Kutyafuttatóban történt incidens után kötelezhető a másik kutya gazdája az orvosi költségek megtérítésére?
Nem keveset kért el érte az orvos és nem is értem, mit varrt egy egycentis harapott seben. Na de most már mindegy.
A kérdésre válaszolva: kötelezhető a költségek megtérítésére a másik kutya tulajdonosa, habár én nem kérném tőle, de én ilyen vagyok. A legszebb az lenne, ha ő ajánlaná fel, de legalább kérdezné meg, hogy mennyibe került a kezelés és legalább egy részét kifizetné. De ha nem, az sem tragédia, mindennapos eset, hogy összekap két kutya, nincs komoly sérülés, bárkivel megtörténhet.
ügyes doki,és a kissé butuska és hiszékeny gazdi esete . kutyák nem emberek! náluk a harc nem ugyanaz ami az embernél :) a kutyáknál a harc a viták elintézési módja :)
a kutyafuttatóban mindenki a saját felelősségére viheti be a kutyáját. egy agresszív ,támadó szándékú kutya gazdájánál természetesen fennáll a teljeskörű kártérítés lehetősége , persze ezt soha sem lehet érvényesíteni! de ebben az esetben a törvény és a jegyző már léphet a dologban ( támadó szándékú kutyán kötelezővé tehetik a szájkosár használatát közterületen)
a te esetedben nem ez van. nálatok " csak " amolyan kis dominancia kinyilatkoztatás volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!