Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom a kutyámat...

Mátévasas kérdése:

Hogyan tudom a kutyámat megtanítani úgy sétálni hogy ne bóbiskoljon el, ne akarjon húzni, ha meglát egy kutyát, macskát vagy egyéb állatot akkor ne ugasson nyöszörögjön ne akarjon elhúzni engem az adott állat felé? És hogy előttem menjen ne mögöttem

Figyelt kérdés
A kutyám egy másfél-kétéves Cavalier king charles spániel kutya (a kutya fajtája vadászkutya)

2014. febr. 28. 18:16
 1/8 zsuzsabazsa ***** válasza:
De sok kívánságod van egyszerre.
2014. febr. 28. 18:45
 2/8 zsuzsabazsa ***** válasza:
78%
Hagyd inkább elbóbiskolni és akkor nem fog csinálni semmit sem.
2014. febr. 28. 18:46
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

Most elképzeltem, ahogy húzod magad mögött pórázon a bóbiskoló kutyádat... :-)

Kutyasulira nem gondoltál?

2014. febr. 28. 19:15
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Mit szeretnél tőle látni, ha gyakorlatilag semmit nem csinálhat? Úgy menjen, mint egy robot?

Egyébként kutyasuli, ha lábnál követést akarsz neki tanítani. Az viszont nem sétáltatás...

2014. febr. 28. 19:17
 5/8 anonim ***** válasza:
A kitámadásra, ugatásra megoldás, hogy rászólsz, letiltod. Talán, ha engeded szagolgatni póráztávolságban, akkor még előtted is fog menni. Mit értesz "bóbiskoláson"? ha megáll és nézelődik, szagolászik, az végül is egy sétába belefér.
2014. febr. 28. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:
48%

úgy tudod ezekre megtanítani ( kivétel, hogy előtted menjen , az ugyanis nem javasolt ) hogy elhúzod a beled egy kutyasuliban . ott ezeket megtanítják neked !!!!!

kb : fél év komoly tanulás ,és a kutyád úgy sétál ahogyan akarod, ha.... elmész a kutyasuliba tanulni !

2014. febr. 28. 19:51
 7/8 Szilvi & Argos ***** válasza:

Gondolom azért húz állatok felé, mert ismerkedni szeretne.

A pórázos séták mellett szabadon futkározásra is szüksége van más kutyákkal együtt.

Ha hisztizik, húz, szólj rá és állj meg. Ha lazít a pórázon és figyel rád, indulj el.

Azt is csinálhatod, hogy ha nyöszörög, vagy húz, akkor szó nélkül ellenkező irányba mentek pár métert, majd ismét visszafordulsz. Ezt addig, amíg laza pórázon, csendben oda nem tudtok érni a másik kutyához. Ez csak akkor működik viszont, ha NAPONTA van lehetősége SZABADON mozogni

2014. márc. 1. 15:36
 8/8 A kérdező kommentje:

A bóbiskolás ténleg rossz kifejezés bocsánat. inkább arra vagyok kíváncsi hogy lehet megállítani azt hogy ne húzzón el oldarra vagy előre és hogy ne ugassa a többi kutyát!

És az is ténleg rossz kérdés volt hogy ne mögöttem menjen igazából arra céloztam hogy oldalt is mehet meg előttem csak ne álljon meg (habár azt nem szokott)

2014. márc. 1. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!