál törzskönyv!

ettől függetlenül még lehet édes persze:)

de valószínüleg a felelőtlen szaporítás kövtkezményeként ideggyenge állat:(

Babusgatni nem szabad ahogy azt előttem egyik válaszoló is írta. mégpedig azért mert a simogatással épp ezt erősíted meg benne, hogy félni, harapni jó dolog.

békén kell hagyni, néha jutalomfalattal magadhoz hívni és akkor nagyon megdicsérni!mindennap egy kicsit többet probálkozz! illetve szerintem el kell kezdeni most a falkavezérség kialakitását és amint lehet kutyaoviba vinni.

és legközelebb rendes tenyésztőtől venni kutyát!

2010. aug. 21. 04:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!