Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Anyukák, titeket nem bosszanta...

Anyukák, titeket nem bosszantanak a póráz nélkül kutyákat sétáltatók?

Figyelt kérdés
Elsősorban a nagytestű kutyákra gondolok... az utcánkban két ilyen lakó is van, az egyik egy hatalmas rotweiler-t sétáltat nap mint nap szájkosár és póráz nélkül, a másik pedig egy szintén nagytestű (keverék) kutya. Mégis mit lehet tenni ilyenkor? Nyilván odamenni hozzájuk nem merek, a jogi útra terelés hosszadalmas és bonyolult, nem tudom mit tehetnék.
2014. jún. 2. 08:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/142 anonim ***** válasza:
88%

Én egy 1,5 és egy 4 éves gyerek anyukája vagy és egyben póráz nélkül sétáltató gazdi - nem rotim van ugyan, hanem egy labradorszerű keverékem meg egy border colliem, és én meg azokat az anyukákat nem tudom megérteni, akik direkt félelmet ültetnek el a gyerekben a kutyák iránt. Az én gyerekeim, már a kicsi is tudja, hogy nem rohanunk a kutyához oda, és nem is félnek a nagyobbaktól sem. Néha szoktunk találkozni séta közben egy masztiffal, imádják, mert ő legalább nyugodtan hagyja magát simogatni - a mi kutyáink kicsit izgágák :D Én azt látom, hogy az emberek - és itt a szülőkre gondolok - nincsenek tisztában a kutyák jelzéseivel, nem is tudják értelmezni őket és ahelyett h ezt a hiányosságukat pótolnák, saját tudatlanságukból, az "ismeretlentől" való félelmüket ültetik a gyerekbe. A gyerek nem úgy születik, h retteg a kutyáktól - akár kicsi, akár nagy -, hanem h folyamatosan azt hallja (tudom, mert a játszón is ezerszer hallom....) jaj ne menj oda, mert megharap és társaik.

És ugyan miért nem mersz odamenni? Normális emberi kommunikáció indulhatna el. Megmondod, normálisan érvelve, hogy látod h póráz nélkül szokott sétáltatni, neked kicsi gyerekeid vannak, megkérnéd, h amikor jönnek vegye lábhoz őket, esetleg ha olyanok a kutyák és szeretik a gyerekeket akkor hadd ismerkedjenek meg, hogy ne féljenek majd a későbbiekben tőlük.

Kedvenc élményem :D Még az első lányomat toltam babkocsiban és akkor még csak a keverékünk volt meg, ő jött póráz nélkül mellettünk. Elhaladtunk egy anyuka és egy 3 éves forma gyereke mellett. Mire az anyuka rámüvöltött h tegyem pórázra - az egyébként pórázhosszon belül a babakocsi mellett sétáló - kutyámat. Érvelésnek meg a következőt hozta fel - a saját gyereke füle hallatára -, mert mi van ha fellöki a gyerekét és annak kiloccsan az agya a járdán :O köpni-nyelni nem bírtam, a stíluson rökönyödtem meg, illetve a már-már apokaliptikus végkimenet vázolásán.

Megjegyzem, ha kisgyerekest látok és én meg gyerek nélkül vagyok a kutyákkal, mindig lábhoz hívom őket és általában leülve meg is várom míg elhaladjanak. Bár olyankor meg a "jobban nevelt" :D gyerekek és szülők már megkérdezik h meg lehete őket simogatni és h milyen okosak.

2014. jún. 2. 10:43
 22/142 anonim ***** válasza:
82%

"Nekem az a bajom, hogy nem a kutyában, hanem a gazda ítélőképességében nem bízom"

Tudod ez visszafelé is igaz

Nekem az a bajom, hogy nem a gyerekben, hanem a szülő ítélőképességében nem bízom

2014. jún. 2. 10:48
 23/142 anonim ***** válasza:
78%

"Kedves első, gondolom kutyatulajdonos vagy, pont az ilyen ebtartó mentalitás az, ami kikészít"

Nem, nincs kutyám. Egy kisfiam van, állatunk most nincs. Emeleti lakásban állatkínzás lenne szegénynek. De igen, szeretem a kutyákat. Szerintem több a baj a gyerekekkel, mint a kutyákkal. A kutyák, ha jól vannak tartva és nevelve, szófógadók és parancskövetők. A gyerek meg gondol egyet és fut amerre lát. Ezért mondtam, hogy a gyerekre kell jobban figyelni, nem a kutyára.

2014. jún. 2. 10:51
 24/142 anonim ***** válasza:
68%

Szíved-joga, hogy kiben vagy miben bízol, ahogy nekem is.

Sokban függ attól, hogy kinek mivel volt rossz tapasztalata. Azért azt megkérdezném, hogy szerintetek az a kutya akiről írtam, hogy megtámadta a mi kutyánkat, jó hogy póráz nélkül volt? Szerintetek a gazda jól nevelte?

18-as voltam

2014. jún. 2. 10:52
 25/142 anonim ***** válasza:
60%
Ez valahol butaság... azért vagyunk felnőtt emberek, hogy tudjunk különbséget tenni és ne általánosítsunk.
2014. jún. 2. 10:58
 26/142 anonim ***** válasza:
33%
És mégis hogy és mi alapján tegyek különbséget? Esetleg rá van írva a gazda homlokára, hogy felelős kutyatartó vagyok? Vagy a kutya homlokán keressem hogy okos vagyok?
2014. jún. 2. 11:02
 27/142 anonim ***** válasza:
85%

Bántanak titeket azok a kutyák? Mert ha nem, akkor miért baj, hogy póráz nélkül vannak?

Egyébként, a kérdést meg is lehetne fordítani: Kutyások, titeket nem bosszantanak a póráz nélkül sétáltatott gyerekek? A kérdésem nem véletlenül született. Nem egy, nem kettő gyerek van, aki odarohan a pórázon sétáltatott kutyámhoz, mire a kutyám természetesen nekiugrik, mert utálja az idegeneket, pláne, ha azok nagy lendülettel szaladnak felé. Én is rendszeresen elengedem a rottweileremet, mégse harapott meg soha senkit, mert tudom kezelni, tiltani, meg van nevelve. A gyerekekkel és az idióta szüleikkel sokkal több a gond.

Akinek nem inge, nem veszi magára.

2014. jún. 2. 11:11
 28/142 anonim ***** válasza:
100%

Szintén el szoktam engedni a zebeimet, mikor gyerek jön, lábhoz hívom szoros követésbe mindkettőt. Nem szokott gond lenni, egy-két amúgy is frusztrált anyuka szokott szólni, de valahogy rajtuk sem azt látom, hogy annyira féltik a csemetéiket, mert amúgy ott cigiznek meg dumálnak a padon, a gyerekre meg rá sem néznek, hanem azt, hogy végre valaki, akibe beleköthetnek.

A gyerekek általában jól veszik a dolgot, nagyon sok kisgyerek szeretne odajönni simogatni a kutyáimat, ezt meg is engedem nekik, mert a kutyáim is szeretik a gyerekeket. Tehát szerencsére errefelé kulturáltabb emberek laknak, akik a kutyákban már nem a fenevadat látják, akikről rettegni kell, hanem mernek nyitni. Nem is hallottam, hogy errefelé lett volna harapásos eset.

2014. jún. 2. 11:17
 29/142 anonim ***** válasza:
13%
Ennyi kutyab**it, komolya, ki fogja fenntartani a fajunkat, a drágalátós jólnevelt ebetek, akik többet érnek egy gyerektől? Én is szeretem az állatokat, imádom a kutyákat, de ez már sok. Az a rohat dög legyen pórázon, ha a fene fenét eszik is, mert ez a szabály, gyereket pórázra kötni, normálisak vagytok ti? Ilyeneknekre se gyereket se kutyát nembíz nék csak egykötelet a nyaka köré. Aztán ha megtörténik a baj, majd a szülő meg agyerek lesz a felelős, mert egy kutya szent, ő emberre nem támad bla bla bla...
2014. jún. 2. 11:17
 30/142 anonim ***** válasza:
28%
Tudomásom szerint kotelezo a kutyára pórázon setaltatni, nélküle meg is büntethetnek. Nem ertem miért jobb póráz nelkul.
2014. jún. 2. 11:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!