Ma már senki nem tart kinn kutyát és macskát?
Mondom én,ugyan az lett itt mint abból hogy a kutya vagy a macska jobb-e.
Én egy újfundlandival nehezen boldogulnék a lakásban,főleg hogy nem is akar bent lenni.Kint van mindig az ajtóban,kb másfél méterre van a háza az ajtótól (ami szintén tető alatt van).Hétvégénként kirándulok vele,játszok vele a kertben,nyáron úszok vele medencében,és tóhoz is leszoktuk vinni úszni.Rendesen kap minden nap enni,fésülni is szoktam,nyáron fürdetjük.
Szóval,miután így elmeséltem nagyjából a dolgaimat :DD
Nem egymás módszerét kell lehurrogni.Mind a két tartásmódot is el lehet rontani.
Vegyünk két példát:
Van Petike,és van Zsuzsika:
Petike kint tartja a kutyáját,tojik a fejére,este elé dob egy tál moslékot meg egy kis poshadt vizet,és egész életét egy 5 méter hosszú láncra kötve éli le,állatorvost még nem is látott a kutyája.
Zsuzsika pedig bent tartja,minden nap túrázik vele,rendesen eteti,ad neki friss vizet,játszik vele,el van látva,
Nos ebben az esetben mondtam 2 tartásmódot.Melyik csinálja jobban?Zsuzsika,aki bent tartja.Mert ellátja a kutyusát,és foglalkozik vele minden nap.
Akkor egy másik példa:
Van Jani és Évike.
Jani kint tartja a kutyáját,minden nap sétálnak,hétvégénként túrázni mennek.Rendesen kap enni a kutyusa,el van látva.
És van Évike,aki divatból tartja a kutyáját,4 fal között éli le az életét,és az erkélyre megy elvégezni a dolgát.
Itt ki a jobb?Jani,mert el van látva a kutyája.
Tessék,így lehet elrontani,vagy jól csinálni az állattartást.Akinek kinti-benti,az a középút.Lehet mind a kettőt jól csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!