Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért mondják, hogy 100. 000...

Miért mondják, hogy 100. 000 Ft alatt nem szabad kutyát venni?

Figyelt kérdés

egy 6 fős alomra számolva

szűrés 20.000

tenyészszemle: 12.000

temperamentum v.:6.000

2 herpesz oltás: 20.00

szoptatós táp: 15.000

ellető láda :15.000

3 UH :18.000

féreghajtás: 9600

oltások: 48.000

chip: 21.000

Tk. :44.000

fedeztetés: 100.000

kölyöktáp: 20.000

Össz. 348.600 Ft, kölykönként: 58.100 ft

a 2. és 3. fedeztetésnél lejön a tenyészszemle,szűrések, temp.v, ellető láda ára (nyilván ezek csak egyszer kellenek) így kölykönként: 49.267 Ft

Nyilván ebben nincs benne a kiállítások ára,de aki hobby célra szeretne kutyát,annak nem is fontos.

Itt van még,hogy szakértelem, idő, szabadság kikérése,de elvileg ez egy hobby. Szóval kicsit irreálisnak tartom a kölykönkénti plusz 50-100.000 Ft-tal való "áremelést"

2014. máj. 13. 19:17
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
85%
Véleményem szerint azértis mert egy jó tenyésztő törődik az eladott kölykökkel és aki megvesz egyett 100/200 ezerért biztos nem a kert hátsó részében egy 1m-es láncon fogja tartani, de ez csak vélemény :)
2014. máj. 13. 20:14
 22/49 anonim ***** válasza:
45%

Hát az Én Labradorom is nagyon szépen dolgozik vadászatokon... Nem értem kiállításokon is remekül szerepel! Nem is azért mondtam, de a hobby tenyésztőnek is minden ugyan annyiba kerülne. Kell hogy legyen kiállítási eredménye a szülőknek, mégha te hobbyra is veszed, kell h papírjai legyenek. Én bevezetném azt hogy amelyik kutyának nincsenek papírjai, tenyéssz szemléje , munkavizsgája azt azonnal ivartalanítsák .

Meg itt vannak a "Fedeztetés 100.000.-" Okés , és ha kb. ennyi vagy még több hogy 2x elvidd a szukádat.

Szóval ez azért mindenhol elég eltérő. Eléggé nehéz téma ez minden esetre :D

2014. máj. 13. 20:16
 23/49 anonim ***** válasza:
86%

Gabica,hihetetlen,hogy folyamatosan ontod magadból a hülyeséget :D

Fogalmad sincs arról,hogy mudid van-e,egyrészt.Másrészt 7ezer ft-ból nem jön ki az első 2oltás+chip,netalán még evett is valamit a kutya(mondjuk ha maradékot,meg száraz kenyeret,akkor mind1)

De nem kezdem el neked magyarázni,mert eléggé beszűkült a látóköröd.Mellesleg,nem baj ugye,hogy a mudi munkavizsgára kötelezett fajta?Ergo kell dolgoznia rendesen,csak ezt még úgy is csinálja,hogy szelektálják,szűrik az állományt és csak a legjobbakat tenyésztik.De ez neked magas.És az is lesz.

2014. máj. 13. 20:35
 24/49 anonim ***** válasza:
83%
Nem az ára teszi a csodát a kutyával,hanem a bele rakott szakmai tudás,gondoskodás.Egy kiállítási minőségben tartott kutya gondozása többszöröse a mint hobbiból tartott ebé.Ráadásul az ár egyben szűri is a gazdikat,mert ezek a fajtatiszta kutyák,főleg amik most futnak,sokkal érzékenyebbek alapból és bármikor beeshetnek nagyobb orvosi kiadások,nem beszélve arról,hogy alapjáraton is drágább a szinten tartásuk,ha hobbi kutya,akkor is.Mellesleg senkitől nem várható el az ingyen meló.Én is szeretem a munkám,de ha minősėget nyújtok,valamennyire fizessenek meg érte.Amúgy ha csak annyi a haszna kiskutyánként,amit leírtál,akkor,hacsak nem ellet folyamatosan egy rakat kutyával,elég rossz ėves jövedelem jön ki belőle.Ami haszna van,az pedig elmegy a kiállításokra,mert azok nem házhoz mennek a díjakkal és a felkészítés se megy ingyen.Szóval ne sajnáld a rendes tenyésztőktől azt a keveset.A tisztessėgtelent ,meg kerüld el,mert az ár még nem garancia semmire.Nálunk,legalábbis.
2014. máj. 13. 20:36
 25/49 anonim ***** válasza:
82%
Gabica, neked mi bajod van? Túl sok kávét ittál ma, hogy ilyen idegbeteg vagy, vagy mi? Először is a mudi nem egy népszerű kiállítási kutya. Alig van belőlük ilyen rendezvényeken. Nincs olyan hogy show vonal meg munkavonal, hála istennek, nem egy német juhászról vagy egy border collie-ról beszélünk még! Persze vannak jobb és rosszabb kutyák, de el kell hogy keresítselek, a törzskönyves mudik többsége megfelelő munkakészséggel rendelkezik. Vagy te talán láttad az összeset, onnan tudod, hogy egyedül a 7 ezer forintos mudid lehet jó? Nekem is törzskönyves mudim van, és - te jó ég el ne ájulj!!!- tud terelni. Na most akkor mi van? Másodszor a leg hiper szuperebb márkás mudi is csak kb 50 ezer forint, mert a magyar fajták "ennyit érnek" sajnos. Tehát mégis hogy jön ehhez a kérdéshez, ahol 100 ezrekről van szó? Szerintem van még mit tanulnod a mudik terén...
2014. máj. 13. 20:54
 26/49 A kérdező kommentje:

Nem sajnálom a tenyésztőktől,csak jó lenne ha lenne egy középút.Erre írtam a hobby tenyésztőt: tenyészszemle, szűrések,temp, v. (adott fajtára munkavizsga),kölykök és anya tökéletes ellátása, szóval csak a kiállítások maradnának ki. Így talán lehet közép árkategóriába adni a kölyköket (mondjuk mivel hobby, ivartalanítási kötelezettséggel) és így vissza lehetne szorítani a szaporítókat. Ma Mo-on nagyon nem mindegy,hogy 50-60.000 vagy 100.-150.000 egy kölyök.

Egyébként elárulom,hogy az én kutyám is 150.000 Ft,de én versenyezni fogok vele,tehát nagyon hosszú válogatás után találtam meg az ideális párosítást. A kutya árát csak a család és a legszűkebb baráti köröm tudja és még ők is hüledeznek az árán (nem tanulatlan falusi emberekről van szó egyébként). A többség azért 50-60 ezrekt összegyűjtene egy "egészségi garanciáért" de 150.00 Ft hallatán már kiveri őket a víz :)

2014. máj. 13. 21:01
 27/49 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként azt sűrűn elfelejtik az emberek,hogy igen kevés eséllyel van abban a városban a kiállítás/tenyészszemle ahol ők laknak.Tehát egy egynapos részvétel is veri az 50 ezret (nevezési díj,benzin,kaja)hát még ha valaki több napra megy,vagy csak az ország másik végébe,esetleges külföldi kiállításokról nem is beszélve.Vagy egy esetleges külföldi import kannal fedeztetve máris megugrik a fedezés költsége legalább duplájára.

És máris megvan a hiányzó 50 ezer,de még bőven több is.

Ha meg esetleg a tenyésztő saját tulajdonába van mindkét kutya (a kan és szuka is)akkor az általad felsorolt tételek egy része duplázódik igen rendesen.

Én úgy gondolom,3 út lehetséges.

1.Valaki szeret egy fajtát,és akar egy egészséges példányt magának -> tenyésztő

2.valaki szeret egy fajtát,de nem teheti meg(nincs rá pénze,vagy nem akar ennyit kiadni),hogy onnan vásároljon -> fajtamentők

3.Csak szereti a kutyákat és kell neki egy kutyus,akit szeretgethet -> menhely.

A kör bezárult.

2014. máj. 13. 21:01
 28/49 anonim ***** válasza:
90%

Muditartóként egy gyors megjegyzés: mudiból nincs külön küllem és munkavonal. Az én kutyám nyer kiállításokon, és remekül terel, sportol, és még rengeteg ilyen mudit ismerek. A mudi egyébként is olcsó fajta, nem tartozik a kérdéshez.

A kérdéshez:

Külföldön a kutya sokkal többe kerül. Sokkal. Persze, külföldön a bérek is magasabbak, de a lakhatás is jelentősen drágább, szóval értitek...

Ehhez képest itt Magyarországon olcsón lehet kutyához jutni tenyésztőtől is.

Én nem tekintem a tenyésztést olyan hobbinak, ami csak a pénzt szívja, szerintem mellékbevételt hozhat, miután az ember megfelelő mennyiségű pénzt nyomott bele.

Viszont, ha hobbiként kezeljük a tenyésztést, akkor még van egy dolog, amivel itt nem számoltatok: az ember a tenyésztett kutya esetében az egészségügyi garanciát is megfizeti. Egy öröklött betegség esetén a költségek bőven meghaladhatják az 50-100.000 Ft-os különbözetet. Ez pedig egy hobbi kutya esetében is fontos.

Azt ehhez fölösleges elkezdeni részletezni, hogy xy keverékek garancia nélkül is egészségesek, mivel náluk a természetes kiválasztás miatt az alomból már az elején kihullanak a betegek. Egy szaporítótól való "fajtatiszta" kutya esetében viszont a szaporító legalább arról gondoskodik, hogy a beteg kutya kihúzza, míg gazdához nem kerül.

2014. máj. 13. 21:06
 29/49 anonim ***** válasza:
71%

1.

Nem értem minek kell mindennap ezt a témát felhozni, de már unalmas, aki megérti az megérti, aki nem, az meg nem..

Akit meg érdekel van több száz ehhez hasonló kérdés és rátud keresni.

2.

Azt sem értem, hogy minek kell olyanba beleszólni, amiről fogalma sincs az embernek. Bármennyire hihetetlen a tenyésztéshez is érteni kell és sokat tanulni róla. Nem csak összeteszek két kutyát oszt csókolom.

Én sem mondom meg az épitészmérnöknek, hogy hogy végezze a dolgát, meg mennyiért, mert gondolom ő jobban ért hozzá. Az orvosnak se, hogy mit hogy csináljon, és nem is áll neki Józsi bácsi az utcáról vakbelet műteni...

3.

Már nem azért, de ez a 100 000 is hülyeség, ebből is látszik, hogy csak olvasgattál dolgokat, de tenyésztővel még egy szót nem váltottál. Persze van aki 100 000- 150 000 ft-ért ad egy kiskutyát, de jócskán van olyan tenyésztő is aki nem haladja meg a 100 000 ft-ot sem, ha a hobbyra kell a kiskutya és még csak nem is magyar fajtáról van szó. Az én kedvenc fajtámban is van olyan tenyésztő aki már 60 000-ért!! vagy 80 000-ért ad kiskutyát...

Sőt, hogy tovább menjek. Akivel jóba vagyok tenyésztő társtulajdonba kiállitásra ingyen ad nekem egy kölyköt, akivel ha szeretnék majd tenyészthetek is. Nekem ez egy irtó hatalmas ajándék és örülök, hogy ennyire jó gazdinak tart. És nem azért, mert nem tudná másnak eladni a kiskutyát, mivel az ország egyik legjobb tenyésztője.

Tessék lehet szidni a tenyésztőket, de mielőtt véleményt mondok valamiről, azért kicsit bővebben utánajárok, hogy mi hogyan is van és nem csak néhány fórumon olvasott hülyeségből itélkezek! ;)

2014. máj. 13. 21:18
 30/49 anonim ***** válasza:
71%
Abba már bele sem megyek, hogy a felsoroltakon kivűl a kiállitás mennyibe kerül. Meg ha külföldi kannal fedeztet, akkor az a 100 000 akár háromszorosára is nőhet. Szűrés is van, amelyik fajtánál többet el kell végezni. Van olyan fajta ahol munkavizsga is van... stb..
2014. máj. 13. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!