Milyen nagytestű kutyát (szuka/kan? ) ajánlanátok?
Nekem 2 éves a fiam,vidéki kertes ház, berni pásztor.Napi egy vagy 2 nagy séta, 20-30 perc tanulás ( részletekben ). 3 hónapos, igazi álomkutya :)
Szerintem a lehető legjobb választás a gyerek mellé.
nem csak a fajtától függ hanem a neveléstől is na meg a gyerektől pl: teli van a híradó azzal h a csúnya kcsög német juhász megtámadta a kisgyereket de azt már elfelejtik mondani h az ártatlan kis gyerek baltával kergette a kutyát és azt is h az a német juhász 1 német juhász jellegű szocializálatlan rühes keverék :)
ált a nagytestű kutyák nyugisak viszont méretüknél fogva veszélyesek a kisgyerekekre rá lép a kezére és reccs [lásd német dog angol masztiff]
Igazi nem attól lesz a kutya hogy kint van.
Berni pásztor, újfundlandi, bernáthegyi, labrador, golden, leonbergi, vizslák.
Nekünk újfundlandink volt, még a hátán is lovagolhattam, egyszer megsebesült a gazda miatt de csak onnan vettük észre hogy vérzik mert meg sem mukkant, nem akart védekezni.
Bármelyik fajtával megszívhatjuk szóval...
Én találkoztam hatalmas bernivel aki rettegett az emberektől... De nem ez az általános.
Én német juhász mellett nőttem fel. Kiskoromban mindent csináltam azzal a kutyával, ami elképzelhető (pl. lovagoltam rajta, fülét húztam, farkát húztam, egyszer még a nyelvénél fogva is vontattam szegényt stb.), de a kutya meg se nyikkant, engem és a tesóimat védelmezett mindentől, apu egy isten volt a szemében, anyut pedig követte mindenhova.
Most is van egy német juhászom, aki imádja a gyerekeket, kutyákat, de a családot minden áron védelmezi.
Van egy golden retrieverem is, aki családcentrikus. Ő is jól kijön a gyerekekkel, emberekkel, imád játszani.
Utolsó vagyok.
Am szuka kutyát ajánlok, mert azok simulékonyabbak.
A megbolondult kutyák honnan származtak? Az a tippem, hogy szaporítótól vett ideggyenge egyedek voltak. Vagy tévedek? Nem hinném. Ha szaporítótól vesz vki kutyát nagy az esélye, hogy így jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!