Mit gondoltok a yorski terrierről? Jó választás lenne egy lánynak aki 11 éves kitűnő tanuló? És mindennap 5, vagy 4 órám van szeretnék egy yorskit csak nem tudom alkalmas volnák-e a tartására? Ti mit gondoltok bocsi az írás hibákért ha van benne
Süt az írásodból, hogy a kutyának csak a képeit nézted, de egyetlen dolgot sem olvastál el róla. Ha majd elkezdesz utánanézni, rájössz, hogy mire értettem.
Utálom azt mondani, hogy "bezzeg én", de itt muszáj. 4 éves koromtól akartam kutyát. A szüleim azt mondták, majd ha tényleg biztosak benne, hogy el tudom látni. Minden elolvastam, mindennek utánanéztem, gyűjtöttem a szakcikkeket, forintonként spóroltam össze a Kutya újságra a pénzt, azt kértem az ünnepekre is, jártam egy tenyésztőhöz segíteni ellésnél, a kicsik gondozásánál, segítettem sétáltatni, és amikor már tényleg azt látták a szüleim, hogy bármit megtennék, hogy kutyám legyen, és komolyan veszem, akkor 11 évesen kaptam egy angol cocker spánielt. Azt mondták, ahogy romlani kezdenek a jegyeim, ahogy egyszer hajnalban derogál nekem felkelni levinni, ahogy inkább a barátnőimmel megyek szórakozni, mint a kutyával foglalkoznék, ahogy egyszer is szomorkodik a kutya miattam, vagy egyszer is kutyapisibe lépnek, a kutya megy. NEM MENT, de tényleg tanultam, mint a kisangyal, a kutyát iskolába hordtam, én voltam a téren az első, aki hajnalban sétáltatott, és este mi mentünk fel utoljára. Takarítottam utána, amikor beteg lett, és hasmenése lett, sőt, majdnem a saját ballagásomról is elkéstem, mert egy műtét miatt elaltatták, és úgy volt, hogy felkel addigra, de nem kelt, én meg nem voltam hajlandó otthagyni alva. Addigra annyit tanultam már a kutyákról, főleg a spánielekről, hogy egy felnőttel is simán tudtam beszélgetni a fajtát fenyegető veszélyekről, vagy úgy általában a kutyatartásról.
Ha csak a cukimukisága miatt akarsz kutyát, kíméld meg őt a szenvedésektől.
Te lennél az utolsó, akinek kutyát vennék.
Nem azért tartunk kutyát, hogy cipőt, ruhát, kalapot (??!!) adjunk rá. A yorki egy különösen önérzetes, akaratos típusú terrier, már amelyik hasonlít a fajtára. Értem ezalatt a normál, 3 kilós kutyákat, nem a kilógó nyelvű, dülledt szemű, 1 kilós szönyetegeket.
Ne vegyél még kutyát. Én 18 évesen vettem meg az első kutyámat, aki most 4 éves.
Neked ez még nagyon korai, pláne hogy csak ábrándozol a kutyáról, de halovány pukkantásod sincs, hogy egy kutya mivel jár. Szélben, esőben, vállig érő hóban is le kell vinni, ha baj van, rohanni az orvoshoz, ivartalanítás, rengeteg oltás, nem beszélve a kutya alap vételáráról, ami nem 20.000 forint (tehát tenyésztőről beszélek).
Ha pedig kitűnő vagy, ne ejts hibát írás közben, mert marha furcsa volt elolvasni a kérdést a hibák miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!