Milyen nagytestű kutyát ajánlanátok nekem amit házban is lehet tartani?
Itt nézd meg: olcsokutya.uw.hu
A fajtaleírásoknál, 1. voltam.
Hogy érted, hogy házban? Hogy a lakásba is be lenne engedve a kert mellett, vagy kizárólag csak lakásban (pl. panel)?
Én a helyedben menhelyről választanék egy keveréket, vagy fajtamentéstől. A gondozók segítséget tudnának nyújtani, hogy melyik kutyus alkalmas a lakás életre.
Gondolkodj józan ésszel. mennyi szabadidőd van? Hányszor tudod levinni egy nap sétálni, milyen hosszú időkre?
Egy golden retriever vagy még egy dog is el van a lakásban, ha megvan a napi 3-4 sétája, amiből legalább 1, de inkább 2 jó hosszú, és alaposan elfárad.
De azért egy bernáthegyi vagy kaukázusi szerintem túlzás. Eleve hatalmas a bundájuk, megsülnek, másrészről annyira nem a panel feelingre vannak beprogramozva...
családi kutya = nem 1 gazdás kutya .
golden retriver, labrador retriver, berni pásztor,
imádnak a lakásban ,nyugodtak, könnyen taníthatóak .
boxer, rottweiler,német juhász ,1 gazdás kutyák !
lakásban tartásnál fontos, hogy a kutya legyen az utolsó a rangsorban.
Én egy menhelyes kutyát ajánlanék neked, tök felesleges több tízezer forintot elkölteni egy fajtatiszta kutyára, amikor az összes menhely, sintértelep és gyepmesteri telep dugig van. A legtöbb fajtának van fajtamentése is.
Más:
Az oké, hogy benn van a házban, és naponta többször kiengednéd, de ez kevés. Sétálni is kell vinni, ha nem is minden nap, de legalább heti 2-3 alkalommal. Neki is szüksége van idegen ingerekre, szagokra, más kutyákkal való ismerkedésre, játékra. Így tud szocializálódni, és vannak olyan dolgok, amiket te, mint ember nem tudsz neki megadni, csak a fajtársai. És nem utolsósorban ha megszökik, haza tud jönni, ha ismeri a környéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!