Kutyafuttatóban történt incidens után kötelezhető a másik kutya gazdája az orvosi költségek megtérítésére?
A gyerekek néha verekednek, ez van. A tiéd sérült meg, pech, legközelebb figyeljetek jobban. Tökmindegy, hogy ez a futtatóban történik, vagy az utcán, vagy valakinek a kertjében, a kisebb sérülések ugyanúgy benne vannak a pakliban.
Mellesleg soha nem kötelező semmilyen költség megtérítése, a másik gazda jóindulatán múlik, hogy beismeri-e, hogy az ő hibája volt (már ha tényleg az volt), és beszáll-e a költségekbe.
Mondjuk ha olyan kicsi a seb, akkor mi került benne tízezer forintba? És ha ez neked ilyen minimális összeg, mint amit sugall a stílusod, akkor mit izgulsz rajta? Másnak ez igenis nagy pénz, például a kutya éves oltása, vagy kéthavi kajája.
Szerintem lehúzott az állatorvos.
Ilyen sebekkel el se kell menni. Otthon legyen betadin és be kell kenni vele a sebet. Ennyi.
Ilyen előfordul. Az már más kérdés, amikor egy neveletlen kutya rátámad a másikra és komoly sérülést okoz. De egy futtatóban labda miatti kis vircsaft esetén 1 centis sebekért nem fizetne senki.
10.000 forint nem kevés pénz, de ez nem egy olyan eset volt, amiért a másik gazdit felelősségre kellene vonnod.
Ha egy póráz nélkül sétáltatott kutya ráront a Tiédre, arra azt mondom, hogy igen, ott egyértelműen hibás a másik, de ez...mondjuk én lehet, hogy felajánlottam volna, hogy kifizetem, ha az én kutyám okoz sérülést.
De a kutyák játék közben néha odakapnak egymásnak, neked most peched volt, örülj, hogy nem ugrottak össze komolyan.
Én se értem, hogy 1 cm-es sebnél mit varrtak???
Kutyám tegnap úszás után nyalogatta a bal első lábát: kis, 1-2 cm vágás...kinyalta, reggelre behegesedett, ma 3 órát úszott-futott-játszott :)
Amikor a tappancsa szétnyílt, azt se varrta a doki, mert így könnyebben lehetett tisztítani-gyógyítani.
Akkor érdemes feljelenteni, kártérítést követelni, ha komoly sérülés történik TÁMADÁS következtében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!