Csak én nem csípem ezeket a yorkikat, bichonokat?
Szerintem egyáltalán nem aranyosak, nem cukik, olyan túltenyésztett kis nem is tudom minek nevezzem őket... Nem tartom kutyának őket.
Nem provokáció, tényleg érdekel, hogy csak én vagyok-e immunis ezekre az "übercukiságokra"
Nekem sem a szívem csücskei, viszont egy jól nevelt kedves kutya levesz a lábamról ha kicsi, ha nagy.
Egy nagyon jó fej Bisont ismerek, egy idős úr a gazdája, a kutya imádnivaló.
Ellenpélda egy Yorki, akit "zsebi" nek nevez a gazdája, gondolhatjátok miért... és azt is hogyan viselkedik más kutyákkal.
Így az összképen nem az ront, vagy javít, hogy a kutya mekkora, hanem hogy hogyan van nevelve. Egy póráz végén acsarkodó Csivaváról én sem a kutyák (illetve gazdák) gyöngyére asszociálok, ugyanakkor láttam normális csivavát nagyobb testű kutyákkal játszani szabadon... teljesen rendben volt, ugyanolyan kutya mint a többi.
A sok agyonszaporított, divatcikként kezelt, mindent és mindenkit támadó, őrjöngő kis utyuliputyulimamikedvence kutyákat és gazdáikat utálom!
Amikor normálisan kezelt, jól nevelt, a nagy kutyám láttán nem kézbe kapott kis testűek ritkaságnak számítanak, azokat nagyon meg szoktam dögönyözni :) Ilyenkor elfog az érzés, hogy egyszer nekem is lesz :)
Aztán inkább mégse. Nagyot kell hajolni, menetelést nehéz tanítani, félek, hogy rálépek, stb :) Ismerős pincserénél is ezt érzem, hogy mindjárt összetöröm :D A sheltie pl már egy másik eset, vagány és a szőre miatt nem tűnik olyan ölebesnek nekem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!