Milyen nagytestű kutyát (szuka/kan? ) ajánlanátok?
Nem tudom, hogy "szaporítótól" valóak voltak-e a kutyái, annyit tudok csak, hogy rendőrségen dolgozik, ottani kapcsolat által vette...
Régi élményeim nekem is pozitívak voltak, nagypapám kutyáján szó szerint lovagoltam, és simán turkálhattam a kajás táljában... Őt rendőrségi célra tenyésztették, de megbukott az alkalmasságin mert nem volt jó a szaglása v hallása? már nem emlékszem...
A német dog nem lép a gyerek kezére, sőt semmijére. Másfél, két, három éves gyerekek mellé sok dogom ment, sosem okoztak semmilyen problémát, nagyon szeretik a gyereket és pontosan tudják, hogy más kategóriába tartoznak, mint a felnőttek. Olyan is előfordul, hogy az ingerült, hangos nagymama nem tud a gyerek közelébe jutni, mert a kutya állhatatosan, minden morranás nélkül, fejét lesunyva, de közéjük áll, testével védelmezi a kicsit. Abban a családban az anyuka sem szereti különösebben ezt a nagymamát, és ezt a dog, mivel nagyon-nagyon szenzitív, azonnal észreveszi. De nem agresszívkodik vele, csak nem engedi a gyerek közelébe.
Házőrzésről csak annyit, hogy nem hogy nem mer bejönni senki, de a járdánkra se lépnek. Az utca közepén közlekednek, mivel a másik oldalon is dog lakik.
Igazából aki nem ismeri a kutyákat, annak minden nagytestű kutya ijesztő,legyen az berni,vagy épp kanári :)
Aki viszont ismeri őket,annak meg teljesen mindegy,mert le tudja szerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!