Nemrég vettem egy border colliet. Folyamatosan rosszalkodik. Amikor a gép előtt ülök rágja a zsinórt. Amikor a TV előtt ülök akkor pedig a kanapét. Kertes házban élünk ki tud menni az udvarra és napi 1 órát foglalkozom vele. Max 2. Mit csináljak vele hogy ne legyen ilyen rossz???
borderrel többet kell foglalkozni, különben, ahogy láthatod,elszorakoztatja magát
napi min 2-3 óra séta + az agyi lefoglaltság, taníts neki trükköket, találj ki feladatokat
2014. júl. 5. 12:47
2/40 anonim válasza:
Unatkozik és szórakoztatja magát. Az, hogy kertes házban él édes kevés, az 1 óra foglalkozás még egy halál nyugodt szobacirkálónak is gyenge. A border collie egy non-stop kutya, rengeteg mozgásra, fizikai és szellemi elfoglaltságra van szüksége. Nem néztél utána, mielőtt megvetted?
2014. júl. 5. 12:49
3/40 A kérdező kommentje:
Jézus 14 vagyok nem akarok többet foglalkoznia vele… van egy csomó dolgom. Az az igazság hogy 2 hete kaptam de nem akarok vele ennyit foglalkozni.
2014. júl. 5. 12:51
4/40 anonim válasza:
Akkor minek "vetted"? Dísznek?
2014. júl. 5. 12:55
5/40 anonim válasza:
Ajándékozd el olyan helyre, ahol foglalkoznak vele, mert egy bordernek napi 1 óra édeskevés. Most még csak a zsinórt rágja, később találékonyabb lesz és lebontja a falat is(nem vicc). Ja és többet ne vegyél kutyát, ilyen lusta embernek maximum aranyhal való.
2014. júl. 5. 12:58
6/40 anonim válasza:
Gratulálok, hogy pont egy Border Collie-t sikerült kiválasztanod és megvenned/megkapnod. Pont az a fajta aminek a legnagyobb mozgásigénye van. Kapd össze magad öcsi mert tönkre fogja tenni az életedet, a lakásotokkal együtt. Ekkora felelőtlenséget....
7/40 anonim válasza:
akkor mi a jó istennek neked kutya-.- keress neki megfelelő kutyát, 15 évig minim veled lesz, kint a kertbe szántátok kerti törpének vagy mi...gratulálok keressetek neki hozzá értő gazdát, ti meg vegyetek macskát azzal nem kell ennyit foglalkozni
mellékesen én 14 évesen napi szinten min2 órát sétáltam a kutyámmal....
8/40 anonim válasza:
keress neki megfelelő gazdát*
2014. júl. 5. 12:59
9/40 anonim válasza:
Keress neki másik gazdát, mert a border bizony egy foglalkozásigényes fajta, és ezt a tiéd elég aktívan jelzi is. És küldd el a halálba azt, akitől kaptad, csúnya dolog egy bordert rásózni valakire, és napi több órát elvenni az életéből kérdezés nélkül.
2014. júl. 5. 12:59
10/40 anonim válasza:
A kutyát pont nem érdekli hogy 14 vagy. Mielőtt megvetted, nem ártott volna tájékozódni, hogy mennyi időt kell foglalkozni vele. Nem plüssállat, hogy lerakod a sarokba és ottmarad.
Mi az, hogy "nem akarok vele annyit foglalkozni"? Nem akarás kérdése. Ha volt annyi eszed, hogy bevállaltad, akkor ahhoz is legyen eszed, hogy törődj vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!