Felülbélyegzik-e a törzskönyvet akkor, ha túl fiatal a szülőpár egyik tagja?
Nem vagyok szaporító és nem is akarok almot, kíváncsiságból kérdezem, mielőtt bárki lehurrogna. :)
Szerintem ez hülyeség és nemleges a kérdésemre a válasz, de nem vagyok benne biztos, ezért kérdezlek Titeket.
A vizsgálatok a genetikai betegségek kiszűrését szolgálják és annyira nem nagy összeg, hogy egy nagybetűs Tenyésztő számára megfizethetetlen legyen. Pár tízezer forint, ha ezzel a kutyái egészségét és a presztízsét is megvédheti, akkor ne sok pénz. Aki kutyát akar tenyészteni, az igenis vállalja az ezzel járó anyagi és erkölcsi kötelezettségeket.
A chip most már kötelező, de sajnos csak a törzskönyvezett kutyáknak, amit én is támogatnék, ha minden kutyának kötelező lenne.
Sajnos igen, a tenyésztéssel kapcsolatos bürokrácia valóban a pénzről szól bizonyos szempontból és bizonyos mértékben és ez is hozzájárul ahhoz, hogy egy igazi tenyésztőnek nincs sok esélye arra, hogy keressen az almokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!