Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan etetitek a cicatokat...

Ti hogyan etetitek a cicatokat/kutyatokat? Igenyesek velemenye erdekel!

Figyelt kérdés

Nalam a szobacica es az egyik yorki hizekony elegge, a masik yorki 4-5 eves koraig szornyen sovany volt, barmit is adtunk neki:S

En mar egy ideje uj etetesi rendet dolgoztam ki:

Napkozbe tap, minden mennyisegben, cica es kutya is van kiteve de ugyis mindegy, mert beleesznek egymaseba. Este vagy ejjel (attolfugg, mikor fekszem le, elotte adok nekik) rendes etel. Konzerv vagy fott hus.

Nalam az sem mindegy, hogy mit esznek. Royal canin cica es kutya tap is van itthon de nem fajta tap(!!!!!!!), mert en azert nem adok 1000fttal tobbet kilojaert, hogy ralegyen irva yorkinak valo... Nekik a 2-10 kgig valo "mini" RCt adom, a macskanak meg RC adult tapot. De a valtozatossag kedveert tobbet is tartok hogy felvaltva adhassam nekik. Van meg Ecopet, fogko ellen valo kutyaknak, macskanak meg Cat Chow vese kimelo es szoroldos valtozat is, valamint a "perfect fit" nevu dietas macskatap, ami nem art, tekintettel ra, hogy egy kis zabagep es hizekony:)

Csirkecomb es nyak van a fagyasztoban boven es ezt megfozom enyhen sos vizbe, majd ezt adom este. Masik verzio az eteteskor a konzerv, amikor nincs idom/kedvem hust hozni nekik. Persze az sem mindegy, hogy milyen fajta. Nem vagyok elszallva hogy happydog, royal canin stb vackokat adjak nekik, mert en nem fizetek egy 195 grammos konzervert 500 ftot csakhogy a markat megfizessem, mikor osszetetelre full ugyanaz mint a tobbi!!!!! Persze a jofajta konzerv fontos:) nem veszem ezeket a 50%aszpikos vackokat, amitol szetfossak magukat szegenyek! Pastetomos fajtat veszek tobbnyire, max a whiskas konzerv aszpikos nalunk, de arrol is lefolyatom a biztonsag kedveert. A carno meg egesz turheto az aszpikjaval, bar arrol is lekanalazom a nagyjat.

Heti 1-2 nap etetest kihagyok. Ez nem azt jelenti, hogy eheztetem oket! Tap az van elottuk boven es viz de az esti "nagyzabalas" elmarad. Ezzel is kicsit szabalyozhato a sulyuk, ha ehesek, esznek tapot, mert aki nagyon ehes, mindent megeszik! De altalaban azokon a napokon tanitom oket jutalommal, tehat meg a tapon kivul is kapnak valami finomat:)

Ti hogy alltok az etetessel? Mennyire fontos a szamotokra es van e benne rendszer? Kerem olyanok ne irjanak, akiket nem erdekel a tema, akiknek az udvarba kikotott, napi 1x egy szarazkenyer darabot kap a kutyajuk, illetve, akik rossz szandekuak es kotekedni jottek! Az ilyennek nem valaszolok!

Rendes valaszokat koszii:)

2014. febr. 14. 20:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én Prey-el etetek (nyers hús, csont, belsőség), időnkét turmixolok hozzá egy kis zöldséget/gyümölcsöt, adok hozzá nyers egész tojást, zöldkagyló port és lazacolajat. Napi egyszer kapnak, általában esténként, de ha hízni akarunk, akkor kétszer kapnak. Van, hogy mi is kihagyunk hetente 1 alkalmat.

A konzervekből még a "legjobb" minőségűek is rosszak, sose etetnék konzervvel. Az én kutyáim tutira nagyon elpofátlanodnának, ha folyton lenne előttük kaja, szóval nálunk ilyen sincs.

2014. febr. 14. 20:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

"Napkozbe tap, minden mennyisegben, cica es kutya is van kiteve de ugyis mindegy, mert beleesznek egymaseba. Este vagy ejjel (attolfugg, mikor fekszem le, elotte adok nekik) rendes etel. Konzerv vagy fott hus."

Már bocs, de az nem igényes állattartás, hogy hülyére eteted őket.

Az én yorkim amúgy Acana Ranchlands tápot kap reggelire, vacsorára főtt húst, vagy tojást, sajtot, gyümölcsöt, zöldséget... Ő is hajlamos a hízásra, ezért nagyon odafigyelek, hogy 2x egyen egy nap, és közte nincs evés.

2014. febr. 14. 20:55
 3/15 Akiteki ***** válasza:
90%

A lehető legrosszabbat teszed velük ezzel a folyamatos etetéssel.

Az első, ami nem egészségi, hanem lelki probléma: A gazdi a falkavezér, a legjobb vadász, mert mindig hozza a zsákmányt és van mit enni a falkának. Ezzel teljesen elveszítetted ezt a pozíciódat.

A másik, hogy kialakulhat evési probléma. Láttam kutyát, akinek szintén kedveskedni akartak, hogy egész nap ehet, eközben a kutya csont és bőr volt, mert utálta már látni is a kaját, ami egész nap a tálban rohadt. Gondolj bele: Ha egész nap ott lenne előtted az étel, megkívánnád?

A harmadikról szintén példát mondanék: Egyik kiskutyásomnál rendre eljátszottam, hogy ahányszor mentem hozzájuk, első dolgom volt a tálat felvenni a földről és feltenni magasra a kutya elől. Nem hitték el nekem, hogy nem kell egész nap ott lennie. A kutya gurul, mert unalmában egész nap csipeget. De ez még nem is lenne baj, viszont a folyamatos evéstől 6 éves korára olyan cukorbeteg lett, hogy napi 3x kell inzulinozni és diabéteszes katarakta is kialakult nála, gyakorlatilag megvakult.

Ugye nem szeretnéd ezt a kutyáidnak?

A cicának sem kell egész nap kajálnia. A miénk nagyon jól tudja, mikor van ideje az evésnek. Reggel már toporog a helyén, mikor a kávét főzzük, délután pedig mikor a kutyák esznek, ő is csatlakozik a várakozókhoz és nagy nyávogással követeli az adagját.

Ha napi egyszer a megfelelő mennyiségű és összetételű ételt adod nekik, akkor nem kell heti 1-2 napig kihagyni az étkezést.

2014. febr. 14. 21:28
 4/15 anonim ***** válasza:

A kutya nagytestű, 40 kiló feletti. Ő Britet kap, reggel-este. Vagy főzök neki.

A cica felnőtt, de kicsi, 2-3 kg. Ő Happy Catet kap, meg alutasakost reggel-este.

2014. febr. 14. 21:30
 5/15 Akiteki ***** válasza:
100%
Próbáltam elmagyarázni, mint okos anya a hülye gyerekének. Esélytelen. Yorkis.
2014. febr. 14. 22:34
 6/15 anonim ***** válasza:

Hát eléggé furcsán eteted az állataidat.

Nem kell 500 féle táp.Elég ha van egy be vállt és azt kapják.

Amikor táppal etettem (Acana bárányos) változatosság végett havonta 1x főztem farhátat,zöldséget és rizst amennyit megfőztem a két kutyának 3-4 napig elég volt.Utána újra táp.Évekig Acanával etettem,mert ez vált be.Ha volt vmi konyhai maradék pl tészta,húslevesből egy kicsi,rizs vagy bármi olyan ami nem volt fűszeres/zsíros azt megkapták.

Most már BARF étrend szerint etettem őket.Nyers szív,nyak,zöldség hetente 1x tojás,időnként joghurt,időnként egy kis rizs,lucerna por kiegészítésnek.

Naponta 1x esti séta utána kapnak mindig vacsit,ez a tápos korszaknál sem volt másként.

Régen mi is azt hittük az a jó ha lent van a kutyák előtt a kaja,de rájöttünk,hogy nem.Egyrészt megunták a tápot és alig ettek belőle,lefogytak.Aztán neten olvastam,hogy le kell rakni 5-10 percre a kaját,ha nem eszi fel venni,kövi nap elé rakni. A két 5 napig éheztette magát,5. nap szépen elfogyott a táp.Azóta nincsen gond,bármit eléjük rakhatunk megeszik,tudják hogy nincs válogatás!!

Az meg megint csak nem jó,hogy a macska kutya kajájából a kutya a macskuszéból eszik!

Vmi rendszert kéne csinálnod.

(két bichon gazdija)

2014. febr. 15. 11:29
 7/15 anonim ***** válasza:

2 kinti cica (ha gáz van, akkor van bejárásuk a házba):

- napi 2x középszar minőségű konzver + kevés száraz táp. Mivel a konzerv minősége az utóbbi időben romlott, a közeljövőben ki fogjuk próbálni a BARF étrendet. Az alutasakos Winston és Whiskas a jolly joker kaja, amit csak akkor veszünk elő, ha gyógyszer kell beadni nekik. (Doki rendszeresen látja őket, szerinte jó húsban vannak.)

Én sem tartom jó ötletnek, hogy egész nap kint van az állatok előtt a kaja. Egyrészt, mert így a gazdi kontrollálja ki mennyit eszik (ami kajaproblémás állatoknál különösen fontos lenne), másrészt nem egy macskát láttam már fogyni, meg totál étvágytalannak lenni úgy, hogy egész nap ott volt előtte a száraz táp.

2014. febr. 15. 12:31
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

-.-' A kedves kérdező! Nem akkor igényes valaki,ha sz*rrá eteti az állatait mindenféle "minőségi" táppal. :S

" enyhen sos vizbe" tök felesleges, az állatok nem emberek, nem fogja a fejedhez vágni,ha sótlan a koszt, sőt! Az,hogy 0-24 órában kint áll a kaja...hát borzalmas elgondolni is, és van gusztusuk még megkívánni? Lehet az esti "zabát" azért fogadják nagy örömmel,mert azt nem látják egész nap. Akiteki válaszát olvasd el, magold be, és legyél Te is igényes állattartó.

2014. febr. 15. 16:29
 9/15 anonim ***** válasza:
Már mindent leírtak az előttem lévők, de azt nem vagy elsiklottam fölötte, hogy a kutyáknak hosszútávon ártalmas a macskakaja és az nagyon nem jó, hogy beleesznek egymás ételébe! Vagy tanítsd meg a kutyáknak, hogy nem ehetnek csak a saját tálukból vagy etesd őket külön.
2014. febr. 15. 18:24
 10/15 anonim ***** válasza:

Az én kutyám igazi "haspók" imád enni. napi egyszer kap egy teljes adagot, vagy napi kétszer az egy adagot két részeltben.

Nincs előtte más kaja, nem z*bálhat egész nap... bele sem tudok gondolni, szerintem betegre enné magát ha tehetné. :D

Nyers húst zöldségeket kap egyébként, szerintem teljesen igényes módon. Koplalónapot nem szoktam tartani. Plussz nasit nem kap. Illetve nagyon ritkán ha eszem egy kis kocka sajtot dobok neki... azt sem azért hogy etessem, hanem jelképesen inkább, hogy ő is része a "mókának" hogy mi most eszünk.

Egy kutyám van, de ha kettő lenne,vagy macska, biztos figyelnék rá, hogy egymás kajáját ne egyék. Ez alap dolog szerintem.

2014. febr. 15. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!