Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ma már senki nem tart kinn...

Ma már senki nem tart kinn kutyát és macskát?

Figyelt kérdés
Csak az a jó gazda, aki mindent alárendel az állatainak?
2014. máj. 31. 16:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
74%

Akkor én most megfordítom az előítéleteket.

Két kutyám van, kint a kertben akik házőrzők. Naponta több órát foglalkozom velük, tanítom, futtatom, nyáron úszni viszem őket, sőt még nyírom is a szőrüket a nyári nagy meleg ellen, mert sajnos kell! Nem értem miért gondolja mindenki, hogy a kinti kutyák kevesebbek, vagy kevésbé törődnek velük, pedig ez nem igaz. Az én kutyáim például be sem akarnak jönni, de még a pincébe sem! Van számukra kutyaház, és különböző kinti helyiségek ahová bemehetnek a hideg vagy meleg elől, de még az se nagyon kell nekik. ugyan úgy foglalkozom velük attól, hogy kint vannak!(sőt a macskám is kint él, akit egyáltalán nem zavar, hogy nagyokat sétálhat, és szabad, mondjuk az egereket kerüli)

És a benti kutyák élete sem mind arany, én több olyan emberről is tudok, ahol a kutyákat nem sétáltatják, nem foglalkoznak velük, és az erkélyen végzik a dolgukat, sőt még más kutyákat sem láthatnak, nincs séta. Akkor most nekik jobb mert bent élnek a házba? Ugyan már!

És a kuvasz miért nem lehet bent, ha már egyszer minden kutyának "bent a helye"?

2014. máj. 31. 17:30
 12/31 anonim ***** válasza:
61%
Csak sajnos a kerti kutyák nagyon nagy része nem így él.Főleg faluhelyen.Ha ott azt mondod a parasztnak,foglalkozzon a kutyával,körberöhög.Múltkor bent volt nálunk egy fiatal srác,aki teljesen ledöbbent attól.hogy a kutya nemhogy a szobában,de az ágyon volt.Az meg épp nem érdekel,hogy a lakásban kutyaszőr van.Kinek mi köze hozzá?Kötelező bárkinek is bejönni?Amúgy meg lehet gyakrabban takarítani.Sokkal jobban zavar egy lakásban a cigibűz.Épp ezért nem is megyek ilyen helyre és meg van oldva.Nem én vagyok a lakásomért,hanem a lakásom van értem,a kutyák hozzánk tartoznak,tehát ők is bent lehetnek.
2014. máj. 31. 17:40
 13/31 anonim ***** válasza:
93%

Megint odáig fog az egész fajulni,mint amikor megkérdezte valaki hogy a kutya vagy a macska a jobb...

Aki bent tartja a kutyáját/macskáját tartsa.De foglalkozzon vele.Aki kint tartja,foglalkozzon vele.

Ennyi.Ha a kutya 4 fal között éli le az életét séták nélkül,az se jó.Ha meg csak ki van dobva a kertbe az se.

Foglalkozni kell vele,és akkor jó.

2014. máj. 31. 17:41
 14/31 anonim ***** válasza:
68%
Benti kutyáról miért az jut mindenkinek az eszébe,hogy a szőnyegre ürít ???????????????? :OOOOOOOO ha rendszeresen ápolod a kutyát,akkor a szőr is kezelhető mértékű !! Te kint fogod őket tartani,már ezt úgy is eldöntötted!!
2014. máj. 31. 17:42
 15/31 anonim ***** válasza:
87%

Nekem 10 kutyám van,a 10 közül van egy foxim is a többi komondor és suli ők kint vannak soha nem jönnek be nincsenek bezárva kenelbe nincsenek láncon hanem szabadok,soha nem mennek a telken túl meg van a területjük amit az övéknek tekintenek oda idegen kutya nem teszi be a lábát. A foxi ő néha be szokott jönni de már egyre ritkábban ugye ő bent volt felnevelve de már nem igazán kívánkozik be a házba pedig nincs megtiltva neki,hogy ne jöjjön be mivel szobatiszta. Úgy vettük észre,hogy jobban érzi magát kint mint bent,pedig eleinte féltettük a komondorok miatt de nincs baj mert elfogadták és nem bántsák.

A lényeg az,hogy figyelj oda a kutyára és nem az,hogy hol tartod. Ha megvan mindene itt is boldog lehet meg amott is.

De,hogy a kérdésre is válaszoljak én azt mondom,hogy a kutya meg a macska kint érzi magát jól és nem bezárva 4 beton fal közé,ezt nem rossz indulatból mondom és nem is ítélek el senkit aki bent tartja,de az állat szempontjából nézve ő inkáb választja a szabadságot és otthonosabban érzi magát ott ahová való,a természetben.

2014. máj. 31. 17:49
 16/31 anonim ***** válasza:
36%

14-es: azért amiért a kinti kutyáról az elhanyagoltság

Az meg szerintem külön sértő is lehet hogy aki falun él az "paraszt". Az falu, nem kőkorszak...

2014. máj. 31. 18:01
 17/31 anonim ***** válasza:
46%

Az én kutyáim is kint vannak, mert minden szempontból így jobb nekünk. Persze bejöhetnek, de nem az a rendszeres helyük.

Ennek ellenére mindegyiknek több engedelmes vizsgája van, terelő ösztönpróbája, az egyikkel frizbizek, a másikkal agilityzek, terelünk is, nyáron kutyás táborban nyaralunk, a legrégibb pórázunk 13 éves de úgy néz ki mintha új lenne, mert sosincs rá szükség.

A macskám ivartalanított, sosem verekszik senkivel, szép fényes a szőre, boldog, vidám. 5 éves de még mindig úgy játszik mint egy kiscica. Télen bent alszik egész nap, nyáron viszont csak enni jön be, hiába hívom. Egyszerűen imád kint lenni. Egyszer megpróbáltam csak bent tartani, de szó szerint belebetegedett.

Ezzel szemben a panellakó kutyák többsége ugyanolyan tudatlan eb, mint akit a hordóhoz láncolnak, legtöbb még az alapparancsoknak is alig engedelmeskedik, elengedni nem lehet, a viszonya pedig a gazdával és a többi kutyával botrányos. Velük vannak tele a kutyaiskolák, mert alap dolgokat képtelen otthon megoldani, és ez az oldal is, hogy jaj Fifike nem fogad szót, mit csináljak. Szóval szerintem nincs joguk egyeseknek ennyire beképzeltnek lenni csak mert beengedik a kutyát.

2014. máj. 31. 19:17
 18/31 anonim ***** válasza:
74%
A mi falunk állattartási szempontból még mindig kőkorszaki.Nem a világ végén,hanem Pesttől 85 kilométerre.
2014. máj. 31. 19:44
 19/31 anonim ***** válasza:
77%

Egy 53 négyzetméteres földszinti lakásban élek az amstaffommal, és a macskámmal. A macskám most 7 éves, mindig is szobamacska volt, és köszöni szépen, remekül érzi magát, egyáltalán nem hiányolja a kint létet (pedig járt már kint is, meg ha szellőztetek kint ül az ajtóban, de eszében sincs kirohanni), remekül érzi magát idebent. Az amstaffom 2 éves, teljesen jól szocializált, minden kutyával jól kijön fajtától és nemtől függetlenül. Reggel munka előtt 1 órás sétára viszem, amikor hazajövök, előfordul, hogy 3-4 órát is sétálunk (leggyakrabban más kutyákkal együtt), ha jó idő van, viszem úsztatni, minden hétvégén kirándulunk, és ő is köszöni szépen, remekül érzi magát, egyik állatom sem szenved hiányt semmiben.

Sem a kinti, sem a benti tartással nincs semmi probléma, ha a kutyát nem csak eszközként kezelik a gazdái, hanem család/falkatagként, és megkapja mindazt, amire szüksége van (megfelelő nevelés, rendszeres vele való foglalkozás). Sajnos itt nálunk vidéken rengeteg az olyan kertes házban élő kutyatartó, akinél a kutya csak amolyan "riasztórendszerként" funkcionál, megkapja a kajáját, meg néha-néha egy kis simogatást a fejére, de azon kívül semmi nevelés, semmi próbálkozás arra, hogy kiépítsenek egy jó gazdi-kutya kapcsolatot, és ezek a kutyák talán még életükben nem jártak a kerítésen túl. Szerencsére ismerek olyanokat, akik ez alól kivételt képeznek, és rendesen, felelősségteljesen foglalkoznak a kinti kutyájukkal. Ugyanakkor a legtöbb panelkutyást is felelősséges kutyatartónak ismertem meg, bár sajnos itt is van 1-2 olyan panelos, aki divatból tart kutyát, a napi sétáltatás kimerül abban, hogy 3-4-szer lehozzák egy 10 percre, hogy elvégezze a dolgát. Szerencsére az ilyenekből van kevesebb.

Egyébként vannak olyan kutyafajták, amelyek kifejezetten igénylik a gazdájuk állandó közelségégét, és/vagy rövid szőrük miatt télen szinte egyáltalán nem lehet kint tartani (pl. bullterrier, staffi, és még lehetne sorolni).

Én egyik tartásmódot sem ítélem el, engem viszont gyakran megkérdőjeleznek, mikor elmondom, hogy lakásban tartom az amstaffom, pedig ezzel semmi probléma nincsen, ha a kutya igényei maximálisan, megfelelően el vannak látva. Ugyanez igaz a kinti tartásra is.

2014. máj. 31. 20:14
 20/31 anonim ***** válasza:
27%
Megsúgom, hogy a kuvasz is szeret a gazdival a házban lenni, leheveredni a szőnyegre a gazdi lába mellé. Hülyeség ezt a dolgot fajtákra általánosítani. Az a kutya amelyik ragaszkodik a gazdájához, az ott szeret lenni, ahol a gazdi.
2014. máj. 31. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!