Ti milyen gyakran fürdetitek lakásba tartott kutyátokat?
Nekem egy Westie kutyusom van és ha más kutyákkal játszik annyira koszos lesz.
Kb 2 hetente fürdetem ez akkor nagyon sűrű?
2-3 havonta van a 'teljes rendberakás' és akkor ilyenkor van a fürdés,nyírás,körömvágás, fül stbstb
De mostanába minden séta után megyünk mancsot mosni,de csak vízzel.
Nagyon ritkán. Csak akkor, ha muszáj. Pl. nyáron, ha nagyon porosak, vagy ha már látom, hogy nagyok koszos a bundájuk.
Nem jó gyakran fürdetni őket, mert elpuhul a szőrük.
Kb. évente fürdetem, pedig nagytestű és rengeteget bohóckodik a sárban.
2-3 hetente NAGYON GYAKORI! Korpás lesz a szőre, és teljesen tönkreteszed vele a bőrét. Mikor poros/koszos lesz akkor egy nedves törölközővel törölgesd át, több nem kell neki. A kutyáknál magától leszáradnak a koszok, sokszor tiszta sár mikor lent játszik, és mire hazaérünk nem látok semmit a bundáján. Semmiképp se fürdesd ilyen sűrűn!
Hát a westi szőre elég markáns ezért - sem - szerencsés sűrűn fűrdetni. Ha végigtapogatod érzed, hogy van aljaszőre és viszonylag sprődebb felület, amirős simán lepereg a sár és a kosz és az alsó szőrzet alá, vagyis a bőrre nem jut el hamar.
Ha nagyon sáros akkor sétálj vele picit tovább, amig láthatóan szárad rajta és akkor már kézzel is simán le tudod rázni róla. Otthon pedig a kádban, lavórban, vagy tusolóban sima vizzel lemosod a talpát!
Ráadásul őket trimmelni szokták - ha jól tudom - tehát ne fürdesd gyakran semmiképpen, arról nem beszélve, hogy télen még meg is fázhat.
Nekem yorkim van és bizony ilyenkor télen is 5-6 hetente fűrdik, nyáron picit sűrűbben. De neki nincs fedőszőre tehát a piszok viszonylag könnyebben rátapad.
3-4 havonta a staffimet,mivel a yorkimnál régen ezzel szúrtam el,hogy havonta fürdettem.Elkezdett kihullani a szőre és zsírosodott nagyon neki,akkor mondta a doki,hogy bőven elég 3-4 havonta megfürdetni,mert amiatt lett olyan a szőre.
Mancs mosást minden esős idő után mosunk illetve száraz időben,ha kakiba lép a szentem :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!