Anyukák, titeket nem bosszantanak a póráz nélkül kutyákat sétáltatók?
"imádom a kutyákat, de ez már sok. Az a rohat dög legyen pórázon, ha a fene fenét eszik is"
CSodálatos állatbarát vagy, tényleg. Minden szavadból süt a szeretet!
'imádom a kutyákat' 'Az a rohadt dög'
Ember, nem vagy te enyhén skizo?
Nem akartam vitát szítani (bár sejtettem, hogy vékony jég ez a téma). Inkább nem reagálnék néhány kommentre, mert számomra rettenetes tudatlanságról árulkodnak.
Nem egy buborékban nőttem fel, kutyánk is volt kiskoromban, ismerem mindkét oldalt, de akkor sem fogadom el néhány kutyásnak ezt a fajta hozzáállását. A környéken szám szerint 3 kutyafuttatót ismerek, igen nagy területekről van szó, mégis mindig konganak az ürességtől. Helyette a gyerekekkel teli parkokban hemzsegnek a póráz nélküli ebek, nem tudom miért gondolja bárki is azt, hogy ez így van rendjén.
"Az a rohat dög legyen pórázon, ha a fene fenét eszik is, mert ez a szabály, gyereket pórázra kötni, normálisak vagytok ti? Ilyeneknekre se gyereket se kutyát nembíz nék csak egykötelet a nyaka köré."
Azért ezzel a hozzáállással, meg példás idegi stabilitással te se nagyon vállalj gyereket.
"Tudomásom szerint kotelezo a kutyára pórázon setaltatni, nélküle meg is büntethetnek. Nem ertem miért jobb póráz nelkul."
Egyrészt rosszul tudod, a póráz tömegközlekedésen és természetvédelmi területen kötelező, mindenhol máshol a "felügyelet nélkül közterületre bocsátani tilos" elv él, márpedig hidd el, hogy az én póráz nélküli kutyáim komolyabb felügyelet alatt vannak, mint bármelyik pórázos nyéze, vagy ha már itt tartunk, bármelyik környékbeli gyerek. A másik kérdésre: sajnálatos módon nem tudok a kutyáim végsebességével futni, úgy kanyarodni sem, ahogy ők, így ha azt akarom, hogy tudjanak mozogni és játszani, kénytelen vagyok elengedni őket.
Beszélsz a kutyák gazdáival. Megmondod, hogy te tartasz minden nagyobb kutyától. Vannak ilyen emberek, bőven.
Megkéred, hogy az utcán, főleg, ha titeket lát, tegye pórázra a kutyát. Ha nem jutsz vele dűlőre, megemlíted, hogy kénytelen leszel a jegyzőnél bejelentést tenni törvénysértésért.
A kutyások egy része nem veszi tudomásul, hogy vannak emberek, akik tartanak a nagyobb kutyáktól. Nem értik meg, hogy azért, mert a gazda szerint a kutyája kedves, aranyos maci, más ezt nem képes elfogadni és fél.
21-es válaszolóval értek egyett. Úgy gondolom, hogy azok a gazdik akik veszik a fáradtások és eleve viszik sétáltatni, sőt el is merik engedni a kutyájukat nem okoznak gondott. Nyilván magukat sem szeretnék kellemetlen helyzetbe hozni, nekik sem lenne jó ha a kutya megharapna valakit. Ha behívható egy kutya és láb mellé állítható ha elmegy mellett egy gyerek miért ne lehessen elengedni!? Szerencsére ilyen esetekben még a közterületesek sem büntetnek.
A kutyák az utcátokban gondolom valamennyire ismered. Behívhatóak, szótfogadnak a gazdának? Mert ha igen, jogtalan a félelmed és inkább (minden rosszindulat nélkül) a gyerekedből verd ki az oktalan félelmet és tanísd meg arra, hogyan kell kutyához közeledni, hogyan kell vele viselkedni. Ha nem tanítod meg, akár (sőt nagyobb eséllyel) pórázon vezetett kutya is megkaphatja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!