Ha befogadok egy kóbor kutyát, az hozzám szokik?
attól fug honnan van menyi idős stb:D de ha szereted meg gondozod biztos:D
de viszont van 1 rosz pl-m is
haverom tavaly befogadott 1 keveréket vizsla vmilyen keveréket és kezelhetetlen harap meg minden de sztem ő nemnagyon foglakozik vele még szval csak gondozás kell neki:)
Nagy valószínűséggel igen. De sok mindentől függ a dolog, pl. hogy volt-e már régebben gazdája, vagy egész életében kóbor volt, milyen tapasztalatai vannak az emberekkel stb. Ha alapból barátságosan viselkedik veled a kiszemelt kutya, akkor nagy gond nem lehet, egy kis kajával, simogatással csodákat lehet tenni. Egy barátomék is az utcáról fogadtak be egy kutyát, ő beugrott a kocsijukba és nem tudták kitessékelni, mert visított, annyira félt, úgyhogy nem volt más választásuk :D Biztos, hogy bántották, de nagyon meghálálja, hogy befogadták, imádja őket. :)
De olyat is ismerek, aki "erőszakkal" fogta be a kóbor kutyát (bekergették a lakásba), a kutya 1 hétig szinte ki se dugta az orrát a kuckójából, csak morgott kifele, de szép lassan feloldódott, és tökéletes családi kutya vált belőle.
Szóval még egy ilyen problémás kutya is simán hozzád szokhat, hát még egy barátságos.
Azt persze ne várd, hogy rögtön megszeret, egy kis időnek el kell telnie, hogy kialakuljon az igazi kötődés. Ez lehet pár hét vagy akár hónapok is.
És nagyon szép dolog lenne tőled, ha befogadnál egy ilyen kis szerencsétlent. :)
Az én előző kutyám utcáról volt. El akarták vinni a sintérek. "Hősnek" emlegettek a környéken, de ez nálam alap, hogyha egy kóbor kutya vagy harap vagy nem, segítek Nekik, mindig etetem őket.
Na hát nagyon hűséges kutya volt, Isten nyugtassa szegénykémet, csak annyi baj volt vele hogy szeretett kimenni a faluba, és már sokan utálták. De ezen amikor sikerült enyhítenem, agyvérzése lett, és el kellett altatni:'(
Küzdöttünk érte! Az ilyen kutyák nagyon meghálálják a gondoskodást, pont azért mert azelőtt nem volt senki, aki mellett lehetne, és ha valaki szereti, Ők a legboldogabbak a világon! Csak nevelni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!