Hogyan reagáltatok volna ha erre kellett volna hazaérnetek?
Erre érsz haza:
-belépsz a lakásba, fülledt meleg mellé iszonyat kutyaszar szag csap meg
-a kutya egy sarokban fülét-farkát behúzva bújik a sarokban mert tudja, hogy rosszat csinált
-körbe nézel, barackmagok hevernek szanaszét a lakásban
-5(!!)helyre van beszarva, mellé egy nagy pisitócsa
-kiderül, hogy a kutya megette a 4 barackodat, megevett 2 zacskó jutalomfalatot(meg kellett dolgoznia, hogy ezeket elérje)
-látod, hogy a kanapéra és a fotelra ki van hányva a barack
Őszintén, hirtelen felindulásból mit csináltatok volna?
nem hinném, hogy ennyire le kellene oltani a kérdezőt, "shit happens", nem egy tábla kilós főzőcsokit hagyott a kutya előtt...
a kutya is tévedhet, sőt, lehet szándékosan rossz. vannak bélpoklosok és olyanok, akik folyton feszegetik a határokat, és olyanok is, akik csak szökőévente rosszalkodnak. nekem is van itthon egy ilyen kutyám, munkavizsgás, tipikus "szolgalelkű", gondolatomat is kitaláló jószág, az év 364 napján akkor se eszik a kajámból, ha a feje magasságában, a dohányzón hagyom, aztán egyszer-egyszer megesik, hogy megbotlik, akkor viszont nagyon :) pl. kibontja a kukát és szétszórja a lakásban, vagy egy kiló lisztet szed le a konyhapultról, hogy nyálas-csirízes bevonatot képezzen vele a parkettán, vagy éppen megegyen valami jó kis fosatós kaját. ilyenkor - ahogy a kérdező kutyája is - már tudja, hogy rosszat tett és már abból tudom, hogy vaj van a füle mögött, ahogy megérkezéskor fogad: laposkúszásban, füle-farka behúzva. amikor még be sem léptem az ajtón! ilyenkor maximum morgolódok vele egy kicsit, de inkább gyorsan kivágom a házból, és nekiállok takarítani. ő már megbánta bűneit, feltakarítani maga után úgysem fog, így jártam. és utána egy jó darabig megint mintaeb. én meg persze jobban odafigyelek rá, hogy az emészthető tételeket hol tárolom a házban...
mondjuk kutya rács????
Te hagytad szabadon a TE HIBÁD ne a BABA kutyádé
Hirtelen felindulásból eldugtam volna jó mélyre az idegességemet, mert úgysem tudom már utólag megbüntetni a kutyát, és takarítás közben végiggondoltam volna, hogy mi okozhatta ezt, és mit tehetek a megelőzésére.
Egyébként ilyen melegben a legjobb az, ha csukva vannak az ablakok, és főleg elhúzva a függönyök. De a nyitott ablak - függöny kombó is sokkal jobb, mint a csutkára nyitott ablak, amin dől be a meleg. Bár nem hiszem, hogy a kutya azért csinált volna ekkora kupot, mert melege volt, csak úgy plusz infó.
Őszintén? Hirtelen felindulásból k. anyáztam volna. Megnézem, rendben van-e a kutya, kiküldtem volna olyan helyre (ha van), ami nincs teleszarva, stb.
Majd sűrű káromkodások közepette (amivel saját magam minősítem, nem a kutyát!) összetakarítottam volna.
Ezt csináltam volna.
"a kutya egy sarokban fülét-farkát behúzva bújik a sarokban mert tudja, hogy rosszat csinált " A kutya nem tudja, hogy rosszat csinált. Csak azt, hogy ha a gazdi hazajön és kupi van, akkor bünti jön. Tehát a kutyád már büntetted azért, mert kupit csinált, amiről te tehetsz és nem a baba kutyád.
Jól leszidtam volna, hiszen nagyon jól tudja, hogy miért kapja a szidást majd feltakarítottam volna.
Kölyökkutyáknál ez előfordul, nem tudom miért vagy annyira oda! Legközelebb alaposabban fáraszd le ha elmész, mert ha nem teszed mindig ez lesz!
Magamat ismerve tuti szentségeltem volna, a kutyát kipateroltam volna vmi kevésbé összecart helyre és dühösen feltakarítottam volna...
Anno mikor a kutyám beteg volt és hajnalban kellett hányást meg fost takarítani, utóbbit még a tapétáról is...nem voltam boldog persze, de meg kellett csinálni...és a kutya nem is tehetett róla
régen : kiadós káromkodások után kiküldtem volna a kutyát ,és feltakarítok,közben vagy 100 féle képen elpusztítom a kutyát, válogatott kínzások közben az agyamban - mérgemben :)
most : most már nem történik ilyen :) ja a kutya él :)
üdv a klubban koma :)
szerintem mindenki járt már hasonló helyzetben főképpen az első kutyával.
: szép tavaszi nap. kora délután fánkot sütöttem . nagy a család ,így kb 100 db-ot. ami úgy 4 normál méretű tálca. leporcukrozva kirakva a konyhaasztalra . a gyerekek suliban , én átmentem a boltba . a párom még munkában. kb . fél-egy órával később hazaértem . a kutya a kanapén a lábai az égnek,boldogan horkol a hasa mint a duda :)
a konyhaasztalon 3 tele tálca. a 4 -dik üres, de a porcukor ívek amik a fánkok mellett leestek ,na azok érittetlenek ! körbekérdeztem a családot ,nem ők voltak,most értek haza !
a kutya még mindíg aludt, pedig a gyerekek megjöttek !!!
( akinek van az tudja,hogy a kutyák azonnal rohannak a hazaérő gyerekhez!)
az eb felült a sarokpadra ,és egyenként megkajált 25 db nagyméretű fánkot ( 8 cm kiszúrót használtam !! :)
ja , 40 kg-os 70 cm-es komoly méretű állat :)
sem elötte ,sem utána nem tett ilyet !
de akkor, aznap a fánkevés világrekordjára készülhetett:)
persze semmi baja nem lett. sőt este még evett volna :)
a hasmenés feltakarítása nem öröm, de a kutya hálája miután az utcán végre jó kisza..ta magát:) na az megfizethetetlen ! főként ha a lakásban utánna még egész éjjel ereget :)
( nappal ,illetve reggel 6-7 óra körül a nagy nyári melegekben ablak becsuk ,redőny leenged!)
az ablak és a leengedett redőny közötti 2-3 cm-es levegőrétek a legjobb szigetelő anyag a meleg ellen !!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!