Első kutyának mennyi rossz ötlet az amstaff?
Ma a csilláron is staffik lógnak.
Éppen ezért jó helyről , jó kutyát kell venni.
Nekem 2 van, egy szuka és egy herélt kan.
Csak ajánlani tudom, nagyon bohóc kutyák, igazi szeretetcsomagok. :)
A szukám törzskönyves. Megláttam a tenyésztő oldalán az eladó kölyköket, és már csak ő volt eladósorban. :) Épp akkor örököltem egy szebb összeget, ezért fogtam magam, felhívtam a tenyésztőt, lefoglaltam a kutyát, és másnap indultam is érte. Konzultáció, szerződésírás, kölyökcsomag, tk, és már hoztam is haza a vakarcsot, aki már lassan 4 éves, és fantasztikus kutya, nagyon beletrafáltam, amikor kinéztem magamnak. Szerelem első látásra. :)
A másik másfél éves, őt csúnyán mondva a nyakamba sózták. "Ismerősöm" leellette szerencsétlen szukáját, elosztogatta a kiskutyákat 5 (!!!) hetesen, de ez az egy rajta maradt. Fogta és elhozta hozzám, mert nekem úgyis van egy, értek a fajtához. Ahogy megláttam a 3 hónapos apróságot, csonttá soványodva, bolhásan, koszosan, rögtön magamhoz vettem, pedig tudom, sajnálatból nem tartunk kutyát. Azóta egy 30 kilós, igazi haverkutya vált belőle. :D
Imádják a gyerekeket, mindent és mindenkit szeretnek, a játszótérről sereglenek ki a gyerekek, ha meglátják őket.
Még az agresszor zsebördögök gazdái is szeretik őket.
Kemény kéz, határozottság és bizalom. Ha ezeket betartod, olyan kutyád lesz, hogy ihaj! Semmi gyügyü-bügyü kényeztetés, fejrenövés, hiszen terrier, ha elrontod, olyan fegyver lesz a kezedben, aki ön-és közveszélyessé válhat, habár ez minden fajtára igaz, de erre jobban ki vannak hegyezve a híradók és a szennylapok.
Én is első kutyának vállaltam be staffit. Eleinte kant szerettem volna, de a tenyésztő lebeszélt róla és kiválasztott nekem egy nyugis szukát. Oltások után hordtuk oviba, majd suliba is, a kezdeti nehézségek után lett egy tökéletes családi kutyánk, aki egyszerűen tökéletes. Állandóan azon van, hogy a kedvünkben járjon, egy rossz szavam nem lehet rá. Nagyon készültünk rá, minden fellelhető könyvet elolvastam a fajtáról, nevelésről etetésről mindenről. Az is sokat számított, hogy sikerült egy nagyon jó tenyésztőt találnom, akihez bármilyen problémával bátran fordulhatok a viselkedési problémától a betegségekig, és eddig minden bejött amit tanácsolt.
Inkább fajtamentőket keress fel, ott ideiglenes befogadóknál vannak a kutyák, így jobban ismerik is őket. Minden kutyát csak fajtaismerettel szoktak hirdetni, de szerintem ha összeismerkedsz a befogadóval, kijársz párszor a kutyához mondjuk sétáltatni akkor úgy is lehet esélyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!