Milyen idős kutyát lehet még örökbefogadni ami még hozzád szokik könnyen kezelhető stb?
Ez nem kor hanem bánásmód, nevelés, foglalkozás és hozzáállás, szeretet kérdése. Egy 12 éves kutya is teljes odaadással ragaszkodhat hozzád - és erre nem egy példát láttam már - és egy kölyök kora óta veled levő kutyával is lehet nulla kapcsolatod, ha nem foglalkozol vele normálisan, nem hangolódsz rá és nem vagytok összeillőek.
Tehát nincs felső korhatára az örökbefogadásnak -> kötődésnek.
Nem kortól függ, van olyan kutya ami már pici korábban nehezebben tanul és van olyan aki még 8 évesen is iszonyú fogékony...
Mindenki más szempont alapján választ kutyát, leírom az enyémet.
Mindig voltak kutyáim így nem vagyok kezdő, volt aki piciként került hozzám, volt aki öregen. Aztán sajnos az utolsó is itt hagyott így pár hónapja új kutyust választottunk. Az biztos volt hogy nem akarunk kölyköt, mert akármennyire is cuki, de iszonyú macera, sok türelem, energia kell hozzá és lássuk be egy pörgős családi életbe nem fér bele, illetve beleférne úgy hogy az a kölyöknek nem jó tehát pl. bezárni, kizárni, és meg ha már kutyázom akkor azt rendesen csinálnám kutyasuli, szocializálás, nevelés stb nem csak kerti dísz. Így ki is esett a kölyök hisz nekünk ez most nem fért volna bele. Időset sem akartunk hisz azt meg megint hamar temetni kellene...
Így kijelöltük hogy 1-5 év közötti legyen. Meg mondjuk én szeretem is a kihívást, mármint hogy egy megviselt kutyát visszahozni az életbe, nincs is annál szebb dolog.
Elmondom én mit tapasztaltam e téren. Volt egy német juhászunk, kölyökkora óta velünk volt, de hiába, kapcsolata velünk szinte nulla, pedig tényleg igyekeztünk, ellenben állandóan szökött, akárhogy magasítottuk a kerítést és csak a többi kutya társasága érdekelte, mi nem. Aztán az utcáról befogadtunk egy kb. 4-5 éves kóborló ebet, pár hónap alatt úgy megszerettük mint még soha egy kutyánkat se előtte, ő is imádott minket és igazi minta kutya volt. Nem volt vele semmi baj, soha. Azóta is minden kutyánkat hozzá hasonlítgatjuk.
Ezek elég szélsőséges esetek, de a lényeget prezentálják, nem korfüggő a kapcsolat, sok múlik a gazdin de a kutya természetén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!