Anyukák, titeket nem bosszantanak a póráz nélkül kutyákat sétáltatók?
Btw...
"Ők alkalmazkodjanak hozzánk, ne pedig mi hozzájuk. "
Azzal persze évszázadokig senkinek semmi gondja nem volt, h a kutya kiszolgálta, sőt erősen előremozdította az ember fejlődését. Addig jó volt, amíg vadászni kellett, amíg állatokat kellett tartani, terelni és megvédeni azokat...napjainkban amikor bombát/drogot keres, életet ment, segít stb. Most már terhes, mert a "Te" életteredbe nem fér bele...
És miért is magasabb rendű faj az ember? Mert ki tudja nyitni a száját és beszél? Mert felépít egy házat vagy mert kilövi magát az űrbe? Komolyan ez a mérce?
Ezzel egy szóval sem mondom, h nem értékes egy ember gyerek élete - mint ahogy mondtam nekem is van kettő -, de aki más élőlény életterét nem tudja becsülni, az miért érdemes a _magasabb rendű_ jelzőre? Megjegyzem h globálisan ebből, a más élőlények életterének nem becsülése vezetett oda, hogy kihalnak állatfajok a _magasabb rendű_ emberek miatt. Mielőtt magadra veszed az őserdők kihalását, nem erről beszélek...de vedd észre a párhuzamot, és vedd észre h mit tanítasz a gyerekeidnek: nekem minden jár, a másik érdekeit meg figyelembe se kell venni, mert engem zavar amit csinál és kész.
(ugye most csak annyiról beszéltünk h póráz nélkül vannak, és nem csináltak semmit - de már Te is ott tartasz kb fejben, mint a kedvenc anyukám, akinek a kutyám miatt fog szétloccsanni a gyerekének az agya a betonon...) De persze itt mindenki hülye és csak én/te vagy/ok helikopter :DDD Peace, Love... Communication ;o)
Az én kutyám nagyon barátságos a gyerekekkel, ha mégis valami idegbeteg anyukán látom előre hogy zavarni fogja, akkor magam mellé hívom. Ő soha senkit nem bántott, soha senkihez nem ment engedély nélkül. Ehhez képest amik vele történtek:
1. Kisfiú anyukája kérdezi, meg lehet-e simogatni. Mondom persze, barátságos. 3-4 éves forma kiskölök odajön, és tiszta erőből rúgni kezdi a kutyám oldalát. Megállt bennem az ütő.
2. Két kisfiú azzal szórakozott, hogy melyik találja el hamarabb apró kövekkel a kutyám szemét a kutyafuttató kerítésén keresztül. Én háttal álltam, de amint megláttam nem tették az ablakba amit tőlem kaptak.
3. 5-6 éves kislány kismotorral száguld felénk, egyértelműen a kutyát bámulva aki pont pórázon volt, mondom gyorsan elhúzom neki ne menjen. Kislány éles kanyart vesz, majd telibevágja a kutyám lábát, száguld tovább, szülők sehol. Gondolom utána kullogtak valahol, de mikor látták ezt inkább nem szóltak nehogy balhé legyen.
4. Szintén kérdezték meg lehet-e simogatni, mondtam persze, kislány pár farokcibálás után úgy gondolta tök vicces felemelni a kutyám fülét és belevisítani torkaszakadtából.
Szülők szinte sosem kértek bocsánatot, gyerekek általában röhögtek. Csoda, hogy a kutyám mindezek ellenére ugyanúgy szereti a gyerekeket, de én amondó vagyok mikor felelősségre vonnak hogy miért nem a futtatóban vannak a kutyák, hogy a gyereknek meg ott a játszótér, nem ártana őket is elzárni mert némelyik közveszélyes.
30 kilós shar pei gazdi
Nem azt mondtam, h kutya = ember.... de az meg engem háborít fel, h alanyi jogon magasabb rendű az ember egyesek szerint. Nem tudom mennyivel tudatosabb az az ember, amelyik (ösztönből) visszakézből lepofozza a gyerekét vagy a feleségét... Kicsit át kéne értékelni az embernek saját magát. Annyira elszakadt már a természettől az ember, h már csak látogatóba jár oda vissza, és terhesnek érzi, ha a természet bemerészkedik az életterébe.... elfelejtve azt, h honnan jöttünk, miből élünk a mai napig. Nem azt mondom, h vissza az őskorba és ezentúl mindenki műveljen földet és lakjon barlangban és ne legyen iPhoneja... hanem h tartsuk be az élni és élni hagyni elvet. És valljuk be, aki egy kutyát egész életében megfosztana a szabadságától, attól h szabadon rohanhasson (nem, nem egy 10x10 méteres futattóban), az éppen az "élni hagyni" részt ignorálja.... Ám ha vele tennék mindezt akkor az már felháborító. Visszásság van itt, de nagyon.
A kérdező beszéljen a gazdikkal, kezdeményezzen kommunikációt, mutasson nyitottságot. Normális, építő jellegű, kompromisszumkész megkeresésekre szerintem kevesen reagálnak nem normálisan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!