Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a yorski terrier...

Mit gondoltok a yorski terrierről? Jó választás lenne egy lánynak aki 11 éves kitűnő tanuló? És mindennap 5, vagy 4 órám van szeretnék egy yorskit csak nem tudom alkalmas volnák-e a tartására? Ti mit gondoltok bocsi az írás hibákért ha van benne

Figyelt kérdés

#alkalmas #kutyus tartás #vagyok-e rá
2014. jún. 29. 16:25
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálom visszafogni magam.

Figyelj, én elhiszem neked, hogy nagyon szereted a kutyusaidat, és hogy jót akarsz nekik, de 1, az nem "sztetfor" vagy mi amit írtál, hanem amerikai staffordshire terrier- így kell írni. Ha annyira szereted, ezt megtanulhatnád. 2 pedig, hogy egy kutyának nem (csak) attól lesz jó, ha orrba-szájba orvoshoz hurcibálod, hanem ha rendesen neveled, figyelsz rá, sétálni viszed, stb..

Ha igazat mondtál, már van egy terriered. Ez talán a legmakacsabb kutyafajta, tapasztalt gazdi kell hozzá, el nem tudom képzelni, hogy tudtad te azt ténylegesen megnevelni (az hogy még nem evett meg senkit, nem jelenti azt hogy jólnevelt). Szoktad vinni őt is sétálni? Játszol vele? Vagy már nagy, és nem cuki?

Ne haragudj, de mindennek tűnsz, csak felelősségteljes gazdinak nem.

Nekem nem lehet saját kutyám, de ezt elfogadom, és tudom is, hogy még élni szeretnék, egy kutyus pedig majdnem olyan mint egy gyerek: nevelni kell, figyelni rá, nem lehet elhanyagolni. Ellenben járok menhelyre, és egy elhunyt idős pár kutyusán "gyakorlom" a nevelést (németjuhász-labrador keverék:)), mert semmilyen alap parancsot nem ismer. Nem vitték el soha sétálni, pedig már 4 éves. Holnap viszem először. Ha nem tudom megnevelni, el fogják altatni.

És ha neadjisten, a stafid az elhanyagoltságtól megbolondul, valószínűleg ugyanerre a sorsa jut.

Szóval gondold át, mit fogsz most két kutyával kezdeni.

16L

2014. aug. 7. 18:29
 42/58 anonim válasza:
100%

19. kommentelő!!

Nagyon hasznos az az oldal amit belinkeltél!! Az unokatestvérem is most kapott kutyát, kinyomtattam neki, és mindig azt bújja. Nagyon köszönöm!! :)))

2014. aug. 7. 19:46
 43/58 anonim ***** válasza:
100%
19-es vagyok. Nagyon szívesen! Örülök, hogy unokatesód ennyire komolyan veszi a kutyanevelést :)
2014. aug. 7. 22:28
 44/58 A kérdező kommentje:
19 komentelő én is köszönöm nagyon sokat tanulok az oldalról mindig azt olvasom és nagyon hasznos ezért köszi szépen
2014. aug. 10. 13:29
 45/58 A kérdező kommentje:
sziastok most tudok lenni mert most jöttünk meg a sétáról hu de meleg van és el is aludt a kis drágám!!!!!! de szeretem már ti hányszor visszitek sétálni a kutyusotoket nagyon nagy udvarunk van kort és nemet is irjatok mert a kannok ugy hallotam jobban önfejűek mert nekem eddig csak szukám volt
2014. aug. 11. 14:49
 46/58 anonim ***** válasza:

Ilyen melegben nem szabad kutyátsétáltatni! Konkrétan kánikula van, akár hőgutát is kaphat. Ha 25-30 fok felett van a hőmérséklet csak 6 óra után vidd vagy reggel 8 előtt! Akár halálos is lehet, ilyen melegben a forró betonon! Én még emberként is alig birom, a kutyám egésznap bent hűsöl a lakásban ilyen időben.

Az én 15 hetes kan kutyámat napi 2x viszem sétálni összesen maximum 2 órára. Ahogy nő, egy kicsit az idő is nőni fog. Kertesházban lakunk, így kint is szaladgál, és van egy kis szabad tere. Ez napi 6-7 km minimum. Imád mozogni, de ugyanakkor ugyanolyan lusta is. Pont mint a gazdája. :)

Állítólag a kanok makacsabbak valóban, de szerintem ez nevelés kérdése. Ha megvan nevelve a kutya akkor tök mindegy a neme.

2014. aug. 11. 15:06
 47/58 anonim ***** válasza:
100%

Melegben is lehet kutyát sétáltatni, csak NEM A TŰZŐ NAPON ÉS NEM ÓRÁKIG. Árnyékban 15 perc egészségügyi séta (pisil, kakil) és mentek haza.

Nálunk így néznek ki a séták:

Korán reggel fél-egy óra, délután mikor hazaérek egy nagyobb séta (1-1,5 óra) és este egy fél órás séta.

(Ilyen kánikulában viszont délután van a rövidebb és este sötétedéskor a nagyobb séta és viszünk vizet is.)

Nekem 1,5 éves kan kutyám van, makacsnak makacs. Viszont a legundokabb kutyák eddig mindig szukák voltak, akikkel találkoztunk :D

2014. aug. 11. 17:07
 48/58 A kérdező kommentje:
igen és csak most picit egy 10 15 percet voltunk mert menntem a mamához és jött velem de a járdán a hűvösön és a az itató tálja meg viz volt nálam ugy hogy ivott
2014. aug. 12. 14:11
 49/58 A kérdező kommentje:
tudnátok seigteni nagy udvarunk van ezért hányszor kell sétáltatni a kutyusomat?
2014. aug. 14. 12:25
 50/58 anonim ***** válasza:
Amíg kölyök naponta max. 2 óra, ezt annyi részre osztod el amennyire akarod, ha már felnőtt lehet akár napi 4 is, szintén annyi részletben ahogy szeretnéd. Nem számít a kert, hiszen ingerszegény környezet, mindig kell új kutyákkal, emberekkel ismerkednie. Különben egy szocializálatlan állat lesz.
2014. aug. 14. 13:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!