Mi a teendő abban az esetben, ha egy kutya megtámad egy másikat, és a drága gazdi nem hajlandó elismerni a felelősségét, és kifizetni az orvosi költségeket?
Hova fordulhatok, mire számíthat a támadó fél? Mennyi idő ez az egész procedúra?
Nem Magyarországon élek, (nem tudom ez változtat-e valamin) de itt történt az eset a határ mentén, amikor meglátogattam a családomat. Kivittem sétálni a kutyát, amikor egy környéken lakó kutyája nekiment az enyémnek, minden előzmény nélkül. A kutyának súlyos sebei lettek, több hét mire felépül. A gazdi először fizetni akarta az orvost, majd visszalépett. Most már nagyon ideges vagyok, mert az én kutyám pórázon volt, mindent szabályt betartva sétáltattam. És egy tök idegen hatalmas kutya odaront, és elkezdi tépni.
Ha az eset nem Magyarországon történt akkor nem a magyar jogszabályok érvényesek rá. (bocsi de az írásodból most nem tudom kivenni, hogy csak a határ közelében történt az esett vagy éppen magyar oldalon voltál, csak te nem vagy magyar)
Ha van az orvosi költségekről számlád, és tudod a másik adatait, akkor polgári peres úton kell eljárást indítani, kártérítésért. Persze ebből csak akkor lesz valami, ha bizonyítani tudod, hogy az ő kutyája támadott meg, és hogy az övé volt a kutya ami megtámadott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!