Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyök tacskó, nehezen szokik...

Kölyök tacskó, nehezen szokik és retteg. Mi lehet a baja, vagy csak várni kell vele?

Figyelt kérdés
Egy hete hoztuk el, akkor (állítólag) 8 hetes volt. Mindig a sarokba bújik, és folyamatosan reszket és morog ránk, néha a simogatásra is úgy tűnik mintha harapni akarna, mintha terrorban lenne. Ezelőtt kb. 12 évvel kellett kiskutyát venni, rég volt, de én nem emlékszem ekkora félénkségre. Fajtiszta, tenyésztőtől való, és számomra nagyon gyanús, hogy ennek ellenére ingyen adták.
2010. aug. 17. 16:02
1 2
 11/15 LadyLoss ***** válasza:

Szia!

Én esetleg még annyit tennék hozzá az előttem szólókhoz, hogy elkézelhető, hogy fájdalmai vannak. Nem feltétlen kell kívülről látszania ennek, lehet egy belső elváltozás is. Ahogy írod, hogy egyik pillanatban jólesik neki a simogatás, utána meg kap a kezetek felé, lehet, hogy olyan helyen fájdalmat érez.

A rettegés természetes egy kiskutyánál, mikor új helyre kerül,de a morgás és a kapkodás nem!

remélem hamar megjavul a helyzet! Kitartás!

Üdv

2010. aug. 21. 07:32
 12/15 anonim ***** válasza:
teljesen egyetértek a 04:26-ossal!!! (am nem fajtiszta hanem fajtatiszta...nem m1..:)) ha rendes tenyésztő lenne akkor nem adott volna ingyen fajtatiszta kutyát az 100%. és tényleg nem kell annyit babusgatni. a kutyák körülbelül 10-12 hetes koruk körül kíváncsiak, ilyenkor kell őket szoktatni a ketrechez, autózáshoz. majd 20 hetes koruk körül kicsit megint visszahúzódó lesz a természetük.ezekre figyelj. ;) sok szerencsét :D
2010. aug. 21. 10:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mindenképpen elvinném egy állatorvoshoz és kérnék teljes körű kivizsgálást, labor, röntgen, esetleg ct, stb. Nekem gyanús, hogy mért adták ingyen. Lehet, hogy van valami öröklött betegsége amiről ők már tudtak és gyorsan tovább adták a kutyust hogy ne nekik legyen belőle bajuk. :S Vagy ahogy már előttem is írták szegény ideggyenge... Nekem is volt egy ilyen kutyám, ő tényleg tenyésztőtől volt, törzskönyve is volt, nem is ingyen adta mégis ideggyenge volt... Van ilyen néha...

2010. aug. 21. 10:59
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi 5 hetesen hoztuk el a tacskó keverékünket, és ma van egy hete, hogy elhoztuk. Nálunk életvidám, játszik, már lassan ugat is. Nálunk nem volt ilyen, szerintem is vigyétek el dokihoz...
2010. aug. 23. 19:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: De lehet, hogy a tenyésztő tett valamit, lehet, hogy félelemben tartotta amikor kisebb volt...
2010. aug. 23. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!