Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyetem mellé kistestű kutya?

Egyetem mellé kistestű kutya?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék egy kutyát,keverékben gondolkozom.

Vidéken (otthon) neveltem már, tudom, mivel jár a tartása. Egy kistestűt el tudnék tartani, kajával, oltással nem lenne gond. Napi 1-2 óra séta (reggel-este) is megoldható. Amit nem tudok - mivel lakásban még nem tartottam kutyát -, hogy napközben kibírja-e, ha alkalmanként 5-6 órát egyedül van?

Mivel nem egyedül lakom, így lehet, hogy sor sem kerülne ennyi időre, de az egyetem olyan dolog, hogy sosem lehet tudni... Otthon egyszerű, mert van udvar, kiküldöm, le lakásban?

2014. máj. 6. 00:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Hogy mennyit bír ki egyedül, azt kutyája válogatja. Kölyökkorban biztos nem, mert tönkreteszi a lakást idegességében (nálunk leszedte a tapétát és megrágta az elérhető magasságban levő könyveket, összekaparta az ajtót). Felnőtt korban sem bírja sokáig, ugat, vonyít, netán összevizeli a lakást.Tudomásul kell venni, hogy a kutya falkaállat, rosszul viseli az egyedüllétet. Ha meg ketten vagytok rá, még az is előfordulhat, hogy a lakótársadat tekinti majd falkavezérnek, azaz mégsem a te kutyád lesz. Aztán ott vannak az elkerülhetetlen hasmenéses időszakok, amikor azonnal le kell vinni.
2014. máj. 6. 00:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem egyetem mellett 2 kistestű van. A nagyobbik már felnőtten került hozzám, a kicsi 6 hónapos volt. Van olyan napom, hogy 9-kor viszem le őket, aztán legközelebb csak 6-kor, mert addig bent vagyok. Amíg a kicsi nem lett 10-11 hónapos, addig egy barátom átjött a hosszú napokon, és levitte őket, most meg már simán kibírja ő is. Szerintem 5-6 óra nem jelenthet problémát.
2014. máj. 6. 06:40
 3/3 miamiu ***** válasza:

elhatározás kérdése.

kis testű kutyám van, akkor se volt gond amikor reggel 9-től este 7-8ig dolgoztam. fárasztó, mert reggel korán keltem hogy legalább 1-2 órát mozogjunk, és későn feküdtem le hogy estére is le legyen fárasztva. a kettő között meg aludt.

de választhatsz kisebb mozgásigényű fajtát, pl. el tudom képzelni hogy egy basset hound-nak nincs igénye a napi minimum 3-4 óra mozgásra mint az én kis korcsomnak.

persze egy kölyökkutyára kell a "teljes munkaidő", de menhelyről fogadhatsz be felnőttet, az enyém is már szobatiszta volt mikor hozzám került ami azért sokat segít.

2014. aug. 2. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!